Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
УЕФА против Дида
Откако отвори истрага против Селтик, Европската фудбалска федерација покрена и дисциплинска постапка против голманот на Милан, Бразилецот Дида. Обвинет е за симулирање.
Селтик се најде на удар на УЕФА поради инцидентот со навивачот кој во финишот на мечот од 2 коло од Лигата на шампиони втрча во теренот откако Селтик го постигна победоносниот гол и со рака го ’чепна’ Дида.
Бразилецот прво се стрча по навивачот, но тогаш се сети дека ситуацијата би можел и подобро да ја искористи, па како удрен од гром падна на терен, очигледно симулирајќи повреда. Дида беше изнесен на носилки од теренот, а неговата глума подоцна беше осудена.
Од Милан порачаа дека нема да се жалат и нема да бараат поништување на натпреварот. Но, без оглед на тоа, Дисциплинската комисија на УЕФА може да го казни Селтик финансиски, со одземање на бодови или дури со исфрлање од ЛШ. УЕФА за Дида и за Селтик ќе расправа во четврток.
може да добие Дида казна ама каква казна ги следи СелтикИзкрено за она заслужва казна. Многу е неедукативно ако помини така.
Дида треба да се казни, а Селтик треба добро да го папаат.
Е па ајде кажете ми шо се случи со Валенсија и Интер (ко се степаја), имаше навивачи или не во тепачката и како поминаја после клубовите. Друго не ми текнува такво тепање. (не рачунам надвор од терен од типот на мачестер-рома или некое гостување против турските клубови) Зборам за на терен. Кажете примери па да знајме шо да очекуваме.![]()
Еве ми текна сега Пртизан. Можи да поминат исто![]()
УЕФА за Дида и за Селтик ќе расправа во четврток.
ќе видиме што ќе одлучат...
нека си седи во Јуве не ни треба...Del Piero е надвор од било кој план на Милан
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=441404
abe kakov delpiero neka ne go zimatdrvo nevideno e
neka go zemat toj alfonso alvez od herenven dal 7 gola poslednava utakmica
takov zver ni treba sto ke dava golovi nekoj a ne starci sto nemat dadeno gol
![]()