Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
LA LAKERS - Utah Jazz 109-98!
Odlicna igra na Kobi Brajant so 38 poeni, 6 skoka i 7 asistencii!
Nema sto da kazam osven odlicen povcetok na ovaa serija i ocekuvam pobeda od 4-1 :)

Победа Да ама добра игра :) малку потешко особено на крајот од мечот кога дозволија Јута да стопи предност од скоро 20 коша разлика. Добро е шо имаат претстава за позиционирањето на тимот и „телепатски“ комуницираат. Ама сепак за титула треба усовршување на играта и чување на концентрацијата.

Браво Лејкерс..Тактичка, и мирна победа издвојуваа за водство од 1-0

kosarkarite na Juta otkako se doblizuvaa na 4-5 razlika cesto forsraa sut od neizgradeni poziciii.Dokolku igraa postrplivo ke im gi pobrkaa smetkite LAL...

Интересен натпревар иако не го гледавме цел. Очекувам интересна серија во која навивам за Лејкерс но и Јута ми се допаѓа каков тим направи. Сепак очекувам пласман на Лејкерс во финале.

Не е баш супер почеток! Јута имаше 16 скокови повеќе од Лејкерс, тоа не смеат да си го дозволат во наредните утакмици, ќе има многу работа Џексон. Главниот фактор во првата утакмица (според мене) е одбраната на Фишер на Вилјамсон, 14 поени на еден од најдобрите плејмејкери и скромни 9 асистенции. Како и да е 1-0.

Јута постигна премногу поени од втор обид..имаа 25 офанзивни скокови..среќа што во своите редови имаат играчи како Корвер и Вилијамс кои промашија и тоа што не се промашува..Посебно првиот го бива само за слободни фрлања...Иако изгледаа како тврд орев сепак неверувам дека Јута ќе оди понатаму Лејкерси треба само малце да поработат на одбраната и ќе бидат одлични..нападот им е солиден...ми се допадна Коби оти во некои ситуации кога обично форсира шут сега асистираше.

Интересен натпревар иако не го гледавме цел. Очекувам интересна серија во која навивам за Лејкерс но и Јута ми се допаѓа каков тим направи. Сепак очекувам пласман на Лејкерс во финале.

cel go gleavme:baeh::baeh::baeh:, na obn go davaa od pocetok cel natprevar ,ama morav da kombiniram so finaleto na evroligata............

А да не знае некој дали ќе даваат снимка денеска на МТВ или ништо од тоа.

im treba eden dobar centar na lejkers odom i gasol ne se klasicni centri zatoa ne utepaa u skokovi bajnam e dobar ali se povredi too bad

Играше Гасол центар во Мемфис, само тоа не е негова природна позиција.

Абе и Одом стварно ми се свиѓа дечкото,може да игра на секоја позиција. Коби МВП

ми се допадна Коби оти во некои ситуации кога обично форсира шут сега асистираше.

Цела сезона е таков ,затоа сега гледаме еден друг тим,еден друг нов,препороден Коби :smir:

P.S Пред почетокот на втората утакмица (Среда/Четврток) ќе му биде врачена титулата.

Ова вчера беше типичен пример за убава кошарка. Игра каква што се посакува од играчите на Лејкерс без солирање и грешки во нападот. Мислам дека покрај МВП на сезоната главен фактор за победата беше Саша Вујачич влезе од клупа и даде 15 поени со 100% реализација за 1 и 3 поени. За скок играта не треба да се секираме. 4-2 мислам дека ке биде конечен исход од оваа серија

Deneska i oficijalno na Kobi mu bese dodeleno priznanieto za najdobar kosarkar godinava. MVP MVP MVP MVP MVP MVP MVP MVP MVP!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom