Јас колку што сфатив за Родригез, од Милан на средбата со агентот кажале дека се спремни да ја платат и клаузулата, ама Волфсбург наводно би прифатиле и 20 милиони. Нема шанси, нема логика да се договорат со играчот и трансферот да пропадне заради 2-3 милиони. Очигледно е завршена работа, само треба да се побрза зошто може да букне некој Сити, ПСЖ или очајните Арсенал да понудат лудачка плата некоја и ќе се чудиме.
Кеита ми е во секој случај пред Делофеу и ако бираат меѓу нив, нека го изберат црното копиле. Делофеу не размрда малце и не воодушеви на почеток, ама мислам дека тоа беше само поради тоа што ние немаме сличен играч во тим, кој сака да игра еден на еден и секогаш е свртен према гол, па ни дојде као освежење. Иначе, секогаш ми се чини како да прави потег појше, предолго чува топка, солира и паѓа, се влече, се расправа. Имам чувство дека живци ќе ни искине.
Изглеа имаме среќа што магот Мацари е лудак и ќе дае 18 милиони за Нијанг, па ете голем дел од парите потребни за Кеита рецимо.
Ако си играме менаџер, што се тиче напаѓач, мене преференците ми се: 1. Белоти и 2. Аубамејанг. После нив ми е Мората. Лукаку би бил превише добар трансфер за да биде вистинит и скоро па да немаме шанси никакви за него. Калинич би бил корисен во Милан, сезона-две-три, ама во ситуација како сега кога би требало да се пази на секое евро и да се планира и за иднина, мислам дека е безвезен трансфер.
Како и да е конечно не поврзуваат и разговараме за друга категорија играчи од оние во блиското минато. Засега барем се надеваме, па ќе видиме како и што ќе пазарат.