Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Вие му давате плата на Силва што викате дека може да си оди? :)
Прво плачевте да остане,сега плата барал висока па не смее да остане..:LOL:

Лош обид да бидеш интересен. Кој плачел од нас да остане тогаш Силва? Јас, Фантантонио, Марли?

Башка никој не запнува од нас да го продаме, тој сам запнува. Јас сакам и се надевам дека ќе остане...

Кога се прави договор со друг тим, агентот на играчот (еве во случајов на Тиаго Силва) добива одреден бонус, а со оглед на тоа дека ПСЖ располагаат со доста пари ништо чудно да му понудиле и некој од над 1м евра. Така да бидејќи трансферот со ПСЖ пропадна, очигледно е дека агентот на Силва на еден или друг начин си ги бара парите и он како менаџер е УЧЕН да преговара за вакви работи и да си лапне профит. На лошо место ја префрлате вината, не дека го оправдувам Силва, но и он е под “притисок“.

Па кога Робињо зима 6 а некои што се повредени цела сезона (Пато и Фламини па и Боатенг) по 4 и 4.5, а Силва 4 кој игра за двајца дефанивци, па и јас да сум ќе сакам поголема плата.
Нека си бара 7.5 мил а не направија го на исто ниво како тандемот Бонера и Јепес кои заедно ја имаат неговата плата. Не само Ибра да си бара голема плата од 11 мил за да го продолжи договорот до 2016, нека почнат сите па да виде Берлускони дали ќе зима играчи за без пари и цела сезона да ги плаќа по 2 мил за лежење на клупата или за во болницата.
Сега овај новиот Ачерби колку ќе зима?
Иако овоа пак е само шпекулации, интересно да биде летото. :coffee:

http://asia.eurosport.com/football/serie-a/2011-2012/flamini-in-milan-u-turn_sto3326187/story.shtml

Фламини потпишал на една година.
Ова значи дека нема да земеме друг играч од средина?
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 19:14 ---
Boateng_fotogallery.jpg
Valoti_fotogallery.jpg

Mattia Valoti

El_Shaarawy_fotogallery.jpg
Abate_fotogallery.jpg
nocerino_fotogallery.jpg

Види ги манекениве.

Доста со тие муабети глупи Робињо заработувал толку, Фламини толку .....

Немаат веза, финтата е што Силва доби нов договор ЛАНИ, значи пред 12 месеци, пред 365 дена, јасно ли ви е тоа??

Ни К Роналдо ни Меси немаат право да се понашаат така цигански и да бараат нови договори на секои 12 месеци, Манчестер Сити му понуди на Роналдо неделна плата од 500 илјади евра лани па не видов дека Реал му ја изедначи понудата на Сити со нов договор !

Анжи му нудеше на Меси 30 милиони годишна плата, па не видов ни на него Барса да му ја даде истата понуда!!

Си потпишал нов договор, сус керата, кој те прашуеле лани колку плата што кур си потпишал на 5 мил, што не си барал тогаш 7,5 ебате циганот, ќе си игра и ќе си трае, пошто милион посто сум сигурен дека ГиБ нема да му ја дадат таа плата, а ако ги фати инает нема ни да го продадат !!

Јас не верувам во овие приказни.Ако Силва сакаше да го напушти Милан тогаш тоа ќе го кажеше кога стигна понудата од ПСЖ и Берлускони ќе го шитнеше без око да му трепне.Во една таква ситуација ќе немаше скоро никаков притисок врз Берлускони од страна на фановите на Милан и стариот ќе ги наполнеше џебовите,а со остатокот ќе донесеше некое стоперче колку да потполни место.

Незнам шо му менват тие 2.5 м. по сезона. Ко малку пари да има (не само тој, многу фудбалери) па ќе му сменат 10 м. за 5 сезони нешто. :icon_lol:

А тој Велосо демек некој многу јак е, и во Џенова сезонава многу го критикуваа и често грееше клупа. Еве и статистиката 29 натпревари 2 гола и 0 асистенции. Лошо е ова за креативец.
Колку ме мрзи не си свесен, иначе да ти дадам статистика за 4-5 најдобри дефанзивни везњаци во свет верувај дека немаат подобра статистика од ова.
Друг битен фактор е дека не е креативец туку деструктивец.
Трет битен фактор е дека Џенова се бореше за опстанок.
Четврт битен фактор е дека Ригони има 5 пати боље статистика од него би го купил??
Петти битен фактор е дека во солидна форма на Европсково и е стартер на 26 години, многу подобра варијанта од другиве играчи со кои не поврзуваат.

Колку ме мрзи не си свесен, иначе да ти дадам статистика за 4-5 најдобри дефанзивни везњаци во свет верувај дека немаат подобра статистика од ова.
Друг битен фактор е дека не е креативец туку деструктивец.
Трет битен фактор е дека Џенова се бореше за опстанок.
Четврт битен фактор е дека Ригони има 5 пати боље статистика од него би го купил??
Петти битен фактор е дека во солидна форма на Европсково и е стартер на 26 години, многу подобра варијанта од другиве играчи со кои не поврзуваат.
Добро бе човече реков можеби грешам, мислев креативец е. Не се пали одма...

Околу муабетот со платата убаво ви кажа некој, тоа е во главном игра на агентот, него го интересира неговиот клиент да лапа што поголеми пари затоа што тој зема дел од колачот (да се изразам ко Калински)
Па уште да направеше трансфер во ПСЖ милионер ќе му беше сега агентот.
Значи тој тие е бизнисмен, кур го боли верувајте дека Т.С. не им отишол на челнициве во Милан да ги моли за поголема плата.
И ќе се повторам, во многу незавидна ситуација е Милан, подобра понуда од таа од ПСЖ чисто сумљам дека ќе добиеме и многу тапа ќе биде ако заврши ситуацијата ко со Кака.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 21:31 ---
Добро бе човече реков можеби грешам, мислев креативец е. Не се пали одма...
Не се плаши не гризам :D

Сликовито ќе ви ја објаснам ситуацијата кај Марли
belu.jpg

Хихи , сега како демек понудата на ПСЖ што ја одбија ја одбија 40 + милиони колку и да беше за да го величиме сега ние Галијани и Берлускони како они толку многу се грижат за Милан и одбија една таква понуда ..и сега од нигде никаде се јавува агентов на Силва и нешто галами дека неговиот клиент сака да има иста плата онаква каква што ПСЖ му понудиле, во спротивно ќе го напуштел тимот и сега ова на Милан му претсавува проблем ? Да му дадат нов малку побогат договор ? Некое милионче плус ?
Па што да не, сосема човекот си заслужи такво нешто а и ова му е последен воз да добие побогат договор .. али нивните игри се сосема јасни на крај тука некој само ќе мисли дека Силва бил алчен и Милан баш убаво му направил со тоа што не му понудил нов договор и го продале. Се се тоа игри и големо алиби да имаат на крај Галијани и Берлускони кога ќе објават дека Силва е продаден.

Битно го лапнавме Кевин Констант тек сега нека им дојдат европските големци, парче ќе ги напрај Констант!

Сликовито ќе ви ја објаснам ситуацијата кај Марли
belu.jpg

Пуши пенис, и да , си го сакам президенте, пошто ја сум малу постар од другиве на форумов, и сум се изнаглеал и лепши моменти од Констант.

Нејсе, мене ме нервираат вакви цигански работе, значи, не дека Силва не ги заслужува тие 7,5 милиони, ги заслужуе, мене ме нервира што после ситуацијава со ПСЖ почна да јаде гомна агентот на циганот, а потпишал нов договор пред нецела година.

Па чекај малце бе, обзир, и Робињо, и Фламини и свите други си имаат агенти кои бараат услови, он и неговиот агент барале 5 милиона лани, ги добиле, нигде на светов нема подобруење договор свака година, можел да си трае и на крај на оваа сезона да си ги бара парете ако продужи со добрите игри, а да бараш нов договор после една година само ради некоја понуда на нижеразреден богат клуб е според мене циганисуење, барем од почит кон навијачите ....

Иначе, Иноченти, Кармона, Родриго Ели, Криштанте и Кингсли Боатенг се играчите од примаверата што ќе бидат пријавени и во ростерот на првиот тим за сезонава !

Иначе, Иноченти, Кармона, Родриго Ели, Криштанте и Кингсли Боатенг се играчите од примаверата што ќе бидат пријавени и во ростерот на првиот тим за сезонава !

Овие ни се сета надеж, во овие треба да се крстиме да испаднат играчи, иначе тешко да видиме некое добро засилување во тимов наш.. Со газдиве :facepalm:

А Силва, стана најголем миленик на навиначите, кога би биле тие во прашање, во исти глас сите би го ставиле капитен на Милан, и тој имаше кењато дека сакал да стани икона на Милан како Малдини, Неста што ти знам.. Вака не се станвит легенда, лани ко потпишвеше договор нека мислеше а не сега.. Си го бара да го седниш на клупа ко Сити со Тевез, ама знаеќи ја ситуацијава, подобро нек го дает, не сакам ич, ама со сила ништо не бидвит, нека го дает и нека донесет некој ко Хумелс или сличен и то.
Изгледа помина времето кога се играше од срце за тимот, све е пари, нема смисла ова. Поготово нема за нас со газдиве, тешко дека би опстанале вака.
Сега уште фали и Ночерино ако и оваа сезона му е како минатата и се заинтересира некој богат тим за него и тој в година да бара 10м плата.

Јас незнам некако ептем сум песимист дека ќе се донесит нешто летово. Ќе се донесит нешто за 0 денари старо, искористено и безвредно.
Незнам за вас ама имам осечај дека повеќето мислат така. Освен Нинович наравно. :D

Sky claims that Milan are only willing to improve Thiago Silva's contract to €5m a year while the player's agents insist on €7.5m. Sky also says that if Thiago's agents will keep pressing him(веројатно Галијани) to match Psg's offer for Silva, he'll consider putting him up for sale.

Дури и Малдини мислам изјави дека е нормално да се очекува да му се зголеми платата на Силва после одбиената понуда на ПСЖ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom