Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Полесна ни беше зимава одколку што ќе ни е тешко летово..

И така заврши сезонава Милан на 3-то место како секогаш .......... Важно одиме у ЛШ дирекно. :back:
- Фала Лео, Дида и стари Фавали .......... Ми е жал за Лео ама политика си е политика.
А в Лето очекувам голем притисок над Берлускони и продавање на тимов Милан ..... Forza Milan !!!

Честито победа и со среќа во ЛШ следната сезона.

Значи денес се потврди дека на планетата земја нема човек фудбалер што може да ја смести топката кај сака подобро од Роналдињо,ваков вонземјанин еднаш се раѓа,се надевам дека нема да го изгубиме него,ако го изгубиме него заедно со Галиани и син му мафишајот можеме да напраиме слика за умреница.
Лео си отиде,не тажете многу што не напушти како тренер,потешко е што нема да го имаме како скаут,за тренер ќе се најде,сега незнам кои се достапни освен Тасоти и Гали,али ако дојде некој од страна би сакал да биде докажан тренер ,нешто како Липи,Капело..само таков може да не среди.
Се на Се според мене играч на сезоната е ДИЊО !
И да.. ќе го видиме ли некад Доминик Адиах?

Dunga treba ziv da se spali na plostadot. Da ne gi odvede Ronaldinho i Pato na Svetsko:tapp:. Sigurno se vo 5-te najdobri brazilci. Posebno Ronaldinho, ama izgleda zema golemi pari Dunga za toa sto go pravi. Ako gi pomine grupite bez Roni i Pato, treba da e sreken. Pozdrav, se najdobro. So vakov lud gazda 3-to mesto ne e epten razocaruvacki, a bas vo sredinata od sezonata mislev deka se pred vas ke gazite, ama toa e toa. Dogodina barem vo LS, za razlika od gubentus:)
Pozz...

Вечерва е уште една од тие емотивните каде што пуштаат сите по некоја солза. Нема потреба да се коментира за утакмицата, таа беше чисто ревијална колку за публика.
Уште не сме свесни каков лик од главната клапа на Милан губиме, само поради ароганцијата и глупавоста на Берлускони. Леонардо беше повеќе од скаут и било која вработена особа во Милан, он беше секогаш близок до играчите особено до бразилците, ведра личност, секогаш насмеан и на крај беше буквално избркан! Навивачите со однесувањето вечер најубаво доловија како се чувствува секој миланез во моментов.

Леоанардо за тоа малку време што беше тренер на Милан, се справи со притисокот на водење голем клуб, со мизерен фонд на играчи извади максимум од сите, ја смени од корен играта што ја форсираше Анчелоти долги години... и пред се беше лојален 13 години на Милан.

Ти благодарам Лео за се што направи за Милан, и како играч и како скаут и како тренер! Grazie LEO!

Честито победа иако не е толку важна колку тоа што од денеска ќе немаме човек како Леонардо кој што оваа година ја смени цела игра,знаеше како да ги мотивираше играчите,беше многу близок со нив ги решаваше сите проблеми заедно со нив.Играше напаѓачки фудбал убав за око со тој фонт на играчи што му го овозможија извади максимум.Исто така последни утакмици за Фавали,Дида изгледа Инзаги но се надевам дека Роналдињо нема да го продадат оти тој ако отиде пак ништо нема да се купи и тоа ќе биде..

Дунга најголем идиот испадна да даде господ Бразил да испаднат уште по групите некако па да цркне да му ебам идиотот, зима играчи како Баптиста а Роналдињо го остава, ај за Пато не е баш во некоја форма повреден беше долго време тоа може да се каже оправдано ама за Роналдињо стварно срамота. Леонардо со овие играчи го даде максимумот оваа сезона не знам управата што мисли дека може да направи со истите но сепак браво за Леонардо што сам заминал бидејки немале планови да го одврзат кесето како што треба, и се надевам дека на Берлускони конечно ќе му текне да го продаде тимов.

Вчера утакмицата сварно не беше многу битна за лигата ама за нас миланезите беше меѓу најемотивните.
Го изгубивме Лео најдобриот скаут,кој ни беше и тренер,и мислам дека за него сите повеќе или помалку се приврзавме.
Го изгубивме и Дида кој ни беше прва опција на голманската позиција за околу 1 декада.
Го изгубивме и Фавали(кој иако правеше грешки и незнам колку клетви беа упатени кон него он пак не спасуваше)кој ни беше прва резерва во одбраната.
За идната година мора да се пополнат голманското место со некој млад и талентиран играч,и мора да се земе и еден добар тренер.
Сите знаеме дека оваа година ова беше максимумот.За идната ќе биде потешко доколку не се инвестира.
Ах Берлускони,Берлускони до кое дереџе го донесе тимов
GRAZIE LEO,GRAZIE DIDA,GRAZIE FAVALI

Ако знај некој да ми кажи дали Дињо прифати плата од 4 милиони годишно и дали го продолжи договорот.
Како шо ми изгледа работата, можно и тој да си замини :tapp:

Пооо, уште нема да коментирам за утакмицава, друг пат.
Кој е задолжен за аватари? Нека фрли некој навака од вчерашната утакмица, да опнам на форум, фб, мсн, скајп, твитер, да испечатам на лист и да ги лепам на фрижидер. :icon_eek:

Значи денес се потврди дека на планетата земја нема човек фудбалер што може да ја смести топката кај сака подобро од Роналдињо,ваков вонземјанин еднаш се раѓа,се надевам дека нема да го изгубиме него,ако го изгубиме него заедно со Галиани и син му мафишајот можеме да напраиме слика за умреница.
Лео си отиде,не тажете многу што не напушти како тренер,потешко е што нема да го имаме како скаут,за тренер ќе се најде,сега незнам кои се достапни освен Тасоти и Гали,али ако дојде некој од страна би сакал да биде докажан тренер ,нешто како Липи,Капело..само таков може да не среди.
Се на Се според мене играч на сезоната е ДИЊО !
И да.. ќе го видиме ли некад Доминик Адиах?

Јас не сум за Липи човекот е премногу наклонет кон Јувентус што еве наштети не цела Италија,цел тим од Јуве го зеде ѓто стварно нема смисла,за нас е Капело/Хидинк да ги средат играчите а и да побараат засилувања зш работата оди на лошо.:tapp:

Milan Are The Most Successful Team In The World – Adriano Galliani

http://www.goal.com/en/news/10/ital...uccessful-team-in-the-world-adriano-galliani-

заборавете на засилувања :pos2: :pos2: :pos2:

ај барем новиот тренер би требало повеќе да ги пушта младинциве, сега летово ќе имаа шанса да се докажат по турнеи и пријателски

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom