Пак имам нешто да додадам.
Гледаме сите дека Ливерпул има пари и троши пари.Ален,Борини,Стариџ,Кутињо,Асаиди =50м за 6 месеци што е премногу,никогаш порано не сме трошеле вакви суми за толку краток период.
Прашањето ми е зашто кога се има пари се оди на ризик да се изгуби уште една сезона и да се продлабочи кризата( од аспект дека на некој играч ќе му дојде преку глава пр.Суарез и ќе сака да си замине)?
Зашто Роџерс,Ајре не ги обезбедија овие трансфери летоска па зимово ќе немораа да купуваат играчи.Така ќе имавме сигурен сум подобар старт и сезоната може ќе се одвиваше во сосем друг правец.
Од каде таа желба секогаш да се искомплицираат работите?
Очигледно дека ФСГ не се разбираат во фудбал НО зашто Роџерс и Ајре и луѓето околу нив не им укажаа на Хенри и Вернер дека е подобро да потрошиш 50м веднаш туку на 2 пати по 20+?? Сега еве со зимањето на Кутињо добиваме и на брзина и имаме комплетен тим,но сезоната е изгубена за жал бидејќи имаме тежок распоред + веќе сме во тешка бодовна негатива пред 4-то пласираниот..
Како можеа да утнат?
Реина,Џонсон,Агер,Шкртел,Енрике,Лукас,Џерард,Хендо,Кутињо,Суарез,Стариџ .. ова е топ тим.. Ален,Борини,Стерлинг,Кара,Џонс,Даунинг ..ова е топ клупа.
Без разлика што некој нема да се сложи и ќе рече фали спиц фали ова фали она, по мене ова е тим не за топ 4 туку за топ 3.Тимот има моментално све ,искуство во ( Џерард,Реина,Агер,Џонсон..) младост во( Стерлинг,Кутињо,Хендо,Ален,Стариџ,Борини..) лудост во (Суарез) све буквално све.
Овој тим поради негрижа на одредени личности дали Роџерс,дали Ајре,дали Хенри,дали сите заедно ризикуваат турбулентно лето каде веќе знаеме дека Реина си оди, Суарез мака ќе мачиме да го сочуваме.. а може и со некој друг да излезе проблем.
Зашто самите се сопнуваат,како успеваат така ?!