Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Стиви за загрева ауауауауа ..... конечно :vozbud:
--- надополнето: Sep 21, 2011 8:21 PM ---
Eве го Џеррард алелелеллелеле аааааааааууууууууууу .... :)
--- надополнето: Sep 21, 2011 8:28 PM ---
Кајт :)

Спиринг ја заеба работата за пеналот.

Нека ни е честито победата.

на мускули...
како и да е победа си е победа, до лани губевме вакви утакмици - Честитки
YNWA

како да игра репрезентација на македонија а не ливерпул браво за победата но сепак треба задниот средниот и нападот да бидат бомбона до 15 октомври оти ќе летаат петарди

Ајде конечно победа. Прво полувреме далеку подобро, второ секој момент очекував грешка и да ни израмнат, но за среќа дадовме гол, а грешката дојде во 90мин. Од утакмицата се гледа дека Белами е супер, се труди, не застана, постојано трча, браво. Суарез немаше среќа. Макси и Кајт добри, Џерард конечно се врати. Одбраната и Спиринг и Лукас, жива катастрофа. Незнам во кој филм беа Сперинг и Лукас, ниту еден точен пас, никаква топка кон нападот, ниту пак во одбрана помагаа. Кели многу слабо одбрана, цело време лесно поминат, Карагер стандард (100 пенали ќе напрај ова година), Робинсон како да немаше сила за одбрана и лесно губеше топки. Коатес солиден, со неколку грешки.

Се на се, солидна партија со некомплетен тим.

Џек Робинсон 18 години
Себастиан Коатес 20 години
Мартин Кели 21 година

Поентата...ВЕ молам не ја критикувајте одбраната толку агресивно....моментално таа е неискусна, нова и не толку зрела....не сум баш сигурен за следново што ќе го кажам, ама мислам дека НЕМА во Карлинг куп тим што игра со толку млада одбрана.... за ПЛ да не праиме муабет...!!!
П.С. Пеналот е грешка на Спиринг..не на Кара..!!!!

Никој не кажа, како изигра капитенот за тие пола саат. Имаше ли малку од неговата магија?

за почеток после толку долга пауза беше супер, секако ќе биде и подобро :)

Колку добро изгледаат Суарез и Белами во тандем...... но сепак мора да се каже им фалат утакмици заедно да се воиграат!...

Друго што ми се свигаше на утакмицава е тоа што конечно го одиграа она што го бара Кени од нив.... игра со 4 во напад и 4 во средина.....можеби нема да ме сватите!
Ете накратко...
Забележавте дека на почетокот беа наредени по ово распоред на теренот...

Макси - Суарез - Белами - Кајт

За во текот на утакмицата никој немаше на неговата позција како што почнаа него едноставно ја побркаа цела одбрана па така онај Греер шо сакаше да игра фластер на Суарез на крајот испадна да игра фластер на Ваздухот!

Ето тоа е играта која мислам дека цели Кени..... кога се во фаза во напад.... да 4-ворка игра во напад... кога се во фаза во одбрана 1 останува другите назад.... но поентата е во тоа што сите ги ротираат местата во текот на целиот натпревар ... дури на моменти еден развлечува на страна (најчесто тоа беше Макси) а другите 3 беа на иста страна каде комбинираа без никакво притисок!

Што се однесува до грешката или поточно кажано грешките на Спеаринг.... најискрено мене ме изненади!
Не е ни приближно до формата во која беше Лани..... премногу непормислени потези каде на момент и посметуваше на своите играчи.... не знам можеби е само изгорен во желба за докажување!

Капетанот,......... се гледа дека ке му требаат и те како добри утакмици за да влезе во натпреварувачки ритам!... но сепак радува фактот што ги имаме Капетанот способен за игра!

Колку добро изгледаат Суарез и Белами во тандем...... но сепак мора да се каже им фалат утакмици заедно да се воиграат!...

Друго што ми се свигаше на утакмицава е тоа што конечно го одиграа она што го бара Кени од нив.... игра со 4 во напад и 4 во средина.....можеби нема да ме сватите!
Ете накратко...
Забележавте дека на почетокот беа наредени по ово распоред на теренот...

Макси - Суарез - Белами - Кајт

За во текот на утакмицата никој немаше на неговата позција како што почнаа него едноставно ја побркаа цела одбрана па така онај Греер шо сакаше да игра фластер на Суарез на крајот испадна да игра фластер на Ваздухот!

Ето тоа е играта која мислам дека цели Кени..... кога се во фаза во напад.... да 4-ворка игра во напад... кога се во фаза во одбрана 1 останува другите назад.... но поентата е во тоа што сите ги ротираат местата во текот на целиот натпревар ... дури на моменти еден развлечува на страна (најчесто тоа беше Макси) а другите 3 беа на иста страна каде комбинираа без никакво притисок!

Што се однесува до грешката или поточно кажано грешките на Спеаринг.... најискрено мене ме изненади!
Не е ни приближно до формата во која беше Лани..... премногу непормислени потези каде на момент и посметуваше на своите играчи.... не знам можеби е само изгорен во желба за докажување!

Капетанот,......... се гледа дека ке му требаат и те како добри утакмици за да влезе во натпреварувачки ритам!... но сепак радува фактот што ги имаме Капетанот способен за игра!

Офтопик- Суперстар пиза јас тек сега ти го приметувам вистинскиот ник, до сеа си мислев дека си Суперстрица:)))))))))))))
Инаку те читам долго време и со тебе и со уште двајца-тројца ептен се наоѓам на иста бранова должина што се тиче фудбал тактики и особено Ливерпул.
Макси лани се покажа доста ефективен, мислам дека Хендо и Керол редно е да се седнат на клупа. А Суарез, Кајт, Белами , даунинг и макси д го понесат главниот товар во нападот.

Суарез, Белами и Кајт значи и побрз напад, што лично ми се свиѓа, но на нафрлени топки ќе бидеме послаби. Затоа мислам дека не може да се направи одредена формација за сите/повеќето утакмици, туку ќе треба во зависност од противникот да се крои и тимот, односно да нема прв/втор состав. Убаво е кога имаш малце поширока и поквалитетна клупа па можеш да правиш ротации и во таков случај единствено да се менува стилот на игра а не и квалитетот на тимот. Лошо е кога ќе те спотера баксуз со повреди...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom