Ова што го изјавил Галијани дека најверојатно ќе се земале Ачерби и некој во среден ред е голем чекор за нас, но мал за човештвото.

Тој многу ретко изјавува такви работи, дека ќе се купува нешто, обично омилена изјава му е “I'll mercato e chiuso“

Јас више научив дека таквите негови изјави немат врска и многу ретко се точни. Таа стратегија му се покажа као паметна досега.
Значи бидете 100% сигурни дека Милан ќе купува летово, јас би рекол дека и појше од ова што го ветил Галијани затоа што тој обично ги потврдува со изјава само “скоро“ сигурните трансфери. Ваѓа нешто плус од џеб секогаш.

Ачерби и средњак се 90% завршена работа.
Берлускони и Галијани, мене пак ми докажаа дека знаат што прават. Пак и сеуште не ме разочараа.
Е сега има фанови кои плачеа зошто ќе се продавал Силва, сеа плачат зошто не се продал, сеа тоа ќе било искористено као завеса за да не се трошат пари. Ни се тераат ни се водат таквите.

Имаше во минативе денови неколку добри постови тука на фан-клубов кои можат да им помогнат на тие кои очекуваат дека Милан ќе троши као ПСЖ, полесно да ја преболат таа работа.
Мислам дека доволно и паметно ќе се вложи ова лето, моменталниот тим на Милан не е доволен за шампионски предизвици, ама јас пак застанувам на страната на “клетите“ ГиБ со тоа што верувам дека ќе даат се од себе, што подобро да го спремат Милан за борба на сите фронтови. Мислам дека на крајот на летово пак ќе има многу незадоволни фанови, затоа што нема да го купиме Швајни за 35 милиони, ама се надевам ќе бидат разубедени брзо потоа.
FORZA PRESIDENTE!
FORZA MILAN!