Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Јас не сум убеден, реков ако го напушти :)

Шансите се поголеми да го напушти.
Зошто ?
Затоа што Суарез сака да си оди, други екипи сакаат да го купат, а Ливерпул ако го задржи најверојатно Суарез не би го давал максимумот како контра реакција на тоа што не го пуштиле. Ако биде иста ситуацијата како со Пандев тогаш Суарез воопшто нема да игра.
Значи изборот на Ливерпул е:
Продади го незадоволниот играч и заработи пари за да купиш 2ца други играчи.
Остави го играчот во тимот за инат и покрај тоа што виртуелно скоро и да немаш напаѓач а реално не ги ни имаш потенцијалните пари од негов транфер.

Најпаметно е да го продадете.

Заблото сега и јавно ќе се извинува :D

Доколку Реал решат да тргнат по него, секако ќе ни го земат. Само незнам колку ќе успееме да најдеме достојна замена. Моја прва желба од оние подостапните е Ерик Ламела. Ѕвериште. Ако по некоја случајност дојде ќе биде Кутињо 2 дел. Нема од уста да го извадам :icon_lol:

Него малце ме буните со вашиве реакции.
Не знаете баш што сакате :D
Сакате да остане ама и сакате да му посакате се најлошо.

Јас сум повеќе за да замине но надвор од Англија. Првите 5 кола секак отсуствува па не би ми било чудно откако ќе се врати од суспензија да направи некоја нова глупост и со тоа да ни наштети бидејќи не сме го пуштиле. Понуда од околу 50 милиони и ајде гитла. Со тие пари можат да се донесат 2 солидни играчи.

Зошто ?
Затоа што Суарез сака да си оди, други екипи сакаат да го купат, а Ливерпул ако го задржи најверојатно Суарез не би го давал максимумот како контра реакција на тоа што не го пуштиле. Ако биде иста ситуацијата како со Пандев тогаш Суарез воопшто нема да игра.
Остави го играчот во тимот за инат и покрај тоа што виртуелно скоро и да немаш напаѓач а реално не ги ни имаш потенцијалните пари од негов транфер.

Нема врска.

Сезонава ако (кога ќе) остане, ќе мора да пружи максимум перформанси, за и нареден преоден рок биде побаруван од други клубови. Многу пати го земав за пример во овие месец дена, еве ќе пишам пак за К.Роналдо.

Ќе остане, ќе продолжи да биде ѕвер и верувам дека наредно лето ако (кога) нема да се квалификуваме во ЛШ, ќе биде продаден и повеќе од сигурен сум дека нема на тим од ПЛ. Всушност, се надевам.

Да ти одговорам и на другиот пост. Лично, сакам да остане и 3 години да оди само на тренинг. Да не заигра повеќе за ЛФЦ и да му се уништи кариерата. Да видам што ќе прави без натпреварувачки ритам на 29 години.

Зошто ?

Касно е за продавање, ако купиме двајца (па уште ако се и странци), ќе му треба минимум 3-4 месеци (а не би сакал да се повтори ланската сезона кога од полусезона газевме а претходно нигде не немаше). А Суарез ќе мора да игра, пошто се ближи Светско, треба да биди во врвот на формата па и за потенцијален трансфер наредно лето.....има, има доста логика да остани, ама јас кажав, ако загризи Реал, толку е.....
--- надополнето: 9 август 2013 во 00:38 ---
Него малце ме буните со вашиве реакции.
Не знаете баш што сакате :D
Сакате да остане ама и сакате да му посакате се најлошо.

Ит'с симпл :)
Ако остани никој нема да го мрази, ако потпиши во Реал, исто, ама ако потпиши за Арсенал.....:)

Секако дека нема да го држат до крајот на договорот. Америте не се глупи да испуштат минимум 40-милиони. Проблемот е што моментално нема странски тим кој е загреан за Суарез. Мислам дека Реал намерно не праќа понуди со цел да му ја смалат цената и да го земат поефтино.

Тешко е да се каже у која насока ќе отиде сагава, ништо не може да се каже со сигурност. Некој ќе наебе у секој случај, тоа е јасно барем... дали Суарез, Ливерпул, Арсенал или Пере ќе видиме...

Зошто мислиш дека ќе си оди, после интервјуто од Роџерс кое го поставив погоре. Прочитај го.

Само тебе те цитирам, оти те поштовам како член. Оти мислам дека ќе си иде ? Ако не ме праша мене, сакам да дадам еден одговор. И ние бевме во иста позиција лани со Ван Перси. Буквално истата. Од тоа дека Венгер до последно велеше дека Ван Перси е во неговите планови, од тоа дека играше за првиот тим на припремите, дури и беше во првиот тим, сабајлето на денот пред, поручекта да замине на Олд Трафорд и да излезе во дресот.

Погоре, се шалев со тоа дека Суарез и Руни би дошле во Арсенал, али ретко кој ме „прочита“ меѓу редој. Муабетот ми е дека Венгер нема никаква теорија да даде 50 000 000 фунти за играч. Крај на приказната. Второ, Суарез наводно изјавил дека сака да остане во најјаката лига на светот и да игра во Лига на Шампиони. Трето, Реал Мадрид ја чекаат разврската на Бејл. Ако тој им откажи Суарез, дефинитино ќе оди кај нив, па мислам дека сите 4 страни (Ливерпул, Тотенхем, Реал Мадрид и Арсенал) играат важна улога во трансферот. Според мене,

Но едно е јасно, Арсенал и Ливерпул не се исти клубови и се со различна дефиниција за поимот фудбал и за поимот менаџирање на тим, НО сторијата многу наликува на Ван Перси и вака одстрана гледано, мислам дека Суарез ќе си оди. Се потсеќам на лани летото кога и „слеп и глув“ знаеја дека Ван Перси ќе си оди од Арсенал, само ние, кутрите мислевме дека ќе остани. Но, све се дешава.

^ Покрај Пере може и Франц да наебе.

:pos:

Е не ми текна на тоа...
--- надополнето: 9 август 2013 во 01:37 ---
Само тебе те цитирам, оти те поштовам како член.

Брао, шо бараш тука ако не ги поштуваш другите ебате, пиши му на профил.

:pos:

Е не ми текна на тоа...
--- надополнето: 9 август 2013 во 01:37 ---

Брао, шо бараш тука ако не ги поштуваш другите ебате, пиши му на профил.

Оти кај реков дека тебе не те поштовам ? Или се пронајде некако ?

Сите ги почитувам и нивните мислења, али мое е правото кога и кого ќе цитирам.

Сме биле у иста ситуација со Суарез како они со ван перси :facepalm::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom