Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ќе видиме како ќе функцоинираат Бејли и Смолинг, како и да е не верувам дека Смолинг после ваква сезона ќе седи на клупа. :)

Добар беше денеска за разлика од припремните и утакмицата со Лестер. Ќе се врати тој брзо во форма. Иначе од овие две утакмици се гледа дека ќе покрива повише во дефанзива годинава.

Далеку дека беше лош. Играше со 70/80% од неговиот капацитет. Сепак нецели 20 дена тренира со тимов и не може да се очекува да е во топ форма. Ќе си се среди.

Инаку јако разбирање помеѓу Мата, Андер и Валенсија во тек на цел меч. Со мижење можат да се најдат. Мата многу ме импресионира денес. Можда физички не е којзнае што, ама мудро одигра и во офанзива и дефанзива. Не верувам да има конфликт со Мурињо така да не треба да се отпише сезонава. Моу го остава Валенсија да шиба десно, Мата има слобода да отвара простор и да креира, така да интересно ќе е сезонава. Плус и Мики истите карактеристики очекувам да ги добива по таа стран.

Одлично второ полувреме одигравме и Руни да беше на ниво ќе постигневме и повеќе голови ама за прв натпреар не е лошо 3 гола. Дефанзивно одлично одигравме во текот на целиот натпревар и посебно ме импресионираше Баји ако продолжи вакви партии да пружа ќе ни биде големо засилување :). Голот на Ибра беше ремек дело :cuc: , немавме видено три години гол надвор од шеснаесетникот од некој наш напаѓач и само здрав да ни остане игра сезонава и верувам дека ќе се нагледаме вакви голови. За наредната со Сотон јас би го седнал Руни на клупа и покрај голот што го постигна и на негово место би го ставил Погба.

Сите голови на дебињата на Ибра:

Paul Pogba's much-celebrated transfer to Manchester United from Juventus has smashed two records on the club's social media accounts in less than a week, as well as on ManUtd.com.

Our photo of Pogba wearing the 2016/17 home adidas shirt with the caption “Home” is now @ManUtd’s most retweeted post of all time, with 89.2K followers sharing it at the time of writing.

The same image of the 23-year-old in United’s new red jersey has also become the club’s most popular Instagram post ever after it earned 637K likes. That is more than the previous record holder, which was a photo of Zlatan Ibrahimovic celebrating his winner in the FA Community Shield at Wembley Stadium.

Ibrahimovic had previously held that same Instagram record with an image of him holding aloft his Reds shirt on 1 July, the day he signed his contract at the Aon Training Complex.

Pogba’s return to United also had an impressive impact away from social media, with the announcement that he would undergo a medical at the club becoming ManUtd.com’s most-read story in history. That title was previously held by Louis van Gaal’s heartfelt statement to fans following his departure in May.

Добар беше Марсијал денес, не знам што ви смета еве го имаше 2 асистенции и едно 4 за него класични продори.

Ги изгледав пак утакмиците со Галата, Лисиците и денешнава. Мур изгледа му има забрането на Тонката да подава по земја према напред, сите топки му се високи центаршутеви со ПАРАБОЛИ и ФЕЛШОВИ. Ваљда увидел дека претходнине дибеци го оставија да ја мава селска, па кому иде.

Ок, ајд Мурџо сега ослаби го дебелото. Мата више е среден, денеска истрча повише него прошла полу-сезона. Фела изгледа не смее да помисли на лактање иако ја да бев на негово место денеска ќе плеснев два-три ради "морално беше Пиги", колку да се знае кој е кој. Кој што сака нека каже, ама ваков Јунајтед како со Лестер до некаде и оваа денеска немам видено цели факинг 3 сезони.

Убаво пиша K!KI, овие не се вистински тест ама прошливе сезони од вакви губевме битни бодови и бевме предмет на спрдања. Ај доста ве замарам, добра сезона на сите мои мили ѓавлиња и ѓавлики :pipi:

Јас сум поќе за да се донеси некој искусен стар ЦБ како Силва. За младиве да билдаат искуство, како тоа што го направи Видиќ со Фердинанд, Бонучи со Киелини, Пике со Пујол.

Јас сум поќе за да се донеси некој искусен стар ЦБ како Силва. За младиве да билдаат искуство, како тоа што го направи Видиќ со Фердинанд, Бонучи со Киелини, Пике со Пујол.
Фонте исполнува доста услови. Постар е, има искуство, ја познава лигава удолж - попреку зошто е во Сотон од кога беа 4та лига, Португалец е, сега после ЕП има крената самодоверба до небо. Потоа ќе ни се најде кога Баји ќе замине на АФКОН во јануари а и чувствувам дека ќе лапа картони црново доста. Рохо аут, Фонте ин би била многу добра солуција. ТС би барал јака плата а и како што знам за него доста е склон на повреди.

Срамота е да го споредуваш Пике со сите останати што ги наброја. Попреценет централен не постои.

Срамота е да го споредуваш Пике со сите останати што ги наброја. Попреценет централен не постои.
Можеби последен период не е тоа што беше, крај краева годините си врват, а дека е преценет не би рекол. Во доста важни утакмици има дадено голови, исто така и спасено голови, добар е со глава, добар е со топка.
Кикс ко кикс, секој прави. И Видич и Фердинанд и сите..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom