Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Независната регулаторна комисија ко нашава за бензинот и струјата...
работава леле шо напрајвме

САЛАМ СЕ БЕ!?!?!?!?!

MENADŽER RODGERS KRITIKUJE FA I BRANI SUAREZA

- Brendan je na konferenciji uoči meča u Newcastle-u između ostalog rekao:
"Evidentno je da je kazna izrečena zato što je to Luis Suarez, a ne zato što je uradio to što je uradio. Ova kazna ni na koji način ne može da pomogne Suarezu i njegovoj rehabilitaciji."

Zatim je nastavio:
"Mi smo šokirani i veoma razočarani. Ova zabrana je previše ozbiljna i to je ono što nas najviše boli. Zaista smo razočarani njom. Ja vam mogu uporediti ovo sa 2 slična incidenta koje smo imali ranije. Prvi se desio 2006, kada igrač Tottenham-a za istu stvar nije dobio nijednu vrstu zabrane i kazne i nastavio je sezonu, a kasnije je uvršten i u Englesku reprezentaciju. Drugi primer je igrač Čestera, koji je dobio 5 utakmica zabrane, dok naš Luis dobija za to isto 10 mečeva zabrane. DA MI IMAMO MALO VIŠE IGRAČA SA MENTALITETOM SLIČNIM LUISU, MI NE BI BILI OVDE GDE SMO TRENUTNO. Luis me nije ni malo izneverio. U klubu postoje neki standardi koji se poštuju i cene, Luis je pao daleko ispod njih, ali to nikako ne sme da znači da on treba biti bačen u smeće, zato što je učinio to što jeste.
Imao samo puno razgovora sa njim, on je vidljivo veoma, veoma razočaran. Gledao sam u njegovo lice i po prvi put sam mogao videti momka koji je iskreno razočaran. Mora proći malo vremena da on razmisli zašto drugi nikada nisu bili kažnjavani. Za nas nema dileme da li ćemo ga podržati sada. On je veoma važna osoba u našoj porodici i za našu budućnost. On je veoma važna spona za kreiranje uspešnih dana za Liverpool."

Роџерс веројатно го има еден од најдобрите man managment во светот, да во светот

Суарез има време до утре да поднесе жалба. Ако ја поднесе има шанси да игра у сабота пошто при жалба се поништува одлуката све дур не се донесе нова, секундарна и трајна.

Суарез има време до утре да поднесе жалба. Ако ја поднесе има шанси да игра у сабота пошто при жалба се поништува одлуката све дур не се донесе нова, секундарна и трајна.
Јас колку што прочитав, казната му почнува од Сабота, значи првите 3 натпревари секако ги пропушта, а во случај да се намали казната, ќе бидат намалени наредните натпревари, така да Суарез сезонава не го гледаме повеќе....

Јас колку што прочитав, казната му почнува од Сабота, значи првите 3 натпревари секако ги пропушта, а во случај да се намали казната, ќе бидат намалени наредните натпревари, така да Суарез сезонава не го гледаме повеќе....
Лани коа можеше да поднесе жалба за 8те натпревари викаа дека ако поднесе ќе го игра првиот натпревар све дур не се донесе официјална одлука. Не знам, може смениле, шо ги знаеш FA cunts...

Jay Spearing has tonight won Bolton's Player of the Year award.

Well done, Jay.
Брендане, шта си урадио.....:D :D :D

MENADŽER RODGERS KRITIKUJE FA I BRANI SUAREZA

- Brendan je na konferenciji uoči meča u Newcastle-u između ostalog rekao:
"Evidentno je da je kazna izrečena zato što je to Luis Suarez, a ne zato što je uradio to što je uradio. Ova kazna ni na koji način ne može da pomogne Suarezu i njegovoj rehabilitaciji."

Zatim je nastavio:
"Mi smo šokirani i veoma razočarani. Ova zabrana je previše ozbiljna i to je ono što nas najviše boli. Zaista smo razočarani njom. Ja vam mogu uporediti ovo sa 2 slična incidenta koje smo imali ranije. Prvi se desio 2006, kada igrač Tottenham-a za istu stvar nije dobio nijednu vrstu zabrane i kazne i nastavio je sezonu, a kasnije je uvršten i u Englesku reprezentaciju. Drugi primer je igrač Čestera, koji je dobio 5 utakmica zabrane, dok naš Luis dobija za to isto 10 mečeva zabrane. DA MI IMAMO MALO VIŠE IGRAČA SA MENTALITETOM SLIČNIM LUISU, MI NE BI BILI OVDE GDE SMO TRENUTNO. Luis me nije ni malo izneverio. U klubu postoje neki standardi koji se poštuju i cene, Luis je pao daleko ispod njih, ali to nikako ne sme da znači da on treba biti bačen u smeće, zato što je učinio to što jeste.
Imao samo puno razgovora sa njim, on je vidljivo veoma, veoma razočaran. Gledao sam u njegovo lice i po prvi put sam mogao videti momka koji je iskreno razočaran. Mora proći malo vremena da on razmisli zašto drugi nikada nisu bili kažnjavani. Za nas nema dileme da li ćemo ga podržati sada. On je veoma važna osoba u našoj porodici i za našu budućnost. On je veoma važna spona za kreiranje uspešnih dana za Liverpool."

Роџерс веројатно го има еден од најдобрите man managment во светот, да во светот

Абе не тропај зелени. А чоекон шо го казнија доживотно оти напрајл фашистички поздрав ?
Па тој е за Суарез мајка тереза. Две од желбите ми се остварија, на ред е третата, песот овчарски да го нема од нашиот свет тим. Жалосно е кога на клупата имаш менаџер кој брани канибализам или расизам. Затоа сме на ова ниво зошто менаџерите почнаа да се плашат од играчите а не обратно. Ако си заминел Суарез ќе сме испаднеле втора лига, демек стасавме од канибал да зависиме. Па уште и бил најдобар мен менаџмент. Овај не знај по кој свет тера. За срамота шо ни напраја од клубот, кај сме 7 мо место па уште си добивме и човекојадци и шо е најтрагично негови поддржувачи. А оваа реченицата со големи букви шо е, е самиот врв на глупоста, ова ни јас не би го кажал. Ова значи дека и другите меѓу кои има спортисти 10 пати поголеми од Суарез, треба да гризат противнички играчи ??????????
Не знам чоеков после ова која почит сака да ја има меѓу играчите, не ми е јасно како има лице пак да застани на клупата на следниот натпревар и како ќе ги погледнува играчите во очи. Не сакам да бидам безобразен ама некако сум лут од ситуацијава и ќе кажам, ако некој ја оправдува реченицава која е нагласена треба навистина да застани да земи здив и да се преиспита, дали го сака клубот или само почнал да свршува в сон на Суарез.

Steve-G, волу :D, јас баш напротив, велев оти и со и без Суарез полош Ливерпул од ова неможи да биди, ако не игра Суарез , ќе се отвори игра за другите.....Роџерс мора да ги брани своите играчи, што би било ако во ваква ситуација дури и менаџерот му го сврти грбот на својот играч? Мора од негде да добие поддршка а тоа несомнено е од менаџерот...

Море не можи така, ако си крив нема шо да те брани некој. Напротив со тоа само му кажуваш дека можи да го повтори злоделото. Треба остро да се осуди за вистински да се покае за направеното. А што ако Ливерпул го осуди Суарез јавно, и на пример после го зема Реал. Тоа некако вака би изгледало, еве ви го глодарот ние неќиме да си имаме работа со вакви, очигледно вие сте тим кој игра само за пари па не ви е важно дали ќе имате канибал во тимот, за разлика од вас ние сме свет клуб со спортска историја и спортски дух. Мислиш дека ќе се осуди некој да го купи ?

Море не можи така, ако си крив нема шо да те брани некој. Напротив со тоа само му кажуваш дека можи да го повтори злоделото. Треба остро да се осуди за вистински да се покае за направеното. А што ако Ливерпул го осуди Суарез јавно, и на пример после го зема Реал. Тоа некако вака би изгледало, еве ви го глодарот ние неќиме да си имаме работа со вакви, очигледно вие сте тим кој игра само за пари па не ви е важно дали ќе имате канибал во тимот, за разлика од вас ние сме свет клуб со спортска историја и спортски дух. Мислиш дека ќе се осуди некој да го купи ?

Прво, секој заслужува адвокат, така да секој има право на тоа да биде бранет од некој, ако така сакаш.

Второ, јас сум сигурен дека секој тим од ПЛ во моментов би го посакал Суарез во тим. СЕКОЈ!

Ајде стави се ти на негово место, општо во животот не само во фудбалски рамки, кога имаш неко тежок период, гонен си од сите и ако не застани зад тебе од некој што очекуваш оти ќе добиеш поддршка (пр. побратимот :) ) ќе чувствуваш како цел свет да се рушил пред тебе....Суарез е казнет и од клубот и од ФА, најчесто кога се случуват некои работи играчот се враќа посилен, мислам оти ова ќе му биди последен инцидент на Суарез во кариерата, и најискрено се надевам оти ќе остани вгодина кај нас....
--- надополнето: 27 април 2013 во 14:31 ---
http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/liverpool-talks-over-qatari-investment-1856202
Ако е вистина, ова е вистинската, тика-така :D :D

По мое, составот денеска: Реина, Џонсон, Кара, Агер, Енрике, Хендо, Лукас, Џерард, Даунинг, Кутињо, Стариџ...
Можно е Борини да биди на клупа денеска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom