Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Јас сеуште мислам дека Робињо ќе се искористи паметно и ќе имаме барем 2 заслилувања каде што ќе платиме нешто.
Тоа е тоа
Малага појави интерес исто и Сантос. Ако може 20м да се извади и да се купи играч со тие пари
+ да се реализира шпекулацијата Таиво + кеш за Витцел. Ама сето ова многу им се гледа на БиГ

Робињо не си оди од Милан,освен ако не е за Сантос,а сантос такви пари нема.

Фламини не зема веќе ништо зошто ќе го напушти тимот,се очекува Аквилани да остане во тимот ако фламини замине.

Ама пак ќе се крпи тимот,се е дур е така џабе се сите муабети.

Се знае како се прави тим,за Сити сите јадеа гомна трошат ова она,па трошат бе им се може и си земаа титула,што не троши Милан,што не освои титула Милан ?!?

Џабе,еве го јуве исла ќе го земале,нашиве еден асален бек во тим немаат,ама око не им трпнува,важно анте и бонера си бичат.

Chiriches, the Romanian version of Thiago Silva?
AC MILAN, Chiriches likely to join!

Thiago Silva's agent: "If Milan don't intend to sell Silva to PSG, then I'm sure that Milan will acknowledge his worth, and make big effort to give him a new contract, just like the contract that the top earner at Milan has."

Thiago Silva's entourage reportedly want Milan to give Thiago Silva an annual salary of €7 million.

Не бе, Тиаго не е циганче бразилско, Тиаго не иницирал сам преговори со ПСЖ, златен тој на мајка ....

Galliani has been urged by club president Berlusconi to reject PSG’s offer for Thiago…
Aјдееее многу бргу ја смени одлуката :D

И циганот ќе бара 7-8 милиони плата, и овие нема да му дадат, пошто кратиме на плати нели, и догодина ќе го продадат за 25 милиони максимум.....

Епа Ибра, слушам ПСЖ бил солиден клуб... :icon_lol:

Сепак според мене дефинитивно најдобро решение би било да се продаде Робињо, со што ќе се ослободат од неговата висока плата и ќе има можност Силва да потпише нов договор.

и на официјалната страна на Милан имаше изјава сега не ја отвара дека останува Силва..

401924_3702542757080_980604832_n.jpg

и како што се очекуваше..на Миланњус пишува Галиани изјавил дека фановите не смеат да очекуваат трансфери..тимот е тој , Тиаго е најголемото засилување и дека пак би го освоиле скудетото ако не се повредел тој..
то је то..
Што сакаат нека праат...битно Тиаго и Ибра ги имаме !

Galliani: "The fans should thank Berlusconi. The Milanisti must remember what Berlusconi has done for Milan in the past 26 years."

Galliani: "The rest of the transfer market? There is no transfer market. We are absolutely covered. We have all the players that we need."

Galliani: "I don't know what to say to a Milanista who expects something else besides the fact that we have kept Thiago Silva."

Galliani: "Thiago Silva has never asked to be sold."

Galliani: "Ibra? He will certainly stay at Milan."

Истиот тим ќе си остане :pos:

Сепак...

Galliani confirms Milan will sign a defender and a midfielder. Says Acerbi is likely to be the defender.

Galliani: "The fans should thank Berlusconi. The Milanisti must remember what Berlusconi has done for Milan in the past 26 years."

Galliani: "The rest of the transfer market? There is no transfer market. We are absolutely covered. We have all the players that we need."

Galliani: "I don't know what to say to a Milanista who expects something else besides the fact that we have kept Thiago Silva."

Galliani: "Thiago Silva has never asked to be sold."

Galliani: "Ibra? He will certainly stay at Milan."

Истиот тим ќе си остане :pos:
Trolling level : Galliani
yAVJI.jpg
:icon_lol:

images

Земаат еден добар играч 100%, сеуште типувам на Гансо.

Ова што го изјавил Галијани дека најверојатно ќе се земале Ачерби и некој во среден ред е голем чекор за нас, но мал за човештвото. :pos: Тој многу ретко изјавува такви работи, дека ќе се купува нешто, обично омилена изјава му е “I'll mercato e chiuso“ :D Јас више научив дека таквите негови изјави немат врска и многу ретко се точни. Таа стратегија му се покажа као паметна досега.
Значи бидете 100% сигурни дека Милан ќе купува летово, јас би рекол дека и појше од ова што го ветил Галијани затоа што тој обично ги потврдува со изјава само “скоро“ сигурните трансфери. Ваѓа нешто плус од џеб секогаш. :) Ачерби и средњак се 90% завршена работа.

Берлускони и Галијани, мене пак ми докажаа дека знаат што прават. Пак и сеуште не ме разочараа.

Е сега има фанови кои плачеа зошто ќе се продавал Силва, сеа плачат зошто не се продал, сеа тоа ќе било искористено као завеса за да не се трошат пари. Ни се тераат ни се водат таквите. :) Имаше во минативе денови неколку добри постови тука на фан-клубов кои можат да им помогнат на тие кои очекуваат дека Милан ќе троши као ПСЖ, полесно да ја преболат таа работа.

Мислам дека доволно и паметно ќе се вложи ова лето, моменталниот тим на Милан не е доволен за шампионски предизвици, ама јас пак застанувам на страната на “клетите“ ГиБ со тоа што верувам дека ќе даат се од себе, што подобро да го спремат Милан за борба на сите фронтови. Мислам дека на крајот на летово пак ќе има многу незадоволни фанови, затоа што нема да го купиме Швајни за 35 милиони, ама се надевам ќе бидат разубедени брзо потоа. :)

FORZA PRESIDENTE!
FORZA MILAN!
:)

Моментално најдобра варијанта би била продажба на бекорисните (Робинјо,Таиво и Фламини),Аквилани ке остане за хуманитарна сврха од Ливерпул,добро ке биде да се земе Астори, Ериксен,Стротман и Дидак да го вратиме ...тоа е реалноста...да не се палиме како млади мајмуни пред парење по Гансо,Робен,Жорди Алба,Тевес и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom