Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
среќа у гз како искочи од обрач на крај
секој натпревар исти +20 и на крај незивесно со утепаниве екипи

Какви три утки имаше Гасол во последните минути. :pos:

А и „пофалба“ до Д’Антони. Против ДЕТРОИТ играше со дури ОСУМ играчи. Фантастична ротација. :facepalm:

Леле сега незнам дали наредниве 3-4 да ги гледам или не. Млад ќе си умрам аку ги гледам, во дилема сум.
Абе суртуци едни како можевте првитр 2/4 да ја додавате топката од рака до рака, а во второ полувреме сите да бегате од Коби и Неш за да не добиете топка. Па и овај Брков како се нарекуваш тренер бе морону еден кај е MWP, имал 3 лични па уште 3 има да ги направи. Дали јас сум единствената будала која мисли дека Ebanks е потребен во вакви моменти кога немаме никаква игра во одбрана, дечкото е маестро за одбрана па на ланската утакмица против ОKC кога MWP маваше со лакт го изнамачи Дурант да постигне кош.

Ја имаа на минус кошеви :pos:

Потребни се вакви среќни победи, избројте колку несреќно ги иаме изгубено сезонава..

Син, Неш не е еден од најдобрите шутери туку најдобриот во историјата на НБА. Не знам дали некогаш се има случено да утне две слободни по ред... Дефинитивно незаслужена победа, на крај и жал ми падна за Драмонд и Бајнам, дечките изиграа страшна партија, нормално уз Монро кој блескаше во првите три четвртини. Лејкерси моментално имаат три позначајни проблеми:
1. Неиграњето на Хауард, кој сака нека збори дека е дрво и ред други работи сепак човекот е столб на одбраната и фали неговиот скок, а и неговите блокади. Да играше денес многу порано ќе беше завршена работата, а и Бајнам немаше да прави слаломи низ нашата одбрана.
2. Неконстантноста, играме добро, билдаме предност и наеднаш доаѓа страшен пад, недозволив, незамислив. Ни прават ненормални серии од 18-2, 20-4, за многу кратко време губиме висока предност.
3. Психичкиот дел, гледајте што се случи во последната минута, прво Коби загуби топка, потоа Кларк две слободни, а по него и Неш, нешто што прв пат во живот го гледам, Неш да утне две слободни по ред. Бркот мора да поработи на ова, повеќе да ги мотивира играчите а не само да вика кип билдинг лид гајс, тоа и јас знам да го кажам.
Се на се, среќа у гз, огромно значење има победава, следна играме со Бруклин на гости, е таму ќе биде пеколно тешко, но ни преостанува да веруваме во тимот дека може да врзе добра серија на победи.

Еј, хаха, абе на рисепон пуштете ако не сте приметиле дур глеавте, абе го видовте ли Гасоп на крајов кога рипна у празно ? :pos:Мислеше после утката на Драмонд друг играч ја фати топката и тргна да го лепи, т.е. му рипна со 2 раце дека Драмонд го закачи малку со раката и немаше претстава што се дешава и каде е топката ... колку смешно сеа ми делува ова, прееска не го ни приметив. :pos:

аиии :pos:

Инфаркт завршница е билаа оваа :vozbud: Не ја гледав и сега гледам како се одвивала утакмицата и пак истиот проблем 20 разлика и на крајот да дојдеш во ситуација да загубиш :tapp: Не е ништо друго туку заморот јас мислам каде што ги стига последната четвртина...

Инфаркт завршница е билаа оваа :vozbud: Не ја гледав и сега гледам како се одвивала утакмицата и пак истиот проблем 20 разлика и на крајот да дојдеш во ситуација да загубиш :tapp: Не е ништо друго туку заморот јас мислам каде што ги стига последната четвртина...
Не! Спремни се да трчаат и маратон, професионалци се, нека не ве залажува тој изговор. Замор тек може при крајот на плеј офот да се рече дека ги фатило, а сега на сред сезона верувај не. Впрочем, после Ол Старот екипите што влегуваат во плеј оф и што се борат за влегување во плеј офот го достигнуваат врвот на својата форма и таа форма ја одржуваат и во плеј офот.
Кај Лејкерси проблемот е од психичка природа, немаат самодоверба, а сега ќе ти објаснам и зошто. Летоска склопуваат страшен тим, шампионски, со Хауард и Неш како новајлии во стартната петорка, добра клупа склопија, и почнува сезоната и оп пораз, пораз, пораз... Почнаа порази и од силните но и од далеку послабите тимови. Сето тоа влијае на нарушена самодоверба, едноставно се “сечат“ рацете и нозете во последна четвртина и паѓа концентрацијата. Затоа јас одамна викам дека за тимов е добро да сврзе 5-6 победи во серија, што се вика народски да тргне возот, е веќе кога ќе тргне нема застанување.
Мора сега позитивно да мислиме и да се надеваме на плеј оф. Еве последниве 5-6 утакмици ги играат одлично, имаат осцилации но сепак битно е дека ги добиваат натпреварите. Да ја издржиме во добар ритам гостинскава серија и убеден сум дека тимов ќе се врати на победничките патеки како што е редот. :)

Нетси не немаат тепано од 2007ма така да треба да ја продолжиме оваа традиција :D

Денес и без МВП ќе сме. Суспензија заради зафатот над брендон најт....
Има 2 опции за каква постава ќе излезе. Едната била со Коби на 3ка Блејк на 2ка или Коби на 2ка а Џејмисон на 3ка. Со оглед на тоа дека
Brooklyn has Brook Lopez, Gerald Wallace, Reggie Evans, Andray Blatche & Kris Humphries inside. LAL: Gasol, Clark & Jamison (plus Sacre).
Мислам дека ќе идеме со ниската постава :)

Денес и без МВП ќе сме. Суспензија заради зафатот над брендон најт....
Има 2 опции за каква постава ќе излезе. Едната била со Коби на 3ка Блејк на 2ка или Коби на 2ка а Џејмисон на 3ка. Со оглед на тоа дека

Мислам дека ќе идеме со ниската постава :)
Хахаха LAL: Gasol, Clark & Jamison (plus Sacre). Овој во заградава не се рачуна :D

За 5 мин почнува шоуто тешка утакмица успех би било доколку не изгубиме повеќе од 6-7 разлика !

Со промените во играта у напад, а мора да потенцираме, и во одбрана, освен фијаската што се дешаваат у 4та четвртина каде едноставно ништо не функционира, за Лејкерси ништо не е тешко, поготово кога се комплетни.

Инаку не можам бе да ја глеам асално текмава, ме ебат сите стримови, нетот ми е заебан, ќе ја симнам утре ке ја изгледам на раат ... освен ако не изгубат, би размислил у тој случај дали ќе трошам неколку гигабајти од нетов, не е тоа тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom