Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Не видов, мада познавајќи го Шелви и тој направил глупост 100%. Сеедно, со ништо не заслужија таков третман дечкиве од Свонси. Не се они криви за слабата и бледа игра на Јунајтед па да им се ситиш сега што Фелаини им ја повредува цела екипа, му ебам тоа кретенот неписмен.[DOUBLEPOST=1408196042][/DOUBLEPOST]
О неееееееее, моиве кај се сакати овој уште повеќе ќе ги доосакати ако дојде у Наполи. :facepalm:
Kaко бе другар со што заслужиле, па дур не влезе Фелаини ги рушија од фаули, дури 20, и при крај почна жолти да дава судијата. Не може играч да прави по 3-4 фаули а да не добие жолт картон. Коленото в кичма беше премногу ама мораше некој да подели некој лакт. Со противнички копачи како Шелви целосно го оправдувам Фелаини.

За грешка на мечот ја сметам таа на Блекет што им ја даде топката па падна вториот гол. Поаматерска грешка здравје. Знаеш дека не ти се играчите назад и одма им ја даваш. Абе играчи ја шутираат подалеку од голот кога има таква ситуација, овој на нога му ја даде. :facepalm: А супер си изигра детето. Жал ми е за него, некој ладен туш му има дадено Ван Гал.

Чичарито нека се чува само од маркетиншка гледна точка, нека го пуштаат во 80 минута кога ке имаат резултат и да не мрчи многу. Никаков прием, никаков дриблинг. Еден Велбек го јаде со се копачки.

Руни и Џонс изиграа на ниво. Се гледа колку се гладни за победи. Џонс колку се жртвува алал да му е, ме плаши што може тешко да настрада.

Нани беше за нијанса подобар. Има муда да влезе во дуел, да направи дриблинг. Пак ке кажам: се надевам ке остане и ке влезе во ритам.

Херера добар беше, Мата просечен, од Флечер не знам ни што да очекувам - дали тој, дали Клеверли исти ми се (со денешново издание на Флечер).

Пораз во вистинско време, и за играчите и за Ван Гал. Средишњак фали ко вода во Шутка, а одбрана зависи од Блекет. И играчите нека се чукнат по глава дека новиот тренер не може да им ги нацрта победите, треба и они г'зот да го испотат.

Јанг не ме изненади воопшто со играта. Секоја сезона е истиот. Знае да игра само кога трансферот му е блиску.
Гледам Јанг многу го фалите - а се сеќавате дека сите припреми ги игра на ниво и после запаѓа во зимски сон? :D И пред две години така беше со Фергусон, и лани со Мојс а гледам и годинава со Ван Гал. Се надевам овој последниов ќе му даде шуткарта во први 3-4 утакмици ако не се покаже во ПЛ.

Последно уредено:
Според мене ЛВГ е крив, ништо не му успеа од тактиката, Свонси не играа ништо посебно, цело време ја умртвуваа играта со фаули околу 20 фаули имаа ми се чини, се бранеа јако и играа цврсто.

Флечер беше најужасен, Ерера го акнаа неколку пати од земја,неможеше да издржи затоа и мислам го извади ЛВГ и го стаи Фелаини.

Друго Руни прво го немаше нигде,второ се залагаше повеќе ама имаше и многу грешни пасови и усра некои акции.

Јанузај ке биде играчиште,има дефинитивно гз,се глеа од кај му е потеклото.

Џонс штопериште.

Блекет како да играл 100 години у прв тим, како игра само лабаво :D

Мата исто тапа денес го немаше нигде.

се на се ништо не функционираше, што според мене е заслуга на погрешната тактика на ЛВГ за оваа утакмица...

Убаво е да тепа некој, ама ова со лактањето е многу лошо од Фелаини, може да се истресе некој црвен да му извади. Нека ги мава во нозете, како секој нормален копач. :D

Убаво е да тепа некој, ама ова со лактањето е многу лошо од Фелаини, може да се истресе некој црвен да му извади. Нека ги мава во нозете, како секој нормален копач. :D
да ама го праи ептен неприметно... само со слоу мошн и да ја вратиш снимката ке познаеш, експерт е за тие работи

знам дека и овие незнаат како победија али то е...
Руни денес покажа несебичност у два наврати али подобро да беше себичен и да идеше на завршница, се на се најдобро се покажа
јас грешката ја гледам што Фелаини не стартуваше на местото на Флечер

Дајте нешто пост меч ЛВГ што рекол

hint budaletinka

Нани беше за нијанса подобар. Има муда да влезе во дуел, да направи дриблинг. Пак ке кажам: се надевам ке остане и ке влезе во ритам.

Не ме јеби брат, 2 години го молиме да одигра саглам меч. Знаеш колку плата зема Нани? За тие пари треба да ора по терен.

Понекогаш цената на играчот го диктира фактот дали он ќе игра прва постава или не . Денеска во случајов 45 милионскиот мата не функционираше и ако требаше да се направи некоја рокада тоа беше кагава <> мата.

Цена и репутација кај Ван Гал не играат улога. Ван Перси кого го гледа како син, го извади на Светско у 55-та минута кога овој не му играше по кеиф.

Јанузај каков потенцијал има само.

Мора да се продадат 3-4 играчи, чисто колку Ван Гал да убие заложник.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152370450602746&set=vb.7724542745&type=2&theater

Иако нема врска со денешниов меч, само да потсетам дека имаме цврст карактер на клупата и дека ќе ја среди работата. Иако не ветува многу денешнава средба, сепак ова не беше најдобриот можен состав кој може да го извади на терен. Фали Еванс, РВП, Валенсија, БИЛО КОЈ СРЕДЕН ИГРАЧ РАЗЛИЧЕН ОД НАШИВЕ! Значи она што најмногу ни треба е СРЕДИНА. И дај нека продадат нешто што се може да крајот на преодниот рок оти има многу ѓубре за чистење, а ако се насобери...а кај нас веќе е, тешко се чисти после. Нека земат макар и еден нека е ама нека е јак и да знаеме дека ќе си ја врши работата за која е платен. Флечер и Фелаини се за на клупа, нема во нив материјал за прв тим. Кагава, Керик, Мата, Ерера и еден нов играч треба да бидат средината.

"We are not reaching our level," van Gaal told MUTV. "That's the main thing. Because of that, we didn't play as a team. Nevertheless, we had chances to win this game. We gave a lot of space away in the second half. We played with more pressing. They scored one goal out of two chances in the second half.

"It's more than disappointing for the fans. They are expecting a lot because we have won every game in pre-season. Then you lose the first match. That's disappointing for the fans, also for the players and also for me. It's a very bad day for us.

"We make steps and you have to learn from your steps. We are not the champions. Swansea are not champions because they have beaten us. At the end of the season, we will know who is champion and who has learned from the steps we've made."

Не ме јеби брат, 2 години го молиме да одигра саглам меч. Знаеш колку плата зема Нани? За тие пари треба да ора по терен.

Цена и репутација кај Ван Гал не играат улога. Ван Перси кого го гледа како син, го извади на Светско у 55-та минута кога овој не му играше по кеиф.

Јанузај каков потенцијал има само.

Мора да се продадат 3-4 играчи, чисто колку Ван Гал да убие заложник.
да точно е тоа во поглед на ван гал но денес мораше да го проба кагава наместо мата ... мата имаше 3 допира со топка 90 минути ... после криви биле руни и чикарито што не дале 15 гола. Се на се лош избор на тактика лош избор на играчи ( лингард и флечер на пример ) и на крај изгубеноста на некои од играчите како мата и јанг ( иако овој вториов најверојатно му е толку капацитетот ).

10622838_570896776389192_3989704207404444666_n.jpg

Абе да ама ланска сезона изигра 10 утакмици и тоа од замена скоро сите, претлани исто толку, човекот има заборавено како е да си во прв тим. Зема висока плата а не игра доволно, тоа е дополнителен притисок. Плус едно време почнаа да го споредуваат со Роналдо. Психата е заебана работа, ете и Валенсија кога ја имаше 7цата ништо не направи а колку беше спремен претходната сезона.

Дека Нани не е тоа што беше пред 3-4 сезони не е, ама да го стартува неколку утакмици сигурно ќе се врати во форма. Го чуваа толку, нека го чуваат до нова година, ако стварно не го бива нека му ја дадат клоцата, ама до тогаш нека го пуштат во серија неколку утакмици.

у бркотницава заборавивме да спомнеме дека Руни со голот е трет стрелец во историјата на ЕПЛ, со еден гол помалку од Анри. Уште два наредна утакмица и после нека ги стегне другите што побрзо да не ми се церека Ширер онаму на мотд.

у бркотницава заборавивме да спомнеме дека Руни со голот е трет стрелец во историјата на ЕПЛ, со еден гол помалку од Анри. Уште два наредна утакмица и после нека ги стегне другите што побрзо да не ми се церека Ширер онаму на мотд.
Вики вика дека е 4ти со еден гол зад Анри. Пред него се Кол и Ширер. o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom