Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Прво полувреме го гледав со страв од срцев удар, пукаја од сите страни Сакраменто, после се разиграја убо Хауард поактивен беше и ја зедовме.

LALKB33013.jpg

Ја изгледав целата текма вчера, Хауард како изигра... Уште една monster night за Двајт, доминираше во секој аспект, па дури и во личните грешки. :D Шала на страна стварно ги откорна Двајт, фаќаше офанзивни скокови, играше одлично во одбрана, лепеше банани, ги прибираше отпадоците во нападот. Коби исто маестрален, 14 асистенции имаше ако не се лажам, логично бидејќи беше утројуван. Мене најбитно ми е што изгубените топки беа во едноцифрен број, вкупно 7. Лошо е што Неш не можеше да игра, само две минутки изигра и си излезе, не знам колку е сериозно и колку ќе го нема али не е на арно со повредиве.
Следна е во вторник со Далас, нема потреба да ја објаснувам важноста на текмава, си знаете сите. Загубиме ли, бај бај плеј оф, иако нема ништо да биде изгубено али чим губиш од директниот конкурент ондак пиши пропало.

They say that Kobe never passes. Well, today he passed Chamberlain.:love:
Многу важна утакмица е следнава со Далас, а ја победиме и влегуваме во плеј-оф. Сега проблем може да биде неиграњето на Неш али ќе видиме, денеска никаде не прочитав нешто за него(повредата).

Steve Nash is listed day to day with a hamstring injury. Вака прочитав јас на твитер акаунтот на главниот репортер од Lakers но најверојатно повредата е малку посериозна одколку што самиот Nash очекувал ама ќе видиме...

Важен меч за Лејкерс денеска.Ако изгубат од Далас мислам дефинитивно плејоф не гледаат!

Шек легенда:cuc::cuc:увек забавен и позитивен,тешко дека ќе имамо некоаш таков центар.
--- надополнето: 3 април 2013 во 07:32 ---
Супер, ја добивмо утакмицава бес некоја голема мука,ова е чекор напред у борбата за плеј оф.Коби трипол дабол(y),Двајт дабол дабол,Гасол одличен,Кларк(y),дечково си ја користи секоја дадена шанса.Тоа е тоа борбата за плеј оф продужуа,се надевам дека од неа ќе излеземо како победници.
64186_10152754025990341_781883640_n.jpg

Победа:vozbud:
Коби со трипл-дабл 23п. 11аст. и 11ск. Хауард се развесели во последно време што е позитивен знак, Гасол сметајќи го времево додека беше отсутен и ова му е трета утакмица после повредата изигра одлична утакмица. Можда ги утепавме во скокови дали офанзивни или дефанзивни ама одбранава е убиј боже.
Пак се сретнавме со тим на кој тактиката за последни 5мин им е Hack a Dwight, ама за наша среќа во тој период од +10 заминавме на +20.
И сега trtmrt нека објасни како беше тоа фаул за Новицки кога чоеков намерно му ја удри топкава од глава на Пау.
п.с. Сакре имаше еден скок:LOL:

4 Играчи од кој 1 од клупа со над 10 скокој.
Доманација беше ова, агресивно играја и ја движеја топката, од Коби до Гасол од Гасол од Хауард и така натаму.

:place::place::place:

од 4.00 натаму....

Какви времиња беа !!!

ShaqKobe.jpg

Најдоминантниот, најталентираниот и најдобриот тренер што некогаш сум ги гледал, споени во еден тим! :cuc:

Погледнете колку клуп клип и уште поглупа статија дека Лејкерси ги местат за Плеј оф :pos: Па судиски грешки има во сите спортови дали намерни или не ама од клип каде што се прикажани 2 утакмици е глупода се докажува тоа :tapp:
http://off.net.mk/offside/kosharka/nba-mesti-i-gi-forsira-lejkersi-vo-plejof

Да очајно е судењево оваа година но малце нека видат и Лејкерс колку пати е оштетен сезонава, за какви глупости оваа сезона добија Коби и Хауард технички грешки.

Замина Шек во легендите на Лејкерс, каде што му е и местото. Најдоминантниот центар во историјата, без дилеми. Секоја чест за се што направи за тимов, он е една од причините поради која што почнав да гледам кошарка, заедно со Коби.
За утакмицава нема многу што да зборувам, не ја гледав, ама според хајлајтсот Коби ми изгледаше како 18 годишњак, пак ја правеше таа фацата (angry face), фаца која ја покажува гладта за успех на човеков. За Двајт нема ништо да кажам затоа што кога и да го пофалам на следната утакмица се усерува така да ќе си ќутам сега. :)
Се надевам вечер Јута ќе загуби од Денвер и ќе ни го олесни патот кон плеј офот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom