- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Има ли изјава дека Тиаго Силва сака поголема плата а не оние изјавите на агентот?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има ли изјава дека Тиаго Силва сака поголема плата а не оние изјавите на агентот?
Јас незнам некако ептем сум песимист дека ќе се донесит нешто летово. Ќе се донесит нешто за 0 денари старо, искористено и безвредно.
Незнам за вас ама имам осечај дека повеќето мислат така. Освен Нинович наравно.![]()
Сумливо е прво Берлускони беше цврсто решен да го продаде па излезе светец го остави.
А може ова да е негово дело, демек сега Силва му бара голема плата и он е многу разочаран поради тоа, (а до вчера викаше дека сака до 2020 да остане без разлика колку и да зима), сега никаде нема изјава од Силва дека сака голема плата а нема ни да има.
Со тоа ќе се предизвика омраза кај навивачите и дел од клубот и нема да бидат против продажбата како што беа пред две недели и он слободно ќе си го продаде.
Чиста приказна.
И на крај ќе испадне дека Берлускони е светец и повредена личност а Силва играч кој игра за пари. И ќе се појави со тажна фаца дека тие 50 мил мора да се дадат за долговите и завршена е приказната.
Тоа јас го заклучив од се што прочитав овој месец за овој трансфер, со мои зборови преведено и заклучено од она што го пишува по медимите.Чекај малку, ако добро те разбрав Берлускони ги пушта овие муабети по медиуми за да го продаде Силва? Ако е така каде е Силва да даде некоја изјава, да демантира, толку ли е тешко да се каже ’јас сум задоволен во Милан и сакам да останам, не барам никакво покачување и не барам трансфер во друг клуб’?
На Берлускони нема да му падне тешко да го продаде и да земе повеќе од 40 милиони, а нели тој е и најлошиот, па што да правиме муабет за него, но каде е Силва во целата приказна?
Тоа јас го заклучив од се што прочитав овој месец за овој трансфер, со мои зборови преведено и заклучено од она што го пишува по медимите.
И јас сакам да знам зошто се крие Силва? Дали му е така наредено или он сам сака?
Кога Берлускони одлучи да го продаде он беше во Париз а сега го нема никаде. Пато се врати во Милано а он не. Иста приказна како Кака кога се криеше во Бразил.
На Берлускони му е лесно да го продаде ама ќе му падне тешко кога ќе ги виде реакциите на дел од играчите ( а и веќе ги виде) и навивачите кога после него ќе си идат и други.
А зошто Берлускони не се обиде да му ја покачи платата туку одма почнува да преговара со ПСЖ? Не му се бара покачување на платата на Бонера туку играч на кој може да смета цела сезона играч кои вреди за двајца. Сосема е реално да зима над 7 мил, премногу е потценет со сегашната плата.
Нека му ја исполни желбата 2.5 мил не е ништо ќе се скрати од секаде по малку, па да видеме дали и следна сезона ќе бара покачување ако навистина барал. Нема да биде незаслужено.
Според медиумите он ќе се откаже од 12 мил од ПСЖ за да игра за 7.5 мил кај нас и тоа го прави играч за пари? Ако е таков одма ќе иде кај нив нема да бара ни евро плус од Берлускони.
За мене овоа е приказна дека Силва сака голема плата. Берлускони сака да испадне светец, да си земе 50 мил и тоа е тоа.
Барем тоа е мое мислење а што ќе се случи ќе видеме.