Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Фалат креативци за против вакви тимови и тоа е недостатокот на тимов, но фалат и џокери од клупа. Затоа направивме само 2 измени. Еве Погба можеби е решение, ќе видиме дали ќе биде пуштен пред Фред и МекТоминеј.

Мислам дека замената со Мата беше жива глупост на крајот. Реално кога веќе противникот е уште погуст во двете зони, Мата не е тип на играч кој може да прими и задржи топка меѓу тие 2 линии, не е играч кој може да ја упали од 20 метри како што треба. Може да си трчка и да префрла од лево на десно, но ништо конкретно. Погба тука можеби е идеален, но ете не знам што се случува со него со повредата.

Переира ми беше пологична замена. Исто мислам дека требаше Јанг последни 20 минути на местото на Шо, барем ќе бевме поконкретни по левата страна. Братов нема абер офанзивно. АВБ дефанзивно е топ, офанзивно знае да се протне, но кога ќе дојде момент да се упати топката во казнен простор не знам што размислува...треба Оле да работи на овој негов сегмент.

Назад у реалноста е утакмицава. По кој знае кој пат се покажува дека Јунајтед е инфериорен, кога против себе има тим што игра дефанзивно, макар била тоа и некоја Чемпионшип екипа, а не ко Сити, Тотајнхем, Челзи и офанзивниот фудбал што го форсираат. Среден ред, мртов, креативност нула. Фред и Мек Томинеј се работници одлични и во ваква ситуација во која ни е средината, се добри на дерби утакмици, каде што Јунајтед се брани и чека шанси од контри, али против дефанзивни екипи се бескорисни. Џејмс е исто бескорисен кога напаѓа на поставена дефанзива. Марсијал скроз е отсечен во таква ситуација. Рашфорд исто не е најсјаен кога нема простор за трчање. Во ваква ситуација бековите треба да бидат тие што ќе отвараат простор за крилата или тие ќе втрчуваат во шеснаесетник, а нашите бекови и не се баш на некое високо офанзивно ниво. Лингард е стандард мизерен, изгубен, некреативен и таков си е од кога е во Јунајтед, а не од кога има проблеми. Освен шансите на почеток, ни една шанса до крај не беше створена. Голот падна по индивидуален потег на Гринвуд. Проблем плус е и немањето замени. Нема кој да влезе од клупа. Го вади Џејмс, заслужено, а го става Мата, играч што не пости на терен, пошто само него го има. Оле пак покажува колку е слаб тактички кога се работи за напаѓачки фудбал. Само се кружи на 30 метра од гол, без никаква идеа, без некоја смислена акција. Прекините секако не верувам дека некогаш и ќе бидат корегирани. Е сеа за голот нема кривица ни кај Де Геа, а уште помалку кај Линделоф. Чист фаул над голман, преочигледен. Едноставно топката од Де Геа до Линделоф не патуваше ни секунда, ни еден фудбалер, во таа ситуација немаше да може да реагира на друг начин.

Daj neka mu zabranat na Oliver da sudi na nasi natprevari. Da mu ebam gadot pokvaren.

A degejceto nemora da se buni za faulot neka gi broi 350000 sto gi zema nedelno.mrs.

Мора креативец еден од ериксен и медисон,Халанд или манџукиќ денеска да имавме таков напаѓач што знае да спушти топка ке дадевме уште голови и еден везен за ротација со мектоминеј и фред

Денес кога требаше да бидат поагресивни тие едвај се движеа. Ако може да се окарактеризираат последните 3 сезони тоа е недостаток на континуитет. Без напредок на тоа поле дефинитивно. Иако имаше фаул по мене денес при голот требаше тоа да ги мотивира и да ги наполнат до врв ако беа на нивото кога играа со Сити.

Мора креативец еден од ериксен и медисон,Халанд или манџукиќ денеска да имавме таков напаѓач што знае да спушти топка ке дадевме уште голови и еден везен за ротација со мектоминеј и фред
Не треба везен за ротација, туку средњак кој ќе биде креативн и офанзквен. Против дефанзивни екипи нема потреба од два дефанзивни средњаци. Еден од Мек Томинеј и Фред, нов офананзивен средњак и Погба пред нив. Трба средњак од типот на Де Бруне или Силва од Сити, Крос, Ракитиќ, Видал. Бруно Фернанфес е таков тип на играч, бар по клиповине на Ју Туб, пошто го немам гледано, освен за Португалија, еднаш или два пати. Медисон е достс добар и млад, али пред се на Јунајтед му треба спортски директор и поквалитетен требжнер од Оле.

Не ми е неочекуван (к)иксов. Со Евертон и слични редовно си имаме мака, посебно дома кога се очекува сигурна победа. Да е лигата составена само од екипи како Сити, Арсенал, Челзи...без мака би биле топ 3. Се надевам ќе ја појачаат средината во Јануари, очајно е потребна креативност во вакви утакмици.

Solskjaer refused to comment on his trip to Salzburg and when was pressed on whether he offered Haaland any advice. "I don't comment on them speculations so that's it. He (Haaland) knows what he wants to do and he knows what he's going to do. So I don't have to give any advice to any other teams' players."

The United manager is understood to have flown to meet Haaland's camp in Salzburg early on Friday morning and an aircraft's activity log revealed the plane flew back to Manchester and then onto Stavanger Airport in Sola. Haaland's father, the former Leeds and Manchester City midfielder Alf Inge, was born in Stavanger.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Дечки сума сумарум, глупо е со вакви екипи да се вадиме на глупи грешки ко голот или не знам што.Кога ќе се соберат ги има еден куп вакви изговори сезонава, подобро да не ги набројувам.Очигледно, дојдени сме во ситуација кај што треба да се надополни со квалитет.

Има темел екипава, има и идеологија и филозофија.Ако се испазари паметно зимава, мислам дека летоска ќе може да се влезе во фаза на полирање на ситниците што и фалат на екипата.Да успеат Санчо да го земат зимава(нели е во лоши односи со управата), Халанд/Манџукич и нешто се шушка дека Саул Нигез е на располагање(не сум у тек со шпекулацијава), + враќањето на Погба ќе има доста солиден тим на располагање Оле од аспект на квалитет.Летоска ќе може да се иде на довршување на недостатоците, читај ослободување од Мата, Шо, Баји, Џонс и Матич, носење квалитетен лев бек и уште еден од средина + можеби плус уште 1 зошто погба ќе си оди.

Иако беше фал, не е изговор за вакви утакмици. Против вакви противници излегваш и ги полниш до врв 3-4 гола, па тој 1 гол нема ништо да значи... Да ја турнеше Лингард на почетокот да влезеше гол, со рано водство сосема друга димензија ќе добиеше утакмицата. Претпоставувам и следните утакмици со Вотфорд, Њукасл, Барнли мака ќе мачиме за гол... како и да е 2 добри, паметни трансфери можат тотално да ја променат играта... да се добијат некако останатите 3 ова година, па да видиме каков ќе биди пазарот Јануари

Сезонава ќе сме топло-ладно, генерално како и другите тимови кои ќе се борат за тоа 4то место (мислам на Челзи и Тотенхем). Не вивнаа во воздух победите против Тотенхем и Сити, но сите си знаеме дека играме подобро против тимови кои ни се отвораат и ги јадеме на контри. Впрочем контрите се нашиот Х фактор сезонава. Но, кога се очекува од нас да сме поотворени и да градиме игра за гол, тогаш доколку противникот не е офанзивно ориентиран имаме потешкотии. Затоа ни фали квалитетен плеј кој ќе биде креаторот на офанзивата. Го очекувам Погба да биде тоа до крајот на сезонава, а потоа со било каков епилог со него ќе ја мислиме. Доколку сакаме да ја дигнеме формата и да имаме малку поголем континуитет мора да испазариме нешто зимава. Е сега што имаме достапно не знам. Од Лестер тие што ги лицитиравме не верувам дека би биле достапни...

Константноста ни останува проблем, веќе трета/четврта година по ред, но сезонава позитива и нешто што влева надеж е фактот дека тимов е премлад и е сеуште далеку од својот потенцијал. Главните играчи ни се по 20-23 години, што значи има огромен простор за напредок - посебно кај Рашфорд, Мектоминеј, Ван Бисака, Марсијал, Џејмс, Лингард, и нормално Гринвуд и другите деца во позадина.

Но мора да се инвестира и пред се да се купува паметно. Е сега како трансфер цели се поврзуваат имиња како Санчо, Медисон, Рајс, Халанд, итн... тука мал проблем е што сите до еден се млади, а на нас очајно ни треба некој што е веќе искусен и што може да превземе одговорност.

Искрено се навикнав периодов без Погба и би го продал во прва прилика, некако очигледно е дека му се бега кај Зидан, па нека крши глава и така и така сеуште не е на ниво сам да решава утакмици. Само не знам дали вреди да се ризикува за, пример, Бејл или Ериксен, иако вториов практично не би не чинел ништо (дури и сега во Јануари), ама пак од друга страна не гледам некои други имиња кои би можеле да ги добиеме наредниот месец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom