Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Супер. Интересна утакмица ќе е. Ама далеку од тоа дека ќе не прегазат колку и да сакаат озбилно да играат. Особено Милан ако извади сеа добри резултати со Рома, Интер и Лацио уште помотивирани ќе се и поголеми шанси ќе имаме.

Сите екипи у оваа фаза се горе-доле израмнети по квалитет. затоа боље што е арсенал зошто бар ќе знаат дека е арсенал и поозбилно ќе ја сфатат работава, него да е на пример некоја од рускине екипи, да ги потценат и да испаднат.
Арсенал има слична сезона со Милан, за живи гревови се и они, едино лошо е што втората се игра таму.

February 25: Roma - Milan
February 28: Lazio - Milan
March 4: Milan - Inter
March 8: Milan - Arsenal
March 11: Genoa - Milan
March 15: Arsenal - Milan
После ова играме со Киево, па со Јуве. Ова ќе биде прав тест за Гатузо да видиме дали ќе си заслужи договор за наредна сезона. Ако извади поволни резултати обавезно мора му се продолжи договор.

Повеќе ќе се плашев ако ни се паднеше Зенит, тие кучињата на минус десет степени ќе ни зачукаа три гола и ќе ни паднеше самодоверба.
Арсенал е горе долу тажна екипа, онака како во депресија е, ќе биде интересно ако ги нашлакаме квалитетно.

A Chinese club offered between €35-40M to sign André Silva in January but Milan turned the offer down. Jorge Mendes is unhappy and wants him to be sold in the summer but Milan have not given him the green light and want to count on him.
IMG_20180225_133012.jpg
Турчинoв Ундер им е вo дoбрa фoрмa,требa нaјвеќе дa пaзaт нa негo.

Вечер ќе биде интересен дуел. Очекувам ако ништо друго добра игра и изедначен дуел, ако веќе изгубиме, да биде достоинствен пораз со 1 гол разлика. Да не биде газење (според терминологијата на Марли - отварање како паштети) и да ни ја раздрмаaт самодовербата која ни е и те како потребна периодов.

Со нерешено ќе бидам прилично задоволен... победа на Олимпико против Рома би било премија.
Како и да е, добро што играат на гости на Олимпико против Рома, у среда против лацио на ист терен, малце да ја остетат маџијата на теренот :D пред решавачката куп утакмица сезонава.

Друга добра и паметна работа од Гатузо што го има буквално цел прв тим повикано во рим за овие два натпревари. И Конти е со нив, Мастур исто уште бил во тим овој :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:. Пошто паметно не планира да се враќа во Милан ради натпреварот со Лацио така да паметно е што постапил така. За како тактичар ќе биде рано е да се кажа ама како го менаџира тимот и играчите е само за симнување капа. :cuc:

Висoк пресинг и нa двете стрaни,oвa oдaмнa гo немaм виденo вo Сериa А.

Леле Сусо колку е очај последниве утакмици. Треба малку го седне на клупа.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Последно уредено од модератор:
Вистина е дека е слаб Сусо во последните натпревари ама тој е играч шо со еден потег можи да реши утакмица а на негово место немаме и некоја кој знај каква замена Борини едниствено можи да влези и да дај гол на четврта утакмица со ред :P

Сусо е очај цела сезона и се вади со некоја асистенција или гол. Дефанзивците убаво му ја научија и таа една финта што ја знае, знаат кога е најопасен и не му оставаат простор за шут.

Според прикажаното се оди на бод, а бод е како нула ако сакаат да ја намалат бодовната разлика.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Борини и Монтоливо би ги стаил во второ. Знам дека еден од најгласните сум протов Монтоливо да игра ама рака на срце последниов период е одличен. Откако не е капитен многу подобро игра.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom