Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Сезонава уште во јануари си ја отпишавме, па не не удри толку метлава.. сеа иде потешкиот дел, дали ќе ни бидат вакви и наредните сезони?!
Време е за реалноста.
Се летав и јас барем дел, колку што се летаа и другите во последниве пар сезони, ама реалноста е дека многу работи смрдат во тимов. Мада за воља на вистината не е дека не можеше да се извлече уште барем една титула.

СО СООДВЕТЕН ТРЕНЕР!!!
Сериозно, времето го прегази ЛА.... а Џим Бас ги дозакопа.

Можеби грешам, ама оваков состав не може а да не биде офанзивна велесила во рацете на тренер (и систем) кој и одговара и може да го употреби ростерот на вистински начин. Не сакам суптилно да инсинуирам и пак отворено ќе кажам дека Фил Џексон требаше да биде на клупата на ЛА по отпуштањето на компироглавиот. Ако некој може да ги мотивира и „дигне„ нежните психи на споредните улоги како Микс, Џејмисон, Морис, итн... тоа е само Зенот.

Да, пак ќе беа андердог против ОКЦ ама САС (а можеби и Мајами) можеа да ги земат со ФЏ на чело, и триаголникот да ги покрива недостатоците на кец позиција

Хммм да, каде бевме... Реалноста.
Барем една година фенерџии (мора да одат под линијата за данок барем таа една година). Потоа надеж дека ќе се земе еден 1ва класа играч во 2014та (или барем надеж дека на Џим Бас ќе му здосади да си игра ГМ). Потоа пар години уигрување и мислам дека потоа може да се надеваме на титули.

Ова е тој реален муабет од кој ни иде болката дека Коби ќе остане на 5 прстени.

После напорнава (од секаков аспект) сезона, прво нешто што ми треба одмор од неколку месеци не пратење на ништо во врска со нба.
Од октомври, здравје боже (поише здравје него боже..) ќе почнеме пак да вергламе, и објаснуваме..

До тогаш да одмориме заедно со старциве од екипа
Поздрав

Искрено да сум менаџмент на ЛА овие потези би ги напрајл
Ги чувам Духон, Кларк и Џејмисон.
Ги потпишувам на договор Ал Џеферсон и Емека Окафор/Робин Лопез.
Гасол го чувам и го земам Ал Херингтон
Игуодала не ми се верува така да ЏејАр Смит и Тони Ален се добра опција, Ален е супер дефанзивец и ќе игра двојка а Смит може 3 да игра, Коби на 2 и Неш 1 со бек ап Духон и има безброј опции, Џеред Џек, Нејт Робинсон, Стаки, а може и Џенингс бидејќи од Лос Анџелес е и сигурно би сакал да игра тука башка и пари ќе му дадат и ќе имаме млади играчи што ќе трчаат ко коњи, Смитх и Џенингс супер би биле на контра, само ако по некој случај дојде Џенингс неможат да коегзистираат со Неш бидејќи двајцата се 100% за стартна петторка.

Ај нека каже некој што се деси со Хауард вчера, гледам на хајлајтсот добил две технички, а при излегувањето нешто му прозборе на Купчак. А и Коби дошол на утакмицата и нормално беше видно изнервиран.
Broda
Тие играчи што ги наброја ни на игрица не може да бидат сите заедно во еден тим.

Првата техничка ја доби за глупост, уствари судиите намеро му ја свирнаа. 4 играчи од САС го гушнаа и тој мрдна и некои летнаа и нормално доби техничка. Ја гледав на Canal+ шпанската и коментаторие се изнасмеаа на некои одлуки на судиите во корист на Спарс. Во прва четвртина имаа 4-5 дали двојно дали чекори судииве си ќутеа.

@Stefan-kobeОти да неможат не се некој играчи со различен стил, би требало да играат убаво заедно.
Не сум експерт во менаџерство но би требало да играат добро, плус фактот што контрата гради добра хемија и е возбудлива.

@Stefan-kobeОти да неможат не се некој играчи со различен стил, би требало да играат убаво заедно.
Не сум експерт во менаџерство но би требало да играат добро, плус фактот што контрата гради добра хемија и е возбудлива.
Како прво Џеферсон, Херингтон, Лопез, Окафор, Игудала, не се играчи кои ветуваат титула. Како второ, Џенингс, Стаки, Нејт и остала багра што ги наброја не се играчи што сакаат лимитирана минутажа и не се играчи што дремат на клупа, особено не Џенингс, така да овие во тим со Коби и компанија тешка работа.

Im still upset about tonights game and the way this season ended. Im mad I lost my cool. Im sorry for letting my team and our fans down when they needed me the most. If there’s one thing I’ve learned this year its that I need to be more responsible for my actions and learn to “breathe”! (Maybe I will take up yoga and come back calmer or @charliesheen can help me with my anger management) But despite our tough season, it is an honor being a member of a team with this amazing history & the best fans in the league! I hope I get the chance to make it up to you!” Thank u la.
Ова двајт го пишал на твитер. Ако ништо друго бар сега сме 100% сигурни дека ќе остане ако нашите сакаат да му понудат договор.

Im still upset about tonights game and the way this season ended. Im mad I lost my cool. Im sorry for letting my team and our fans down when they needed me the most. If there’s one thing I’ve learned this year its that I need to be more responsible for my actions and learn to “breathe”! (Maybe I will take up yoga and come back calmer or @charliesheen can help me with my anger management) But despite our tough season, it is an honor being a member of a team with this amazing history & the best fans in the league! I hope I get the chance to make it up to you!” Thank u la.
Ова двајт го пишал на твитер. Ако ништо друго бар сега сме 100% сигурни дека ќе остане ако нашите сакаат да му понудат договор.
Тешко тебе ако го верваш овај шо пиши

Има две опции со напишаниов твит:
1. Сака да се извади за глупостите и да остане во Ел Еј.
2. Се опростува од дресот на Лејкерси.

Како прво Џеферсон, Херингтон, Лопез, Окафор, Игудала, не се играчи кои ветуваат титула. Како второ, Џенингс, Стаки, Нејт и остала багра што ги наброја не се играчи што сакаат лимитирана минутажа и не се играчи што дремат на клупа, особено не Џенингс, така да овие во тим со Коби и компанија тешка работа.
Неможеш точно да знаеш кој играч ќе ти донесе титула, 2004 кој очекуваше Детроит без 1 ѕвезда да земи прстен? Никој, титули се земаат од страна на тимови спремни со ѕвезда/и кој можат да доминираат и добри со-играчи(рол-плејери), немора секогаш докажани играчи да бидат тоа.

Тешко тебе ако го верваш овај шо пиши
Јас да сум на негово место и вака да ме пљука цел свет од Меџик Џонсон и Коби па до тука на форум дека сум роден лузер, се ќе направам да им покажам дека се грешка. Мене ми изгледа дека ќе остане, ама знаејќи дека е drama-queen и attention-whore, се е можно со него

Поради фактот што е drama-queen и има малце комплекс за што луѓето мислат за него ќе остане според мене, ако по некој случај замине од ЛА, сите медиуми ќе му вршат притисок, на секое интервју ќе го прашуваат зошто замина, кога ќе игра во ЛА публиакта ќе збесне, и потоа ќе има уште поголеми критичари низ светот, почнувајќи од спортски вести се до обичен форум.

922983_10152756879300277_1980201586_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom