Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Така нешто и јас читав и очигледно е дека Хауард не е истиот играч. Дали ќе се опорави сосема? Дали Лов во рака е подобар од Хауард на гранка? (или само во нашата фантазија)

Едно што гледам е дека не се труди како во деновите во Орландо, дури ни во брзањето назад во одбрана ниту брзањето напред во напад. Одбраната му е таква да ЛА имаат подобар дефанзивен скор без него одколку со него... Башка како иде рокот за размени, само чекам кога ќе почне да се пренемага како сака да го сменат и каде.

Јас лично би го земал Лов и мислам дека следнава сезона ЛА би бил многу подобар тим.

П.С. Да не пренесувам се, прочитај ја оваа добра статија:
http://www.silverscreenandroll.com/...yzing-dwight-howards-lakers-defensive-numbers
Офанзивно би биле подобри, ама дефанзивно ќе бидат катастрофа. Лов само за да бери скокој го бива , а ако Гасол го брани кошот очекувајте дека ќе примат по 60 поени во просек од рекетот. Најдобро се виде кога играја против Мајами, кога не играше Двајт константно го напаѓаа кошот и доаѓаа до лесни поени. И сега со Двајт имаат проблеми во тој сектор, не можам ни да замислам кога Гасол би бил последна пречка до кошот.

Иначе во останатите вести од Лејкерленд, Дантони најави старт на "нова" сезона минатата недела,сега Двајт го најавува истото почнувајќи од вечер :confused:
http://www.insidesocal.com/lakers/2...oints-finger-at-himself-for-lakers-struggles/

Ова најмногу ме нервира кога сите пробуваат кривицата да ја превземат на себе прво Коби сега Двајт па кој курац веќе нека стиснат заби има уште пола сезона нека почнат да играат машки а не само да се жалаат или да викаат јас сум крив а во спротивно ништо не се подобруваат јас мислам од вечерва почнува нова епоха или поглавје во оваа гадна сезона и дека конечно ќе им тргне па да даде господ да сум во право!!! :vozbud::cuc:

Двајцата центри на Мемфис со по 2 лични излегоа од игра и нашиве центри никако да дојдат до кошот...Двајт бунари мава:tapp:

Полека има време не се возбудувајте и не плукајте одма по тимот пред време само тоа ќе кажам.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 03:03 ---
Изгледа ги урочив овие... посебно Howard плачеше да му се дава топката прво полувреме е 0-5 ccc

Тачно цела наредна сезона е наша:confused:,исто ко оваа,инаку денеска не гледам ќе си пратим на резултати.Ако веч морам да се нервирам,поарно ќе си ѓи гледам хјустон,и таќе барем знаем,ѓи чекам за добивка.

лееелеее ко аматери играт овие бе. што гледам јас уличен баскет кај мене у мало или НБА? :tapp::pos:

9 разлика и не е кој знае колку али треба да се распали Коби со тројки.
На Хауард му тргнало со повреди оваа сезона.

Готово е го допревмо дното:tapp::tapp:,мислим дека утре дантони добива отказ.

Flegmaticen
Муабетот не ми беше дека Гасол е класична 4ка, туку за тоа како не може бркот да ги укомпонира Хауард и Гасол во првата петорка, а кога би играле овие двајца заедно тогаш Гасол би фигурирал како 4ка, а инаку знам дека природна позиција му е 5ка. :)
Денес нема да ја коментирам утакмицата од проста причина што не ни ја гледав освен последните 5 минути, а на НБА.ком видов дека Хауард играл само 14 минути. Зошто е ова вака? Гледам дека не е исклучен, да не се повредил или во прашање е некаква караница со бркот?

Flegmaticen
Муабетот не ми беше дека Гасол е класична 4ка, туку за тоа како не може бркот да ги укомпонира Хауард и Гасол во првата петорка, а кога би играле овие двајца заедно тогаш Гасол би фигурирал како 4ка, а инаку знам дека природна позиција му е 5ка. :)
Денес нема да ја коментирам утакмицата од проста причина што не ни ја гледав освен последните 5 минути, а на НБА.ком видов дека Хауард играл само 14 минути. Зошто е ова вака? Гледам дека не е исклучен, да не се повредил или во прашање е некаква караница со бркот?

Повреда на рамото.

Друже никој не прави бајрам со умот тоа се шпекулации од ESPN и разни познати амерички извори ;)

Имало team-meeting и кога коби го прашал хауард дали има проблем што игра со него овој ќутел.Епа не иде така, треба да се каже ми смета што шутираш кога не ти иде, додај ми да пробам јас, ако не јас дај му на неш, ако не на неш нека шутира гасол. Ееј од 5 олстар играчи неможе на сите да не им иде. Денес Коби утре Хауард задутре Неш. Битно е да се игра одбрана ама тоа не им текнува на ѕвездиве. Ми се свиѓа само на Анте изјавата дека тимот е ко олстар тим и дека никој не игра одбрана а сите се силат да играат 1вс1.
http://espn.go.com/los-angeles/nba/...geles-lakers-hold-team-meeting-air-grievances

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom