100м за Белоти при вакви опасни дупки во средина и одбрана?
Да не се сфатиме погрешно многу сакам Белоти да дојде кај нас, одличен избор за шпиц ми е, добиваме играч шо ќе дава 20+ голови секоја сезона ама никако по таа луда цена од 100м евра.
60м евра е максимумот у ова лудо време шо ваљда би ја зеле овие за него, не веруам некој поеќе да му даде на Каиро и мислам дека мора да притиснеме за договор околу оваа сума која секако ќе биде платена на рати.
Е сеа нели спортскиот директор нивни беше во Каса Милан и имале долг состанок па доколку тој покажал интересе за било кој од Куцо, Антонели, Поли или било кој друг шо е нивни левел тогаш се надевам дека нивните куфери се веќе спакувани, па дури и на Куцо кој според мене не е незаменлив па да се притресуваме туку баш напротив се работи за многу ограничен играч кој е лесно заменлив.
Во одбрана е отворенна озонска дупка исто така, со Родригез и Мусачо ако дојдат секако решаваме некои проблеми ама не е тоа тоа, мора да се земе и квалитетен десен бек со оглед на тоа дека Де Шиљо напушта, Абате е огромна нула и остануваме само со Калабрија.
Палета не би сакал да е трета опција централен, добро почна сезонава али многу ми иде на курац у остатоков, 100000 црвени напраи, бутна рекорди стари 2000 години за тоа у лигава, дисциплина нула и ако сакаме ЛШ тогаш не смее вакви испади да се дешаваат.
Нека седи Гомез за таа позиција и за 4-та опција нека соберат некој искусен ала Јепес шо ни беше пред некоја сезона со Силва и Неста.
Средината е лом, едино Џек и Локатели се вредни за спомнување и најверојатно Пашалич би останал зашо Монтела го фали у секое интервју а другото мора да иде у аут, каки курац Соса каки курац Мати Фернандез.
Опасен шопинг треба таму, обавезно мора покрај овој Кеси ако е договорен да дојдат уше 2-3ца фудбалери за да има избор и за да може да се ротира.
Се спомнува пак Бадељ и за 10м би бил супер опција, ја знае лигата, сака да игра за Милан, се знае со Монтела и со него составот би добил и на ширина покрај тоа шо е реално квалитетен(за разлика од она шо го иаме сега)
А и напред на крилните позиции сме тенки покрај тоа шо неаме напаѓач, Бака секако си оди и мора да се носи јака замена ама мене и не ми е сигурно останувањето на Делофеу а и искрено почна на курац да ми иде и он иако на почетокот беше стварно одличен.
Се познава дека 0 финиш има шо реално е проблем за нас, себичен е у доста критични ситуации а и добивам впечаток дека баш и не може да игра лево и скоро секоја утакмица се разигрува кога со Сусо ќе си ги сменат позициите т.е кога Сусо ќе отиде централно а овој ќе отиде место него десно.
15-17 милиони за него максимум иако повеќе би сакал Кеита Балде да го земеме, далеку подобар ми изгледа од него и реално дечкото у задњиве 2-3 месеца гази у Лацио баш кога највеќе треба.
Е баш поради овие причини ми нема логика да даваме толкави суми за Белоти а и според мене реално дечкото вреди упола од тоа, нема шанси да е повеќе.