Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Прва победа на гостински терен против Рома после 2011 година, кога Ибра и Неста ја решија.Ромањоли да не го урочам е во животна форма и одлично функционнираат со Лео, Калабрија новиот Кафу, не ми се веруваше порано дека ќе го пишам ова.Биља имаше во прво некој не прецизни додавања но во второ беше одличен, Кеси и Бонавентура ги има секаде на терен ораат.Сусо колку и да е вон форма го има клучниот пас и асистенција а Кутроне дечково има осет за гол и секогаш добро позициран.Турчинов е одличен техничар, му фали гол за уште толку да ја потврди неговата одличната форма под ГАТУЗО но и на целиот тим.Ме потсеќа како Симеоне.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Се` уште не може да се заборават изгубените 4 бода со Удинезе и Беневенто...
Одбраната денес 10/10 и најзаслужни што Рома не постигна гол и покрај 12345 напаѓачи на терен. Средниот ред имаше неколку погрешни додавања кои Рома не ги искористи.
Ромањоли ги доби сите дуели и мислам дека нема шанси да го продадат ова лето, затоа што Рома ќе добие 30% од сумата.
Мора да му дадат побогат договор.

Во второ полувреме до вториот гол некаде Рома прекина со напаѓање, заспаа и измена на право место, а Калинич се покажа зошто е корисен за тимот и штета што Алисон одбрани претходно.

Fourth clean sheet in a row in Serie A, Fifth clean sheet in a row in all competitions.
IMG_20180225_225704.jpg

[emoji23][emoji23]
3ee00159c5c32f41e47e11f43e1ad05b.jpg

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Одлична игра, одлична серија и конечно личиме на тим ама не треба да се летаме, мора да одиме чекор по чекор како што цело време потенцира Гатузо па каде ќе не однесе тоа ќе видиме.

Нормално скептик бев кога дојде ама испадна дека баш она што му требаше на тимот го добивме со него, се уште е рано да се каже како ќе се одвива неговата кариера и каков тренер ќе биде, дали следна сезона заслужува шанса или треба да одиме со проверено име доколку ни е достапно но нека тера до крај на сезона па ќе збориме.

Позитивно сме изненадени од него сите ние и целата фудбалска јавност и искрено зачудувачки е колку е приземјен тој а воедно и тимот со него.

Победа во Рим после 7 години, освен последните 15 минути во прво видовме еден доста организиран и моќен Милан кој се надевам ќе го гледаме до крај на сезона.

Рано е да се збори за ЛШ, финалиња ЛЕ и слично но нека продолжат вака пошо се на одличен пат.

Ако турчинот продужи ваќе да игра ќе испаднат оние 24 милиони евра грабеж на деценијата, се влажним ко тинејџерка на Џастин Бибер кој го глеам.

Иначе Пепе Реина слободно, ако продужат со ова ниво на игра Неста мали и Бонинанторот голман може к Падели да ни биде догодина, Донарума ионака не е ништи посебно сезонава, нека лапаат 100 миљони од него летово да се досреди тимов, а Реина као за безпаре за сезона две дур не стаса Плицари неам проблем да го глеам

"Contract renewal? My future depends on the club but I wouldn't sign a new contract now (smilling). It's a thing I do for luck but AC Milan are my priority going forward. I need to thank Fassone, Mirabelli and Mr Li for the opportunity they gave me. As I have always said, I love Milan and they are my priority. It's like a family for me...".

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Чудно како Берлускони го нема да изјави дека тој секогаш гледал во Гатузо капацитет за тренер и дега сугерирал да го стават за тренер на Милан. :)

Fassone: "I think Donnarumma's future is here at Milan. He loves Milan and is the future of Italian football. He celebrated his 19th birthday with 100 appearances in Serie A. Our will is to keep him and we hope that it's his will too.

Romagnoli? In the coming weeks we will sit with his agent. It [his contract extension] was not a priority but we will discuss it soon."

Мене ми е јако што цела фудбалска јавност, вклучително и ние навивачите по дифолт одиме со мислење дека Гатузо никако нема шанси да има појма од тренерска тактика, убав фудбал и тренерско знаење и по автоматизам се држиме само до она: “Па добро, ако ништо друго ќе ги спреми физички, ќе има дисциплина, ќе ги напраи ТИМ, ќе им покаже што значи да се носи дресот на Милан, ќе им внесе карактер и слични сурови ствари“ :pos: Као од одма, уште непочнато да му ја одземаме шансата да покаже дека човекот можда може да биде и стварно добар фудбалски тренер и стратег, освен мотиватор, атлетски тренер и строг воџа. А све ова само затоа што беше тип на играч каков што беше.

Нормално сеа, не викам дека тој тоа е или некогаш ќе биде, ама па од ова досега нема зошто од старт цела јавност да ја исклучува таа веројатност, зашто во Милан будалава изминатиов период покажа и тренерско знаење и тоа е она што најмногу ме изненади некако.

Треба да се биде многу претпазлив со оценките, проценките, со ставовите и плановите за следна сезона. Ова може да биде ефикасна шок терапија и не мора да значи дека Гатузо е доволен и спремен за посериозни дострели кон кои Милан цели и ќе цели во следни сезони, ама јас не би исклучил ниту негово потврдување за тренер и понатаму зошто барем со ова досега, човекот рака на срце, заслужи.

Па, на крајот на краиштата во денешниот фудбалски свет има тренери кои важат за европски Топ 10 тренери кои као играчи беа исти дрвосечи и кољачи као Гатузо, не? :) Без разлика дали во Милан или не, јас на Гатузо му посакувам голема тренерска кариера, зошто изминатиов период имаше потези,изјави, резултати и слично со кои драматично ми порасна почитта за него и како фудбалски лик и како људина пред све.

По ова досега, испаѓа дека кредитот за среденава одбрана мора да му се препише исклучиво нему, зашто се покажа очигледно дека тоа што сите негови тимови досега (макар помали и понебитни) примаа многу малку голови не било случајно.

Ми се чини дека и ова што ни падна Арсенал и овој период на ултра битни и јаки утакмици му оди во прилог на Гатузо, затоа што ќе може лесно да го праи она што досега одлично го праи - да ја држи концентрацијата и тензијата на највисоко ниво, да мотивира и да ги држи во кондиција да гризат и ораат по терен како што тоа го праат досега. На крајот на краиштата во вакви утакмици и вакви периоди се глеа дали тимот ќе го биде или не, дали тренерот ќе го биде или не и дали играчите ќе ги биде или не. Нема да се уфрлам во типување кого да тепаме и колку во следниов период, ама ако влезат во сите утакмици со оној набој со кој вчера ја издоминираа Рома можат да победат било кого од следниве противници, па и сите.

Гатузо брате, само вака продолжи, ова се периоди и околности кои може живот да сменат. 4-5 место во Серие А и елиминација на Арсенал во ЛЕ, јас мислам дека ќе му бидат доволна виза за останување и следна сезона. Ќе остане да ми виси дали е правилно или би требало да се оди со проверена и докажана варијанта од тренер, ама па ако заслужи, стварно е глупо да му ја одземеш шансата. Цар, само нека гура вака и нека го следат вака овие шупчињава во тим што беа навикнати да прчат муда по терен.

Gattuso has left the hotel where Milan are staying in Rome and is looking for a training ground where the team can train on today [Sky]

Edna rabota ne mi e jasna,trenerot iskaca od hotel da bara kade ke imaat trening?!? Pa ne e makedonska liga ova do tolku da ne e organizirano,se znaese deka ke ostanat vo Rim posle utakmicata so Roma,bi trebalo da bide organizirano.Vaka ispadna bez trening odime na duel so Lazio.

Edna rabota ne mi e jasna,trenerot iskaca od hotel da bara kade ke imaat trening?!? Pa ne e makedonska liga ova do tolku da ne e organizirano,se znaese deka ke ostanat vo Rim posle utakmicata so Roma,bi trebalo da bide organizirano.Vaka ispadna bez trening odime na duel so Lazio.
samo da znaele uste deka po 25 godini ke navrne sneg vo RIM..inace imale vo vismara zakazano,ama nemalo uslovi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom