Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Боби Митев трабаше да го потпишат во 2011,уште пред да дое Ацо Тодоров:)
И мора да земат асален плеј иначе исто ке биде:)

Се нудеше он едно време али управава лудило глумеше, нема да им опростам за тој потег.

Митев зима убава пара на југот,тешко да го донесат пред да му истече договорот.

Мозок невиден е што Македонијава воопшто не го цени....
Животна желба ми е да го видам како тренер на МЗТ !

Странец ќе биде нов тренер на МЗТ, а ќе има и промени во играчкиот кадар

У израел или кај и да е сеа , зима плата поголема од 10 бона со се платено таму.Кај нас тоа нема шанса да му го дадат ,а реално кога сам се нудеше нашиве го одјебаа за тодоров , така да нема шансе.

Вукоичиќ е најмалку виновен за кризата на МЗТ.Едноставно засилувањата се големи промашаи,Рејнолдс дрво невидено,за нашава лига е дури и одличен,али за АБА нема никаков квалитет.Лучиќ лимитиран играч,не може подобро од тоа што го прикажува,Костоски и повеќе од добро игра за резервен плејмејкер,Оташевиќ неконстатен и нападачки многу лош.Синовец е право засилување и за сега ги оправдува парите.Квалитетен плеј недостасува и добар играч на позицијата 4/5.

Вукоичиќ е најмалку виновен за кризата на МЗТ.Едноставно засилувањата се големи промашаи,Рејнолдс дрво невидено,за нашава лига е дури и одличен,али за АБА нема никаков квалитет.Лучиќ лимитиран играч,не може подобро од тоа што го прикажува,Костоски и повеќе од добро игра за резервен плејмејкер,Оташевиќ неконстатен и нападачки многу лош.Синовец е право засилување и за сега ги оправдува парите.Квалитетен плеј недостасува и добар играч на позицијата 4/5.

Очигледно вие не го разбирате интер фан што сака да ви каже.ВУкоичиќ форсира ран ен ган игра , односно да дадеш повеќе коша од другиот што ќе даде, не да примиш помалце него другиот . А тимов чиј што костур се гечевски и чековски барем уште годинава не може да го издржи тоа темпо,односно не е за тој тип на игра.Е сега според вас треба да се избркаат Станко и Тодор за да може овој да почне да го игра тоа што сака , а ова не би се остварило ни на јаве ни на сон.

У израел или кај и да е сеа , зима плата поголема од 10 бона со се платено таму.Кај нас тоа нема шанса да му го дадат ,а реално кога сам се нудеше нашиве го одјебаа за тодоров , така да нема шансе.
mitev.jpg

Немој некој само да каже како подобро го знае Вукоичиќ од мене,се работи за одличен тренер,а и управата не се биле слепи кога го земале и тогаш се знаеле дека форсира брза кошарка на кош повеќе.Не е проблем во Станко и Тоше,напротив најдобри се,проблемот е во странците(Рејнолдс,Лучиќ и Оташевиќ) и никогаш нема да ми е јасно зошто Дејвис има мала минутажа?

Немој некој само да каже како подобро го знае Вукоичиќ од мене,се работи за одличен тренер,а и управата не се биле слепи кога го земале и тогаш се знаеле дека форсира брза кошарка на кош повеќе.Не е проблем во Станко и Тоше,напротив најдобри се,проблемот е во странците(Рејнолдс,Лучиќ и Оташевиќ) и никогаш нема да ми е јасно зошто Дејвис има мала минутажа?

Шура да не ти е ?

Добар тренер се прилагодува на тимот така? или грешам?
Вукоичиќ си беше свесен дека ќе ги има овие играчи на располагање, што не си ја промени малку филозофијата?
Лучиќ воопшто не е лош како за резерва па и ако му е денот за прва петорка, не знам зошто сите го напаѓаат.
Дејвис се повреди нели едно време, а и баш не е сјаен сезонава за да игра 20+ минути.
--- надополнето: 2 декември 2013 во 00:19 ---
Ау ау ау, дали од пензија ќе го враќаат Ајверсон? :vozbud:

Информациите до кои дојде МКД.МК велат дека управата на „аеродромци" веќе работи на ангажирање нов организатор на играта и дека е само прашање на време кога тој ќе биде потпишан. Единствената енигма е дали тоа ќе се случи пред или по назначувањето на новиот тренер. Имињата што се во оптек се ветувачки, меѓу нив има и такви со НБА-педигре, што е доволен знак дека сино-белите сфатиле дека ѓаволот ја однел шегата.

Ги поштувам твоите аргументи друже,ама додека беше тренер на Фмп или ЦЗ Вукоичиќ немаше некој спектакуларен тим,секогаш го вадеше максимумот и не беше подреден на "run and gun" кошарка.Но тоа е веќе завршена приказна,сега е многу важно кого ке доведат и дали ке има кадровски промени.
Дејвис е за мене еден од најдобрите шутери во АБА лига,да игра по некои 25 минути сигурно ке уфрлува по 15 поени во просек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom