Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Фелаини добра утакмица имаше денес, многу е покорисен кога повеќе има дефанзивни задачи отколку офанзивни глупости кои ги имаше со ЛВГ и Мојс. Бејли исто така одличен, одлично стоперско дуо ќе се мислам со Смалинг.

Без разлика на примениот гол одбраната беше на ниво денеска. Цел натпревар им дозволивме еден шут преку кој го дадоа голот и секако трилер завршница што ни е брендирана работа во последните сезони.
Валенсија стуб, не може никој да го бутне. Бејли звер, како да има 20 години искуство. Блинд и Шо освен киксот на голот каде што едниот излета а другиот не покри како што требаше другото беше солидно. Уште стариот Смолинг од лани да се врати и голот нема да го видат.

Фелаини продавање никако, тоа од лани го велам!

Руни катастрофа, поголема мистерија е како он е сеуште играч на Јунајтед него ли мистеријата за Лок нес... Шо беше нервозен на почеток ама се среди исто и Марсијал.Изгледа ништо не му иде по кејф, многу нервозни реакции од негова страна во последно време.Ибра мајстор, криво ми е што пасот со пета не го реализираше руни, ќе беше одлична асистенција.Валенсија,Бејли,Блинд и Ерера Одлични, Фелаини исто солиден.

ПС:Како се вика песната што ја пеат навивачите, пеат нешто па после иде ооо ооо оооо ееееее ееееееее :D:D:DНе знам како да ја доловам песната, ама многу често ја пеат и мерак ми е на крај кога ќе го испеам оооо ееее :D:D:DСега ми текна ја пееа кога влезе Микитрјан, 70 минута мислам беше...

Фонте ако дое, ке треба од прва постава, како европски шампион, да седи на клупа...

Без разлика на примениот гол одбраната беше на ниво денеска. Цел натпревар им дозволивме еден шут преку кој го дадоа голот и секако трилер завршница што ни е брендирана работа во последните сезони.
Валенсија стуб, не може никој да го бутне. Бејли звер, како да има 20 години искуство. Блинд и Шо освен киксот на голот каде што едниот излета а другиот не покри како што требаше другото беше солидно. Уште стариот Смолинг од лани да се врати и голот нема да го видат.

Да бидеме реални и не беше некој тест за одбраната ова. Ептен се лоши Бурнмаут, дефинитивно за испаѓање. Ќе видиме со посериозни екипи како ќе оди. Најмногу што радува е Бејли, не е некој ниско интелегентен стопер па да прави глупости, туку одлично ја чита играта и сече ептен топки. Блинд ќе биде одличен да покрива со вакви послаби екипи, во купови, ЛЕ и слично.

Марсијал периодов има и „брачни“ проблеми, се тужи нешто и за старателство со детето мада мислам дека малку и од што прошлата сезона бевме навикнати се преку него да иде а сега и другите имаат слобода да идат напред ни делува како да е послаб. Може нема гол и асистенција секоја утакмица ама видно растеретен е. Денес Мата неколку пати ја изнесе топката и имаше целосна слобода да го креира нападот, лани таков перформанс ти носеше клупа.

Да бидеме реални и не беше некој тест за одбраната ова. Ептен се лоши Бурнмаут, дефинитивно за испаѓање. Ќе видиме со посериозни екипи како ќе оди. Најмногу што радува е Бејли, не е некој ниско интелегентен стопер па да прави глупости, туку одлично ја чита играта и сече ептен топки. Блинд ќе биде одличен да покрива со вакви послаби екипи, во купови, ЛЕ и слично.
Офанзивно не се толку лоши Бурнмаут, имаат неколку незгодни брзи фудбалери. Назад се многу слаби, лесно примаат голови.

Ете го сменија ЛВГ и пак Фелаини е стартер, пак Шнајдерлин е на клупа, пак Блинд игра стопер.... Знам дека не се сите играчи сеуште спремни ама што е побогу со Шнајдерлин барем ??? :(

Забележувате дека освен Ибра и Бели, поставата и формацијата се исти ко оние на Ван Гал

На дебелоно уште 4 гола му фалат да го стигне Чарлтон, али со вакво „играње“ тешко.

Ова и јас го мислев пред утакмица, испцув цела Мурџо фамилија до трето колено.

Него што е со Блинд, ко да не е истиот човек од лани. Глеј го вежбал на себе, дуел не губи. Лани каков беше слаб, како маратонец изгледаше.

На крај на утакмицата, ова беше моето мислење. Не е само Блинд препороден, тука се и сите други кои ги плукавме лани. Прават ситни грешки, ама за разлика од претходните три сезони кога сите спиеја, на оваа утакмица немаше неангажирање.

Ако ништо друго барем дадоа гол од игра, не од пенал нити пак им поклонија автогол.

А и многу е битно што на вакви посрани утакмици каде што нема фудбал да ги искористиш сите шанси и да си цепаш до мај. Јбг и со ферги имавме вакви мечеви.
Вака се освојуваат титули.

А баш ова си го помислив кога заврши утакмицата.

Да бидеме реални, тек е прво коло. Мурџо колку и да го мрзам, покажа дека нема да играме пи_карски фудбал бар со слаби тимови на гости. Покажа заби на терен а не само на пресови. Да се надеваме дека нема да биде само на почеток на сезона ;) . И да, прасето на оваа беше поспремно него лани цела сезона :P

Сега за сега, јас сум голем оптимист. GGMU!!

П.С. Ко је прв, пиќке???? :ајнапиво:

ПС:Како се вика песната што ја пеат навивачите, пеат нешто па после иде ооо ооо оооо ееееее ееееееее :D:D:DНе знам како да ја доловам песната, ама многу често ја пеат и мерак ми е на крај кога ќе го испеам оооо ееее :D:D:DСега ми текна ја пееа кога влезе Микитрјан, 70 минута мислам беше...

From the banks of the Irwell

Знам дека не е екипа за тест ама па лани од ваквите екипи обавезно примавме голови и изгледаа како Барса против нас. Претходната сезона овие и не тепаа.

Последен гол надвор од 16 не памтам кога ни бил. Треба тој fear фактор да се врати и верувам дека така ќе биде што поскоро.

Дефанзивно сум задоволен. Бејли е играчиште и не знам како некои од посериозниве екипи не загризале за него, сите по Лапорт и Стоунс...Блинд исто така за пофалба. Можда нема физички предиспозиции за стопер, но е претерано интелегентен и тоа го вади. Валенсија се прероди со Мурињо, плус Шо кој полека си се враќа како што треба.
Ерера исто феноменален, ваква партија долго време не изиграл. Ме загрижува само Марсијал изгледа дефокусирано, дали е недоволно физички подготвен или тоа надвор од терените што го мачи си го зема данокот.

Мики ми изгледа несамоуверен некако. Против Виган изигра топ на неговото деби, но изминативе мечеви многу страв се гледа во неговата игра. Се надевам дека Мурињо ќе го реши и тоа.

Последен гол надвор од 16 не памтам кога ни бил. Треба тој fear фактор да се врати и верувам дека така ќе биде што поскоро.

Истото го помислив кога падна голот. Очекувам да се смени тоа со Погба, ќе пуца црното од далечина. После Сколс, останавме без тие удари, Керик, Флечер, Кагава, Ерера преинтелигентна игра имаат они за такво нешто. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom