the_kop
Модератор
- Член од
- 14 јануари 2011
- Мислења
- 10.432
- Поени од реакции
- 13.558
Ама и вториот му го процени на Одемвинги, ама се виде оти вториот црнец го изведе (ќе го турнеше од на голТоа и ја ќе го фатев![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама и вториот му го процени на Одемвинги, ама се виде оти вториот црнец го изведе (ќе го турнеше од на голТоа и ја ќе го фатев![]()
gerard, јас се те разбирам и се сложувам, ама смешно е да го критикуваш само Роџерс за ситуацијава, молим те, кажи ми кој потроши 120м за играчи а од нив погоди само двајца? Ако се врати ме малку поназад ќе ни текни на Рој, на Јенките (претходните, овие за мене засега се сосем коректни), јас не го бранам Роџерс како небаре кизнеј што направил за нас досега, ама па и смешно само него да го критикуваш, да вистина јас прво го посакував да го вратат Бенитез назад, ама веројатно многу тешко оти ќе најдевме менаџер од повисока класа (освен Бенитез) од БР, сети се дури и Боаш не одби а не пак да зборуваме за менаџер од уште повисока класа (Пелегрини го спомна)
Роџерс мене мн ми се допаѓа како менаџер, Ливерпул под него почна да игра фудбал итоа мн добар и е мн незгоден противник во последниве 2-3 години ми се чини со него играте најдобар фудбал, дајте му време на човекот ке го биде. НА крај краева се е проект но не треба овој човек да плаќа за грешките на прошлите менџаери/управа.
реалноста е, овој Ливерпул играчки е малтене поквалитетен од оној што освои во Инстамбул. Шмицер, Дудек, Хаман, Финан, Барош, Гарсија, Траоре, Хари Кјуел... освен Џерард, Алонсо, Карагер, Хипија, се друго тежок просек играчи.
Денес го имаме Ален Џонсон , Џерард, Суарез (топ 5 у свет моментално) Лукас, Реина, одлична двојка (купена за џабе пари патем) Шкртел-Агер...другото се просек, но она што сакам да го посочам - по што се разликува тој и овој Ливерпил - по тренерот.
Болд 1- Не би рекол баш оти вади минимум, баш би рекол ги препороди некои играчи кои лани кај Кени играа очајно. Види го Енрике, Хендо, Даунинг па макар и Суарез како играат годинава а како ланиPa kogo da kritikuvam, Gerard so promasi penal?
Mnogu e jasno deka za perfomansot na ekipata odgovara menadzerot.
Odgovori si go ova hipoteticki : kolku boda ke imase Liverpool da igrase bez menadzer? Tazna e vistinata.
Za mene dobar menadzer e menadzer koj vadi maximum od ekipata, BR vadi minimum. Pak ke prasam, moze poloso od ova?
Sekoja utakmica na press se vadi na nesto, da fakt e deka nekoi raboti ne mu odea vo prilog, ama na sekoja utakmica li? Koj vrven menadzer so strasen potencijal (kakov sto sakame da go prikazeme BR) si dozvoluva takov lukzus? Kako da mu veruvam?
Transferite...si go zema Joe Alan od swonsi za 16 milioni, za da bide rezerva? (na koj patem mestoto I mu e na klupa, ama ne e toa poentata, poentata e potrosenite pari za rezerva)
Borini, koj sto ne dade gol?
Trenerski iminja sekogas postojat. Glupe e sea da licitirame so zelbi.
Тука ме погоди. Добро е да се има критики за Роџерс, луѓето под притисок од критики често знаат да добијат мотивација за демант. Меѓутоа оваа реченица... не брате. Каков максимум било кој би извадил од состав со просек 22 години? Дел од играчите кога дојде Роџерс сеуште беа тапоглави, ненатинтрени, млади и неискусни. Зборам за играчите како Шелви, Стерлинг, Сусо, Хендерсон, Коатес, Робинзон, Виздом и сл. Овие играчи ги имаше на располагање од старт, значи овие играчи ги наследува, се очекува овие играчи да ги применува во тики-така игра. Абе овие играчи сеуште не знаат како треба класичен фудбал во 4-4-2 формација да играат за првиот тим, камоли да учат 4-3-3 со кратки и прецизни пасеви, читање на играта и донесување точна одлука во 90+ минути. Ај да речеш не мора да ги игра овие, али без нив види што останува:Za mene dobar menadzer e menadzer koj vadi maximum od ekipata, BR vadi minimum
Pa kogo da kritikuvam, Gerard so promasi penal?
Mnogu e jasno deka za perfomansot na ekipata odgovara menadzerot.
Odgovori si go ova hipoteticki : kolku boda ke imase Liverpool da igrase bez menadzer? Tazna e vistinata.
Za mene dobar menadzer e menadzer koj vadi maximum od ekipata, BR vadi minimum. Pak ke prasam, moze poloso od ova?
Sekoja utakmica na press se vadi na nesto, da fakt e deka nekoi raboti ne mu odea vo prilog, ama na sekoja utakmica li? Koj vrven menadzer so strasen potencijal (kakov sto sakame da go prikazeme BR) si dozvoluva takov lukzus? Kako da mu veruvam?
Transferite...si go zema Joe Alan od swonsi za 16 milioni, za da bide rezerva? (na koj patem mestoto I mu e na klupa, ama ne e toa poentata, poentata e potrosenite pari za rezerva)
Borini, koj sto ne dade gol?
Trenerski iminja sekogas postojat. Glupe e sea da licitirame so zelbi.
Роџерс мене мн ми се допаѓа како менаџер, Ливерпул под него почна да игра фудбал итоа мн добар и е мн незгоден противник во последниве 2-3 години ми се чини со него играте најдобар фудбал, дајте му време на човекот ке го биде. НА крај краева се е проект но не треба овој човек да плаќа за грешките на прошлите менџаери/управа.
Eric J. Biafranić
Колку да ми тргне денот...
Да не ти го цитирам цело мислење....
Гусон со мануре
Монтката со топовите
се се тоа клубови каде генерации уназад се тера иста политика на клубот.
Иста шема на играње...
Иста шема на пробивање на тимот.
Ние знаеш што правевме генерации уназад..... водевме политчки битки со газди...
Прво онај тусунот пред Жилетите го заборавив како се вика.... па Жилетите.... па сега овие.
Кој како беше на власт така си менуваа.....
Башка на ова кога ке се додаде и промената на Менаџери, каде секој си донесуваше своја политика на водење на клубот...
Од Бенитез и неговата Шпанска колонија па се до Кени и неговата Британска ренесанса.
Затоа неможеш да споредуваш баби и жаби.... во овој случај Бабите се Мастиката и Монтката а жабата е Роџерс.
Не е тоа поентата. Не треба да се оправдува Роџерс заради политиката на подмладување. И тоа дека имал млад состав.
Млад - немлад, има една вистина. Тим составен од 19 годишнаци може да го направи салата тимот составен од 25 годишнаци. Ако тие со 19 години се подобри.
Или си добар или не си. Искуството е overrated.
Е сега, или нашите млади се камења, или тој што ги води не знае да ги суреди.
ТОа е поентата.
Sup, магариња да се, ќе научат нов концепт. Оние, помладите.
Да сфатам за Кара и Џери (haha) да е потешко да се навикнат на поинаква концепција, ама за некој 19 годишен?
Да, таа е поентата: дека Роџерс ne treba да се обвинува за слабите резултати, оти имал млад состав.
А стар требаше да има?
И баш има убав склоп на возрасни и млади. Тоа е тоа.
За другото, во моментов не праам муабет![]()