Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Каков осет за гол. Исти Пипо. Не ни глеаше кај шутира.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Rome was not built in one day, but was destroyed in 90 minutes by the new Gladiator, Gennaro Gattuso, and his Red & Blacks army of Devil
1f534.png
26ab.png
1f534.png
26ab.png
.
Ми дојдоа солзи од среќа, секоја чест !!!
28276919_1955588644469048_740628175899787609_n.jpg

И Монтела доминира, трета петарда...

Да не ги урочим ама ваке ако продужат до крај и нема таке лоша да испадне сезонава, чим на Рома им даваш 2 гола ( можеше Борини и да си ја продужи серијата ) има надеж до крај ама ај да не летамо да видимо што ќе напраемо слесниве утакмици...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Прво беа лоши ама второ полувреме докторски изиграно. Рома шанса не створи ко што треба. Ама друг муабет Ромањоли лелелелеле во каков дефанзивец прераснува аууу. Ама и Бонучи полека се вади за очајноста под Монтела. Нека продужат вака. Страшен тандем. Иначе и Калабрија играње. Па вакви игра Де Шиљо никогаш немал. Со него и Конти десна страна ни е покриена за 10 сезони.

Конечно и ние да гледаме од нашио тим повеќе утакмици со добра игра, без примање безвеза голови и конечно победа во гости против добар тим, се надевам нема да застанат тука следуваат тешки натпревари само да останат здрави без повреди ке направиме некој успех, верувам во овај тим има атмосфера има капацитет може да се носе со било кој.

Играчите нема да ги коментирам само ќе кажам одбраната никогаш волку дисциплинирано и коректно не е играла секоја чест, се гледа огромна разлика од Монтела до Гатузо кој шо сака нека говоре. :uzi:

Гледате што прави Гатузо со тимов ? Епа јас очекував се спротивно од ова. :D

Како само ја одработија утакмицава, алал да им е !!! :cuc:
Во прво полувреме имавме доста проблеми при изнесувањето на топката затоа што и самата Рома знаеше дека после утакмицата со Шахтјор денес ќе нема сили за 90 минути во висок ритам и фрлија се на една карта уште од почеток, но второто полувреме беше сосема поинаква приказна. За нас одлично започна истото и отворивме одма со гол на Кутроне по асистенција на Сусо. Можеби ќе претерам сега, но ќе си земам за право да кажам дека онакви асистенции може само Сусо да дели и никој друг. Искрено не памтам одбрана на која што центаршутот на Сусо со лева нога не и бил проблем за расчистување. Исто и реакцијата на Кутроне е за поздравување, Пипо сигурно е горд на малиов, исто како што се горди Абате и Кандрева на центаршутот со лева во прво полувреме. :D Шала на страна, топ играч е Кутроне само мора малку да поработи на играта со нога надвор од шеснаесетник. Вториот гол исто одлично одработен. Калинич правовремено ја гурна за Калабрија кој што реализираше како цел живот да игра 9ка. Штета што претходно хрватов не реализираше за подигање на самодовербата, но сепак многу покриво ми е што Борини на крај утна скоро празен гол. :icon_lol: Ќе беше прејако најоспоруваниот играч да има 4 голови на последните 4 утакмици со вкупна минутажа од 30ина минути. Чиста класа од играч. :kafence: Овој и Бонавентура се уствари доказ дека парите не играат никаква улога ако знаеш да одбереш играч, двајцата се платени вкупно 12м еура, а и прееска гледам дека Борини имал само 26 години...јас го мислев за 30-31 година. :oops: Се на се одличен меч за нас на Олимпико. Да не и дозволиш на Рома да создаде чиста шанса на домашен терен е стварно за поздравување, иако реално е да се признае дека после 65 минута они скроз клапнаа. Како и да е, ние сме тие што играме 5 утакмици по ред без примен гол и многу повеќе ми се свиѓа тоа што и на оваа утакмица останавме со чиста мрежа него ли да искористевме се напред и да примевме некој без врска гол за 3 или 4:1.

Измените што ги прави Гатузо :cuc::cuc::cuc:

Ете калабрија што го хејтавте ради глупост, за месец дена ги надмина и де шиљо и аботот. Не е ни битно сите знаеме да плукаме понекад од нервоза :D

Милан е непрепознатлив периодов.
Самодовербата им е на исклучително ниво и физичката спремност е за огромна пофалба.
Рома имаа еден ден плус, но они беа на гостински терен у средата, па исто ќе му дојде.
Резултатот ме изненади искрено. Т.Е ме изненади мизеријата на Рома. Не склопија шанса. не мрднаа.

Чалханоглу го имаше насекаде денес. Ептен сакав да даде гол пошо стварно заслужува.И покрај тоа што немаше асистенција или гол, мислам дека може да се истакне дека беше најдобар поединец кај нас денеска. Цела утакмица трчаше... се враќа, пичи напред при контра напад, се отвараше, пред се игра несебично напред, а и одлично покриваше. Дава се од себе аскерот... а кај и да е и на него ќе му појде со гол, убеден сум во тоа.
Бонавентура за пофалба, Ромањоли+Бонучи се непробоен ѕид последниов месец... Биља се опраи и е као нов играч. Кеси си е машина.
Тоа е кутроне, го немаше цела утакмица, може имаше едноцифрен број допири со топка цело полувреме, ама пуста желба за гол...

Одлични бевме денес, на секое поле. Секој играч беше на ниво.
Сеуште дува промаја по бековски позиции у одбрана, ама барем напред добро играат бекојте.

И мора да се земе во предвид фактот дека денеска на терен имавме 7 души до 24 години (Сусо,Чалханоглу, Калабрија, Ромањоли, Кеси, Кутроне, Донарума) ... Многу млада екипа имаме, нешто што долго време не е истакнато на фан клубот.

FORZA MILAN!

Ако влеземо лига шампиони ја бричим главава, пошто ја нејќем Кесе да ме ебе ка некој други овде [emoji41]

Ромањоли гази позади, само да не се усерат на лето со давање у Јубентус све ќе им ебем! И она глупостине со Пепе замена за Донарума нека си останат само шпекулацие.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom