Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Лукас не седеше на клупа...суспендиран беше поради жолти картони....верувај ми, дечкото нема да утне годинава утакмица....се разбира ако не мора да одсуствува поради суспензија повреда......Кени тоа добро го знае :)
Ете моја грешка,ама сепак мн фалеше во средниот ред.Премногу имаат простор противниците во средниот ред коа не игра он.Чим едни глупави ''канаринци'' ни трчаа по средина и правеа акции,можам да замислам против појаки екипи шо би се дешавало ако ете од некоја си причина не игра.

Ете моја грешка,ама сепак мн фалеше во средниот ред.Премногу имаат простор противниците во средниот ред коа не игра он.Чим едни глупави ''канаринци'' ни трчаа по средина и правеа акции,можам да замислам против појаки екипи шо би се дешавало ако ете од некоја си причина не игра.

Затоа го имаме Spearo... ;)

Само едно ќе кажам.Дур Суарез не почне да игра тимски,ќе иаме ваква реализација.И Овен да го имавме во најбоље форма,џабе ќе беше.
Исто така еден спомна неколку страни поназад.Даунинг на десна страна е дупка,ама затоа на лева во тандем со Енрике растураат.Лукас,незнам дали сфаќа Кени или не,се гледа неговото осуство,многу фали во средината да спречува акции.Во средината едноставно не растуриаа.Боље ќе беше Џерард или Адам да седеше на клупа отколку Лукас.И не ми е јасно зошо играат со нафрлени топки а Керол седи на клупа.....
Не ми е јасно оти не е истиот Суарез од Уругвај. На Копа Америка немаше промаш дечкото. Плус трчаше подаваше на сите страни и си реков конечно ќе експлодира ама не. Бетер е од Макси и Павличенко заедно
--- надополнето: Oct 24, 2011 12:49 AM ---
Лукас не седеше на клупа...суспендиран беше поради жолти картони....верувај ми, дечкото нема да утне годинава утакмица....се разбира ако не мора да одсуствува поради суспензија повреда......Кени тоа добро го знае :)
Уште пред 2 сезони кога го колневме да се повреди а него воз да го прегазеше стануваше со смеење заклучив дека дечкото единствено ќе отсуствува кога е суспендиран
--- надополнето: Oct 24, 2011 12:53 AM ---
Шо е најлошо, се нафрла кога Керол не игра. Кога игра, имаш „по земја“ пасови, без никакви “набацувања“
Истото беше и со Перица Крауч

Страшно ме нервира тоа....
Е баш ова сакав да го пишам. Како тоа кога е Керол во игра никој не му подава и одат на игра по земја а кога е на клупа имаат компјутерски центаршути што дури и Белами да беше малку повисок ќе ги забиеше во гол. На последните утакмици гарантирам дека ќе стрелаше ако играше. Ова делува како за инает да му играат. Kојзнае можеби му згрешил нeшто на Кени па сега овој си поигрува со него :D
images

Problem Andy ??

:pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: Oct 23, 2011 10:29 PM ---
Абе ајде разбирам да го критикуваат оној Ливерпул од пред година две - и јас ги пцуев тогаш пошто стварно беа за пцуење нити играа нити трчаа нити се залагаа. Бевме за греота почнувајќи од газди па се до играчи и носачи на топки. Ама сега барем сме каде каде подобри. И газди и менаџер и управа и играчи се е ок од се сум задоволен. Единствено што ме вади од такт е реализацијата и за тоа ќе продолжам да им пцујам жени на играчите. Не дека не се залагаат не дека се слаби туку дека се непрецизни. Проблемот е на психичка база и би требало да се набави психијатар или слично. Само мислам дека доколку оние шанси му беа створени на Енди Керол имаше 7 гола да постигни во последните 2 натпревари :D
Суарез реално се отепа од промашување. Не можи човекот кој го сметаме за најдобар напаѓач на светот да прави такви глупости. Едноставно срамота е а и нас не кошта поени. А јас долго време мислев дека од Макси бетер нема и нема да има :pos: Би требало да добие шанса ионака полош од Суарез не можи да биди. Можеби ќе збесни :coffee:
Е конечно на некој да му текни за ова и да го постира....јас уште на почетокот на сезоната реков оти ке се бориме за ЛШ немаме шанси за титула премногу играчи се донесени и продадени за да може тимот толку брзо да се воигра, но сепак играме допадлив напагачки фудбал е сега тоа што во послениве 2 утакмици немаме срека тоа е друга работа, главно не е како лани кога играме дефанзивен фудбал со Хоџсон кој не носеше резултати

Е конечно на некој да му текни за ова и да го постира....јас уште на почетокот на сезоната реков оти ке се бориме за ЛШ немаме шанси за титула премногу играчи се донесени и продадени за да може тимот толку брзо да се воигра, но сепак играме допадлив напагачки фудбал е сега тоа што во послениве 2 утакмици немаме срека тоа е друга работа, главно не е како лани кога играме дефанзивен фудбал со Хоџсон кој не носеше резултати

Се согласувам....играме одлично, утакмиците после колку време завршуваат со статистика на наша страна...посед, пасови, лизгачки стартови, шутеви......се е на наша страна, освен се разбира главното, головите...но сепак....од негде мора да почнеме....затоа и реков...мислам дека нема потреба од класично хејтање.....НО
darth-vader-haters-gonna-hate-animated-gif.gif

(едно клише од мене...ама да доловам)

^ :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: Oct 24, 2011 4:04 PM ---
Е па според некоја статистика од BBC имаме вака
Во просек по 54% посед на топка
15 удари кон гол по натпревар од кои 8 во рамките на голот
8 корнери по натпревар и по 2 жолти картони
Или она што нас не интересира е тоа што имаме само 16.2 % реализација. Од вкупно 74 удари ВО РАМКИТЕ на голот само 12 завршиле во мрежата
Секако ова не се баш валидни податоци пошто гледам на ВВС и на Гардијан е различно така да веројатно секој како сака си рачуна. Сега доколку некој има официјални податоци нека ги стави па да видиме

Денес прочитав дека Кени наводно ќе го вракал Керол во Њукасл, не дека многу го сакам Керол но би сакал да остане, сеуште Керол не е покажал ништо но мислам дека ќе биде од големо значење за Ливерпул во иднина

Аквилани, Кин и сеа Керол само такви работи праиме. Дај им шанса, полусезона нека изиграат нека се навикнат, па Силва првата сезона беше многу слаб ама коа се навикна на ПЛ и на тимот гази.

Денес прочитав дека Кени наводно ќе го вракал Керол во Њукасл, не дека многу го сакам Керол но би сакал да остане, сеуште Керол не е покажал ништо но мислам дека ќе биде од големо значење за Ливерпул во иднина

Само шпекулација, класика за Англиски медиум....споредуваат демек со Роби Кин, кога го вративме во Тотенхем....(за кое што Бенитез беше присилен да го направи....) али нема врска.....милион проценти останува!! Уште не ни почнал да покажува дечкото зошто е тука и за што е способен, така да, не обраќај толку внимание на шпекулации :)
--- надополнето: Oct 24, 2011 6:14 PM ---
Аквилани, Кин и сеа Керол само такви работи праиме. Дај им шанса, полусезона нека изиграат нека се навикнат, па Силва првата сезона беше многу слаб ама коа се навикна на ПЛ и на тимот гази.

Аква сам не сакаше да игра во Англија (иако не сфаќам зошто воопшто дојде во Англија), затоа не ни е кај нас.....плус, беше инвестиција на Бенитез...а Хоџсон што одма го замени со ПОЛСЕН...тоа е веќе друга работа.....

Да не звучам песимистички,ама многу ме загрижува гостувањето кај Стоук...Со нив и со Сандерленд ни иде мн тешко.Aма се надевам дека грешам и дека ќе ги згазиме со минимум 3 гола.

Head to Head

03/02/2011 EPL Liverpool vs Stoke City 2 - 0
14/11/2010 EPL Stoke City vs Liverpool 2 - 0
16/01/2010 EPL Stoke City vs Liverpool 1 - 1
20/08/2009 EPL Liverpool vs Stoke City 4 - 0
11/01/2009 EPL Stoke City vs Liverpool 0 - 0
20/09/2008 EPL Liverpool vs Stoke City
0 - 0
--- надополнето: Oct 24, 2011 8:33 PM ---
Ова се последните 6 утакмици против нив....

Оставка од Кени доколку Керол се врати на Сент Џејмс.

Да се разбериме, he's the man, тој е Кралот, но, воопшто не е „кралски“ да признаеш грешка, која фактички, не е грешка.

Оставка од Кени доколку Керол се врати на Сент Џејмс.

Да се разбериме, he's the man, тој е Кралот, но, воопшто не е „кралски“ да признаеш грешка, која фактички, не е грешка.
оставка после две години а сега може само желби и поздрави на антена 5 да испраќате колку сакате , во зимо знај дека ако веќе вака оди лошо работава со неискористенива акции ќе се носи десно крило и шпиц а ништо чудно и коатес да го пратат на позајмица а да го земат гери кејхил
значи проблемот не е во тимот туку е во поединец суарез....ако во прво не даде гол тој во второ полувреме е премногу нервозен и претерува со дриблинзи и обиди да изнуди црвен картон
после крајот на првиот дел од сезоната ќе критикувам или ќе фалам а сега овоа онака од сплет на емоции од изминативе два чисти меча што ги прокоцкаа

Ако ја погледнете статистика само на последниот натпревар имавме 25 шута и од тие 25 шута само еден гол тоа е бедна реализација од само 4%:eek:

Проблемот е што премногу се потпираме на Суарез, не ми е јасно зошто не го пушти Керол ај против Јунајтед и ќе разберам некако ама зошто не играше од почеток против Норвич, а незабелижителниот Кајт остана добри 90 минути ...

Само колку за споредба колку сме слаби во реализација
#lfc have had 153 shots in the Premier League this season and scored 12 goals.
#mufc have had 138 and scored 25. (8% conversion vs 18%.)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom