Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Незнам зашто го дадоа Реина кога го знаат Мињоле дека не е најсигурен на гол. Многу се глупи бе.
Реина никад немаше да не излезе на топка како ситуацијата со Шкртел против Евертон. Немаше да има потреба ни овој да му каже за Реина да ја фати.[DOUBLEPOST=1412039309][/DOUBLEPOST]
Нереално е да очекуваш голман да те вади 1 на 1. Поготово да критикуваш голман што не одбранил 1 на 1 ситуација.

Ама остај го ти Кара он сеа малце се пува,не верувам дека верува во ова дека голманот е крив 1-1 ситуација.

Роџерс го даде Реина со причина. Реина јадеше гомна и овој го шутна и приказната завршена.
Јас не знам зошто не купија друг голман...

Незнам зашто го дадоа Реина кога го знаат Мињоле дека не е најсигурен на гол. Многу се глупи бе.
Реина никад немаше да не излезе на топка како ситуацијата со Шкртел против Евертон. Немаше да има потреба ни овој да му каже за Реина да ја фати.[DOUBLEPOST=1412039309][/DOUBLEPOST]

Ама остај го ти Кара он сеа малце се пува,не верувам дека верува во ова дека голманот е крив 1-1 ситуација.

Реина беше продаден пошо нејќеше конкуренција....со Баерн си легна на брашното.
Имаше киксови цела сезона по која сите викавме да му се донесе конкуренција.... тој подлегна во првиот момент.
Башка коментарите си го направија своето.

Што се однесува до ситуациите 1 на 1.... ако се очекува од Кара да одигра 1 на 1 тогаш истото се очекува и од Мињоле.
Но тука не се проблем таквите моменти...овде е проблемот што Мињоле во даден момент чека ко првооделенче да му се каже да тргне или да застане да рипне или да остане на земја.

Во 16 метри Мињоле треба да биде царот.
Тој таму треба да кажува кој што ќе прави....не Ловрен, не Шкртел или некој друг. Таму само тој одлучува и никој друг.

Ја лично се разочарав од Мињоле, реално мислев дека ќе го биде.
ИТНО ни фали голман..... во Јануари таа точка треба да биде прва на списокот.
Мислам дека и Роџерс веќе го свати тоа.

Голмани како Бернд Лено, Рене Адлер или поточно кажано Германски голмани би биле реални за нас.

Никаква конкуренција не би го средил Мињоле затоа што овде не е проблемот формата.... овде проблемот е нешто друго![DOUBLEPOST=1412050845][/DOUBLEPOST]Во видеото подоле.... четвртата одбрана ..или поточно моментот во 40тата секунда од видеото...
Реакцијата после одбранетиот пенал каде Лено се фрла у триста глави и нозе.... таква реакција Мињоле не би направил ни за 100 години.

Последно уредено:
Гледам, тука Карагер за неговата грешка му се скара на Реина, зашто Пепе не одбрани 1 на 1.
Каква само лицемерна изјава, е многу се нервирам вака, кога луѓето не си го гледаат сопствениот двор првин, па очекуваат голманите да прават чуда на гол.

Не го бранам Мињоле, пошто генерално лошо брани сезонава, али Карагер бе, он најде да збори :facepalm:
Грешкава го чинеше Ливерпул елиминација.

Види, Кара сака да кажи дека голем голман треба да има некоја голема одбрана, на некој голем натпревар, нешто што досега го немаше Мињоле, па затоа ја посочи контрата на Ба.

Инаку Пеџа, барем кај мене Мињо ги нема потрошено сеуште кредитите, ама дека сакам да го земиме Валдез, сакам.[DOUBLEPOST=1412069753][/DOUBLEPOST]1412024580031_wps_51_Goalkeeper_Simon_Mignolet.jpg

И под сликава пишува: Liverpool striker Simon Mignolet says he doesn't fear for his spot at Anfield.
Dailymail.
:pos::pos::pos:

Последно уредено:
https://www.facebook.com/video.php?v=640651172747085&fref=nf

:cuc::cuc:

Незнам дали ќе ви го отвори видеово пошто од ФБ е али вреди да се изгледа. Значи Невил ми е звер ,човекот се разбира во фудбал. Ко играч ме нервираше али се гледа дека приметува работи кои другите не ги гледаат. Браво.
Неможе поише да се сложам со него.

Незнам дали ќе ви го отвори видеово пошто од ФБ е али вреди да се изгледа. Значи Невил ми е звер ,човекот се разбира во фудбал. Ко играч ме нервираше али се гледа дека приметува работи кои другите не ги гледаат. Браво.

Без да го отворам видеово, сигурно го фали Ловрен. :D

Без да го отворам видеово, сигурно го фали Ловрен. :D

За Мињоле е.[DOUBLEPOST=1412082236][/DOUBLEPOST]Сако пак изоставен од составот. Толку ќе му биде на овој...

Последно уредено:

Одлична анализа и добра констатација..... Техничка грешка.

Недостасува и фактот дека Мињоле е катастрофален во својот 16ник кога станува збор за одлуки.

Такво нешто очекуваш од Дени Ворд, не од Мињоле.

Ех бее, какво време дојде, повеќе да се согласувам со стаорецот него со другарчињата ливерпулски :icon_mrgr:

Во ред е, му ја разбирам поентата на Невил, ама ова е исто како да го критикуваш некој зошто не одбранил пенал. Многу мал број на голмани би го одбраниле она од Џакиелка.

Во ред е, му ја разбирам поентата на Невил, ама ова е исто како да го критикуваш некој зошто не одбранил пенал. Многу мал број на голмани би го одбраниле она од Џакиелка.

Гери и Кара се поголеми познавачи на фудбалот од сите тука ама еве јас ќе се повторам и покрај тоа што мислам дека Мињо не го бива едноставно, односно со ништо не покажа дека треба да биде прва опција на шампионски клуб или клуб кој претендира да освојува трофеи едноставно нема голман кој ќе ја фатеше оваа топка и дека кривица треба да сносат Адам, Хендо и Стиви, поголема од онаа која ја сноси Мињо.

@Peja989 во право си дека повеќе кривица треба да сносат играчите ама за шампионски тим со високи амбиции и голманот треба да биде едно скалило погоре и да фаќа по некоја невозможна топка. Единствен заклучок за Мињоле би бил дека е надпросечен голман ама не е голман на нивото на ливерпул што се бара. Нека оди нека брани во Евертон :icon_lol:

@Peja989 во право си дека повеќе кривица треба да сносат играчите ама за шампионски тим со високи амбиции и голманот треба да биде едно скалило погоре и да фаќа по некоја невозможна топка. Единствен заклучок за Мињоле би бил дека е надпросечен голман ама не е голман на нивото на ливерпул што се бара. Нека оди нека брани во Евертон :icon_lol:

Сезонава Мињоле ни донесе веќе 2 бода. Против Сотон прво коло кога во 90та минута му фати невозможна топка на Снајдерлин, од волеј од 5 метри. Е сега неможи секое коло да не спасува. Ајед Џерард беше во 16тник да скока заради центаршутот, ама каде беше Хендо, каде беше десното крило? Мора некој да го забележи Џакиелка како е сам на 20 метри.[DOUBLEPOST=1412111812][/DOUBLEPOST]
За Мињоле е.[DOUBLEPOST=1412082236][/DOUBLEPOST]Сако пак изоставен од составот. Толку ќе му биде на овој...

Како и секогаш, избрзуваш со заклучоците. :)

Brendan Rodgers on Mamadou Sakho not travelling with the squad to Switzerland -

"It's pretty much the same as we were at the weekend apart from that Mamadou Sakho is not here - he has a slight strain, which may have him out for a few weeks.

"His injury came in a training session. It's unfortunate - he's just felt a pain in his thigh. He went and had a scan on it which showed he's got a slight tear in there, which will be probably two to three weeks."

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom