Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Го прочитав, 99% патетични аргументи.
Од кога тоа е важно во една дискусија колку плаќал за сезонска карта, тоа го прави по-релевантен фан на Ливерпул од оние кои немаат сезонска?
Јас плаќам 600 фунти годишно примарно за Ливерпул и скај спорт, и тоа за во просек секоја трета утакмица да ја гледам. Тоа не е никаков релевантен аргумент кој колку и дали сака да го почитува БР.
Уште повеќе што јас како еден од оние кој не го прифаќам (уште од сам почеток - очигледно со право) ги нарекува идиоти.
Дел од неговите аргументи.
If you want Brendan out, who will replace him? What would they do that would be better? Why do you think that is a better option? - Има многу што можат да го заменат, поуспешно и тоа ИНСТАНТ. Далеку повеќе заслужни од БР. Ништо повеќе не треба на направат од тоа да ја пренесат својата победничка, добитна фолосифија на терен, она што БР нема капацитет да го напраи. Она што е главно по ова прашање: смешно е да се мисли дека нема кој да го замени. Секој просечен тренер може да го замени БР.

The #RodgersOUT fans need to put away the 2005 DVD. That was then, this is 2013. Look at the reality. - реалноста е, овој Ливерпул играчки е малтене поквалитетен од оној што освои во Инстамбул. Шмицер, Дудек, Хаман, Финан, Барош, Гарсија, Траоре, Хари Кјуел... освен Џерард, Алонсо, Карагер, Хипија, се друго тежок просек играчи.
Денес го имаме Ален Џонсон , Џерард, Суарез (топ 5 у свет моментално) Лукас, Реина, одлична двојка (купена за џабе пари патем) Шкртел-Агер...другото се просек, но она што сакам да го посочам - по што се разликува тој и овој Ливерпил - по тренерот. Очигледно. Не треба да бидеш Алан Хансен да ти текне тоа. Затоа пожелно е да се има во предвид кога се збори за таа генерација, дека по квалитет и предиспозиции ама баш во ништо не заостануваат денешниве на БР, кој со нив на чело мака мачат со екипи како Јанг Бојс и Удинезе. Тоа само говори клобот во каков ранг на екипи се наоѓа под водство на БР. Уште потажно - како се мачи против такви екипи.
Да не зборам пред неколку години со Торес, Кајт, Бабел, Бенајут, Марчерано, Алонсо. Бевме реално топ 3 во европа. Газевме во секоја смисла, резултатска, тактичка, играчка. Екипата реално - ништо посебно.
Од еднаш му се дава шанса на БР да го гради Ливерпул, небаре се работи за Норич. од дното, ќе менувал он. Како нема да се смени самиот себеси.
Јас искрено посакувам(посакував) од се срце човекот да напраи историја со Ливерпул, жал ми е кога го гледам како се бламира, ама од друга страна што лице е БР за Ливерпул, не е Кени, што да го жалам. Докажа (докажува) дека не си го знае занаетот. Тактичка подготовка? Мотивација? Што е тоа? Цапар боље учинок ќе имаше. ЌОРИ ЛИ СТЕ (СМЕ) ?

I literally despise people who look to complain just for the sake of complaining. - водиме битка на средина на табела со ВБА и Свонси, тука се, не јадат до душа, ама дечково не ни дава да се изјасниме. Убаво си рече ферги пред дербито кога го прашаа како ја коментира позицијата на табелата на Ливерпул - не знам каде се, не гледам толку надоле (парафразирам) Поголем пораз има од тоа?

5515222_orig.jpg

Liverpool haven't progressed recently (last 4 seasons) due to instability at the club, team and in the managers office. It's a simple fact - булшит. никаков факт не е тоа. лошата трансфер политика на рој и кени, не го прават добар тренер по дифолт БР. Финансиски, иако со мали потреси, екипата не страдаше.​
I appreciate that you expect immediate success but please do grow up and show some maturity - очигледно дека на овој нешто му фали, за мене е ретардиран. кој immediate success бре? за каков success збори овој? кој спие на тоа уво дека ние ќе освоиме ПЛ? А бе 12 поени сме од 4то место еј, дури не ми се верува во каква битка влеговме, не да сме топ 4-5, туку со изгубени шанси за 4то на почеток на феб, со рушење неславни рекорди, со губење на Енфлид од кого стигнеме. каков црн immediate success... Евертон и Тотнам, не надминаа поштено. Фаворити се кога играат против нас. Брука!
Success takes time. Barcelona and Juventus' success took time - апсолутно интелегентен пример. Барса ако не се први се втори, ако не се втори се први. За какво време се збори тука? Јувентус се вратија од 2-ра лига , истепаа се живо. Не се бореа за опстанок 3 сезони, па да биде пример. Ова е аргумент?
На страна постот, БР е тежок просек, тренер без поголемо педигре(ок помалд е) без силна препорака дека е кадарен за клуб од рангот на Ливерпул. Не постигна ама баш никаков успех со Свонси (освен што им беше успешен менаџер, за мал клуб како Свонси да се биде на средина е успех) зарем тоа е препорака за Ливеруп? Очигледен е резултатот, можеме до утре да се праиме ќори. Клубот кој го сакам е преголем залак за БР, БР е човек кој пред се можеби има лидерски квалитети и менаџерски пред се да води супермакет, или некое поголемо претпријатие.​
Ливерпул за него е, ко мене сега да ми речат еве ти вози џамбо џет, си возел кола пред тоа, резултатот ќе биде јасен.​
Да не зборам за тактичка поткованост, посебно за европа, човекот е баук. Пелегрини за пример од Малага за него е Жозе Мурињо. БР не ни е предност, он ни е хендикеп. Во секој смисол. Пак ќе повторам, БР за мене не е лице на Ливерпул, никогаш нема ни да биде. Што порано се ослободиме од него, тоа подобро.​
Тука сум, ќе дојде време ќе дискутираме дали ќе биде така или не. Ова е дно, од ова подоле не може. Дури и малку да се оправиме тоа е основен минимум, со кој што пак нема да се задоволам. Ливерпул е клуб кој до пред БР имаше славни ноќи против големите фаворити, сега наместо славни ноќи имам ноќни мори.​
После подолго време коментирам малку овде, целосно ја изгубив вољата за било каква анализа или дискусија само поради фаци кои залутале во клубот кој го сакам.​

gerard, јас се те разбирам и се сложувам, ама смешно е да го критикуваш само Роџерс за ситуацијава, молим те, кажи ми кој потроши 120м за играчи а од нив погоди само двајца? Ако се врати ме малку поназад ќе ни текни на Рој, на Јенките (претходните, овие за мене засега се сосем коректни), јас не го бранам Роџерс како небаре кизнеј што направил за нас досега, ама па и смешно само него да го критикуваш, да вистина јас прво го посакував да го вратат Бенитез назад, ама веројатно многу тешко оти ќе најдевме менаџер од повисока класа (освен Бенитез) од БР, сети се дури и Боаш не одби а не пак да зборуваме за менаџер од уште повисока класа (Пелегрини го спомна)

Роџерс мене мн ми се допаѓа како менаџер, Ливерпул под него почна да игра фудбал итоа мн добар и е мн незгоден противник во последниве 2-3 години ми се чини со него играте најдобар фудбал, дајте му време на човекот ке го биде. НА крај краева се е проект но не треба овој човек да плаќа за грешките на прошлите менџаери/управа.

gerard, јас се те разбирам и се сложувам, ама смешно е да го критикуваш само Роџерс за ситуацијава, молим те, кажи ми кој потроши 120м за играчи а од нив погоди само двајца? Ако се врати ме малку поназад ќе ни текни на Рој, на Јенките (претходните, овие за мене засега се сосем коректни), јас не го бранам Роџерс како небаре кизнеј што направил за нас досега, ама па и смешно само него да го критикуваш, да вистина јас прво го посакував да го вратат Бенитез назад, ама веројатно многу тешко оти ќе најдевме менаџер од повисока класа (освен Бенитез) од БР, сети се дури и Боаш не одби а не пак да зборуваме за менаџер од уште повисока класа (Пелегрини го спомна)

Pa kogo da kritikuvam, Gerard so promasi penal?
Mnogu e jasno deka za perfomansot na ekipata odgovara menadzerot.
Odgovori si go ova hipoteticki : kolku boda ke imase Liverpool da igrase bez menadzer? Tazna e vistinata.
Za mene dobar menadzer e menadzer koj vadi maximum od ekipata, BR vadi minimum. Pak ke prasam, moze poloso od ova?
Sekoja utakmica na press se vadi na nesto, da fakt e deka nekoi raboti ne mu odea vo prilog, ama na sekoja utakmica li? Koj vrven menadzer so strasen potencijal (kakov sto sakame da go prikazeme BR) si dozvoluva takov lukzus? Kako da mu veruvam?
Transferite...si go zema Joe Alan od swonsi za 16 milioni, za da bide rezerva? (na koj patem mestoto I mu e na klupa, ama ne e toa poentata, poentata e potrosenite pari za rezerva)
Borini, koj sto ne dade gol?

Trenerski iminja sekogas postojat. Glupe e sea da licitirame so zelbi.

Роџерс мене мн ми се допаѓа како менаџер, Ливерпул под него почна да игра фудбал итоа мн добар и е мн незгоден противник во последниве 2-3 години ми се чини со него играте најдобар фудбал, дајте му време на човекот ке го биде. НА крај краева се е проект но не треба овој човек да плаќа за грешките на прошлите менџаери/управа.

Точно така... Чоекот пред да потпиши фино лепо си побара две години за да го врати Ливерпул во топ4, а нема поминато ни една цела, иако веќе е пропадната. Не е Роџерс крив шо никој од топ тренерите не сакаше да дојди кај нас.
За тие шо заборавате пак да повторам. Изборот беше помеѓу Мартинез и Роџерс.
Ако моментално го избркаат Роџерс шо мислите кој че го наследи... Мартинез повторно, Бенитез шо има форма како Реина??? Или можи Клоп од Дортмунд... Само немојте да се чудите ако го донесат од Астон Вила затоа шо има искуство со млади и перспективни играчи
реалноста е, овој Ливерпул играчки е малтене поквалитетен од оној што освои во Инстамбул. Шмицер, Дудек, Хаман, Финан, Барош, Гарсија, Траоре, Хари Кјуел... освен Џерард, Алонсо, Карагер, Хипија, се друго тежок просек играчи.
Денес го имаме Ален Џонсон , Џерард, Суарез (топ 5 у свет моментално) Лукас, Реина, одлична двојка (купена за џабе пари патем) Шкртел-Агер...другото се просек, но она што сакам да го посочам - по што се разликува тој и овој Ливерпил - по тренерот.

Шо би рекле Б'лгарците категорично не!
Реалноста е шо овај Ливерпул има еден тон преценети Британски фудбалери. Нешто шо како тренд го воведе Далглиш. Ако имавме салам управа, менаџер, чоек шо знај да купува, за парите шо се потрошија на Керол, Даунинг и Хендерсон можевме да ги имаме најдобрите таленти од Европа како Ериксен, Иско, Мертенс и слични.
Тоа е проблемот шо го имаме уназад многу години. Кој како стаса си купува играчи од својата држава. За тие друго шо заборавате, можи Бенитез ги погоди Торес, Алонзо, ама и тој во неговата ера направи шпанска колонија и имаше еден тон промаршени трансфери како Нуњез Хоземи.

Затоа драги мои Обединетите Педери се цело време први-втори. Затоа што имаат најдобра скаутинг мрежа и кога даваат пари ретко кога прават утка. Колку и да го мразам Мастиката, сепак она шо сите го велат дека можи не е добар тренер, ама е одличен менаџер, авторитет. Се знај ред, кој командува а кој крка копачки и столчина.

Кај нас оваа недисциплина шо е настаната последниве години и Шенкли тешко дека можи да ја опрај

Odgovori si go ova hipoteticki : kolku boda ke imase Liverpool da igrase bez menadzer? Tazna e vistinata.
Za mene dobar menadzer e menadzer koj vadi maximum od ekipata, BR vadi minimum. Pak ke prasam, moze poloso od ova?
Sekoja utakmica na press se vadi na nesto, da fakt e deka nekoi raboti ne mu odea vo prilog, ama na sekoja utakmica li? Koj vrven menadzer so strasen potencijal (kakov sto sakame da go prikazeme BR) si dozvoluva takov lukzus? Kako da mu veruvam?
Transferite...si go zema Joe Alan od swonsi za 16 milioni, za da bide rezerva? (na koj patem mestoto I mu e na klupa, ama ne e toa poentata, poentata e potrosenite pari za rezerva)

Болд 1- Не би рекол баш оти вади минимум, баш би рекол ги препороди некои играчи кои лани кај Кени играа очајно. Види го Енрике, Хендо, Даунинг па макар и Суарез како играат годинава а како лани
Болд 2-Јас за Ален одсекогаш велам оти е квалитетен играч кој го изгуби местото само заради тоа што Лукас е фит и што Хендо многу напредуваше под водство на БР, а и ни требаше таков играч кој ќе биде во меѓувреме и достојна замена за Лукас на таа осетна позиција (лани финалето со Челси го изгубивме поради тоа што немавме замена за Лукас , па Спиринг беше крив за двата гола)
Болд 3- За Борини ништо не коментирам до крај на сезона, и самиот си свесен како е кога ќе дојдиш од друга земја во Англија ти треба период на адаптација, плус малер беше што 3 месеци беше во аут....
На крај у краева ги спомнуваш само Ален и Борини, а не го спомнуваш Стариџ кој дојде за сума 3 помала од таа на Керол а веќе во првите 5 натпревари го има истиот скор кој го постигна Керол во година и пол

Za mene dobar menadzer e menadzer koj vadi maximum od ekipata, BR vadi minimum
Тука ме погоди. Добро е да се има критики за Роџерс, луѓето под притисок од критики често знаат да добијат мотивација за демант. Меѓутоа оваа реченица... не брате. Каков максимум било кој би извадил од состав со просек 22 години? Дел од играчите кога дојде Роџерс сеуште беа тапоглави, ненатинтрени, млади и неискусни. Зборам за играчите како Шелви, Стерлинг, Сусо, Хендерсон, Коатес, Робинзон, Виздом и сл. Овие играчи ги имаше на располагање од старт, значи овие играчи ги наследува, се очекува овие играчи да ги применува во тики-така игра. Абе овие играчи сеуште не знаат како треба класичен фудбал во 4-4-2 формација да играат за првиот тим, камоли да учат 4-3-3 со кратки и прецизни пасеви, читање на играта и донесување точна одлука во 90+ минути. Ај да речеш не мора да ги игра овие, али без нив види што останува:

Голман-месечар. Два десни бека од кои еден секогаш повреден, само еден здрав и читав лев бек достоен за Ливерпул. Центар-бековско партнерство кое се учи на нов начин на игра. Центар-бек пред пензија. Деструктивец кој се враќа од година дена повреда без никаква замена. Новодојден млад играч од кој се очекува да ја адаптира играта на Ливерпул во тики-така. Најкомплетнот играч од средината на планетава кој првпат пробува да игра на ваков начин. Преплатено крило без гол и асистенција уште прошлата сезона. Преплатен напаѓач кој беше позајмен и кој никогаш не би се вклопил во оваа игра. Уште еден напаѓач кој се повреди месец дена по стартот од сезоната. И еден од најдобрите напаѓачи во светот кој може да игра за било кој тим на планетава и пак да биде најдобар поединец за истиот. Останатото све е младо и недоделкано.

За 6-7 месечниот претстој, Роџерс на голем дел од овие играчи ја адаптираше својата игра. Стерлинг како 17-годишен се вклопи некако само ептен го изморивме. Хендерсон исто се вклопи и одлично игра во последно време. Виздом доволно играше за првиот тим колку да се стекне со мало искуство, а не се покажа лошо во настапите и се остава простор за огромен прогрес кај него. Капитенот исто така повторно игра на одлично ниво, иако сеуште верувам дека може подобро. Џонсон има фантастична сезона, Енрике и Даунинг по острите критики почнаа да им работат нозете. Лукас сеуште не си го вратил фитнесот но покажува многу позитиви. Од Карагер сеуште не сум видел грешка сезонава. За Суарез нема што да се зборува.

Од друга страна пак има пад на играта на Шкртел, Агер и Реина (кој е во вечен пад). Кели се здоби со лоша повреда. Коатес немаше кога да добие шанса, и тоа што го доби го засра. Борини се повреди, Ален се изгуби во играта но затоа заслужено е седнат на клупа, Шелви недоделкан и сеуште не знае да води топка.

Трето, го добивме Стариџ кој иако млад сепак засега иам фантастичен учинок, да не го урочам. Кутињо ќе го видиме, немам високи очекувања од него, се надевам за демант.

И сега како Роџерс не го вади максимумот од овој состав? За 6-7 месеци голем дел од играчите ги вклопи во својата игра. Тоа ме наведува само да мислам дека за до уште некое време ќе може и останатиот дел да го вклопи. Верувам дека и Шкртел ќе се вклопи, исто како што Хендо, Даунинг и Енрике беа седнати на клупа и критикувани, така и Шкртел ќе избувне пак со одлични партии.

Џонсон, Енрике, Суарез, Џерард, Хендерсон, Стариџ, Лукас, Кели играат на врвно ниво. Па и Кара пред пензија е фантастичен.

Агер и Шкртел заработија пад на форма која сум сигурен дека ќе ја поправат во брзо време. Ален евентуално ќе се адаптира, верувајте ми за ова. Борини е под знак прашалник, но се ми се чини дека нема да не разочара. Сусо не игра доволно, Стерлинг играше премногу, Шелви недоволно искусен и делува под огромен притисок, Виздом играше таман за искуство. Го добивме и Кутињо кој ќе видиме како ќе се покаже. Сите овие со тек на време ќе се избистрат и ќе се вклопат убаво со тимот, исто како што направија другите, само не може секој за половина сезона да пружа партии на врвно ниво.

На Даунинг волку му е максимумот, што значи дека би бил одлична замена следната сезона. Не е матерјал за прв тим, но и те како може да биде корисен во помали натпревари.

Све друго е за бацање. Асаиди недоволно физички спремен за во ПЛ, Реина гола вода, Коатес големо разочарување, Кол го дадовме и тн.

Цела поента на мислењево. Имаме мал и млад состав, а Роџерс за кратко време успеа да ги спои играчите и да ги научи како треба да играат. Али бидејќи ова се деси пребрзо, затоа доаѓа до израз нашата неконстантност. Тоа и неизбежните проблеми со повреди, како и неколкуте тактички грешки на Роџерс сезонава. Евентуално сите што се способни да играат за нас ќе се вклопат. Ова највеќе важи за тие што во некоја од претходните сезони ги бивало, а оваа не, и тие со тек на време ќе се прилагодат на играта. Екипата ќе се прилагоди, ќе научат да играат меѓусебно, останатото ќе се продава. Само што ние имаме многу играчи што никогаш нема да бидат доволно добри за клубот, па ќе биде потребен ремонт. Тука доаѓа оној момент кај што сите се нервираат кога ќе се спомне реченицата "треба време и трпение". Веќе и ја го губам, али сепак знам дека е неопходно.

А сеа доста замарав со долги постови во 3 саат навечер. Поздрав, ми се спие, YNWA!

За индивидуалниот перформанс одговара самиот играч.... не одговара Роџерс.... Роџерс треба да казни, како шо го казни Шелви, Шкртел, Даунинг и др.

Хипотетичково прашање ти нема никаква врска..... ...

Која е твојата стручност да процениш кој е максимумот на оваа екипа?
Баш ме интересира кој е максимумот на Шелви, Стерлинг, Сусо и останатите тинејџери?

Имаме една од најдобрите игри моментално на островот.....колективно перформансот на екипата и те како е на високо ниво не дека нема и утакмици каде едноставно се губиме.... индивидуално е срање!
Грешките на Агер и Шкртел...
Киксовите на Реина...
Мрзливоста на Шелви....
итн итн...
Се се тоа индивидуални грешки кои со тек на време треба да се исправат.

Текстот на гордиот Скаузер едниствено те тера на срање е тоа што почнува со муабетот демек тој оти плаќал Сезонска карта имал право да критикува останатие не биле важни.

И шо треба да значи едно „писмо“ напишано од лоботомиран фан на Ливерпул? Да речам „wow, закон, се извинувам што сум бил глуп и не сум ги увидел работите ко шо треба. Rodgers please forgive me and stay!“?

M? Koj овај мамлазов од писмово бе?

И што, јас ако напишам писмо до сите лоботомирани фаној од КОП трибина, тогаш, ке го избркаат Роџерс?

и RickyLFC9, арно пишиш есеи, ама со некои алинеи ја футкаш големата поента.

Жити се, не го брани Роџерс со такви аргументи, откако ви се потрошија сите други.

Млад бил составот.

А Гусон со ManUre, шо направи знаеш со таков состав?
А уште каталјон менџери со уште помлади играчи?

Барајте си други аргументи, овие се невалидни.

Роџерс не го вади максимумот од екипата. Како што кажа gerard ( а ми е мило што го читам по подолго време), Роџерс го вади минимумот.
Ливерпул и со мене како менаџер, подолу од оваа позиција тешко дека би бил.
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 08:24 ---

Ти ако го имаш гледано Ливерпул повеќе од 2 пати во последнава сезона, јас глава на трупче ке ја ставам. А, ако веќе си го гледал, аман, смени го телевизорот со сијалички.
Или лентата од 2009 г. Друго не знам.

И аманте веќе со „препородувањето“ на играчи.
Шахин го „препороди“? А Керол?
А Шкртел? А Агер? А Реина? А Ален? А Шелви?

Или, за нив, тој не е крив. Само за „препородените“...

Eric J. Biafranić
Колку да ми тргне денот...
Да не ти го цитирам цело мислење....

Гусон со мануре
Монтката со топовите
се се тоа клубови каде генерации уназад се тера иста политика на клубот.
Иста шема на играње...
Иста шема на пробивање на тимот.

Ние знаеш што правевме генерации уназад..... водевме политчки битки со газди...
Прво онај тусунот пред Жилетите го заборавив како се вика.... па Жилетите.... па сега овие.

Кој како беше на власт така си менуваа.....
Башка на ова кога ке се додаде и промената на Менаџери, каде секој си донесуваше своја политика на водење на клубот...
Од Бенитез и неговата Шпанска колонија па се до Кени и неговата Британска ренесанса.

Затоа неможеш да споредуваш баби и жаби.... во овој случај Бабите се Мастиката и Монтката а жабата е Роџерс.

Eric J. Biafranić
Колку да ми тргне денот...
Да не ти го цитирам цело мислење....

Гусон со мануре
Монтката со топовите
се се тоа клубови каде генерации уназад се тера иста политика на клубот.
Иста шема на играње...
Иста шема на пробивање на тимот.

Ние знаеш што правевме генерации уназад..... водевме политчки битки со газди...
Прво онај тусунот пред Жилетите го заборавив како се вика.... па Жилетите.... па сега овие.

Кој како беше на власт така си менуваа.....
Башка на ова кога ке се додаде и промената на Менаџери, каде секој си донесуваше своја политика на водење на клубот...
Од Бенитез и неговата Шпанска колонија па се до Кени и неговата Британска ренесанса.

Затоа неможеш да споредуваш баби и жаби.... во овој случај Бабите се Мастиката и Монтката а жабата е Роџерс.

Не е тоа поентата. Не треба да се оправдува Роџерс заради политиката на подмладување. И тоа дека имал млад состав.

Млад - немлад, има една вистина. Тим составен од 19 годишнаци може да го направи салата тимот составен од 25 годишнаци. Ако тие со 19 години се подобри.

Или си добар или не си. Искуството е overrated.
Е сега, или нашите млади се камења, или тој што ги води не знае да ги суреди.

ТОа е поентата.

Не е тоа поентата. Не треба да се оправдува Роџерс заради политиката на подмладување. И тоа дека имал млад состав.

Млад - немлад, има една вистина. Тим составен од 19 годишнаци може да го направи салата тимот составен од 25 годишнаци. Ако тие со 19 години се подобри.

Или си добар или не си. Искуството е overrated.
Е сега, или нашите млади се камења, или тој што ги води не знае да ги суреди.

ТОа е поентата.

Не ... тоа не е поентата :)

Поентата е баш тоа .... начинот на кој се водени тие..... начинот на кој до сеа ја изучувале играта.

Како млад играч..... може да има само талент за игра.....индивидуална игра.
Останатото се се сведува на тоа што и како до сеа учел.
Ако нашите млади до вчера учеле да се игра на високи топки (трескам глупости) сега се учи на ниски..... ме сваќаш шо сакам да кажам.

Роџерс можеби сеуште нема капацитет да го води клубот....но не може да му се бара преку леб погача кога менува цел систем од корен со момци без в’на на ку*о.

Никој овде не излезе со став дека тој е Д чоузен уан за Ливерпул...... сите излегуваат со став да му се даде време.... време за промена на цел систем.

Срањето ќе биде поголемо доколку сеа би донеле нов.... кој пак ќе почнува да мени се од корен.

Единствено најбезболно ќе биде доколку се донесе нов и му се каже..... основата ти е поставена..... сакаме ваков фудбал каков до сеа игравме.
Тој фудбал го сакаме и на Мелвуд.....повели продолжи со работа.
Но за вакво нешто да се случи ќе треба тренер некој како Симеоне (твојот ценет), Клоп па и Мурињо кој ќе свие кичма и ќе игра по правилата на нашите Газди, кои патем не даваат пари за постар играч од 24 години!

Sup, магариња да се, ќе научат нов концепт. Оние, помладите.

Да сфатам за Кара и Џери (haha) да е потешко да се навикнат на поинаква концепција, ама за некој 19 годишен?

Да, таа е поентата: дека Роџерс ne treba да се обвинува за слабите резултати, оти имал млад состав.
А стар требаше да има? :D

И баш има убав склоп на возрасни и млади. Тоа е тоа.
За другото, во моментов не праам муабет :D

Sup, магариња да се, ќе научат нов концепт. Оние, помладите.

Да сфатам за Кара и Џери (haha) да е потешко да се навикнат на поинаква концепција, ама за некој 19 годишен?

Да, таа е поентата: дека Роџерс ne treba да се обвинува за слабите резултати, оти имал млад состав.
А стар требаше да има? :D

И баш има убав склоп на возрасни и млади. Тоа е тоа.
За другото, во моментов не праам муабет :D

Eric J. Biafranić

Неможе упорно она другото да го избегаваме кога сега тоа е еден од најважните фактори.... самите Газди.
Се си игра своја улога.... секој има свој удел.....

И да има млад..... состав... на стар и веќе искусен состав оваа трансформација ќе беше уште поболна.
Каква што беше и со Кени!;)

Е да.... едно се токмам да те прашам.
Кај се Легендите сега негативно мислење со кое што беа кога беше тука Вој?
Ако е толку катастрофална ситуацијата каде се тие сега да излезат со стручно мислење како не треба..... туку горе долу сите се или со подршка или со предпазливи коментари.
Јас немам видено досеа некој да излегол и да каже Eric J. Biafranić е во право.... Роџерс е баш Тиква :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom