Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Што сте се фатиле толку за Реина, целата одбрана е крива...Агер и Скртел оваа година се непрепозналиви, грешка до грешка, незнам кој поголем ужас е.
Сума сумарум, не е проблем вчера, константноста е проблем а за тоа треба уште минимум двајца класа играчи.

Treba da se otpenzioniraat nekoi od legendite.
I Robbie da go vratime u forma :D

A be, loso bese vcera. Imase i poklon penal.
I Foster se poremeti. Fati nefatlivi sutevi. Jebiga. Sport e toa. Okrugla topka. Ne deka nemase sansi za pobeda.
Rozders trgna so Shelvey. Ja eba. Potoa go izvadi Hendo. Cudna postava za doma igranje. Cudna za so WBA. Vo najmala raka kako da bese usran da ne zagubat.
I vnesot na Kurtoninho i Sterling i Borini bese od panika.
A ne deka ne moese Borini da vtera onaa. Ama pak. Foster imase den nad denovite u kariera.

Rodzo kako da se trudi sosem nova koncpecija da im nametne, a koga igracite (koi ne se najobdareni so um) ke ukontaat, ide. Koga ne, ne ide.

Steta. Nema sansi ni teoretski za 4 mesto. Ds sme srekjni na kraj so 6to.
5to e bingo son.

Reina. Poslab ne bil. Ama vcera ne bese kriv.
Za nekoi orethodno, da, zaedno sk odbranata.
Ager, kako izguben. Kako Skrtel da mu e bratuced.
Jebiga. Tri suta dva gola.
Ponekogas sreka treba.

A koga sme kaj kupuvanje igraci. Ke vidime na leto. Dosega ne mi se svigjaat potezite i kupuvanjata.
Od Suarez navaka ne gleam ama saglam kupen igrac.
Jebiga.
Da se nadevame deka nema se da bjde volku crno i cetvrtok i nedela i posle narednite 11 kola

После вчерашниов натпревар ми се појави една дилема. Претходно си бев на чисто, Роџерс е крив. Сега не знам дали е тој крив или Ливерпул ги има најглупавите играчи во историјата на фудбалот. Значи кога ќе фати некој играч наш топка веќе не очекувам ништо од него. Знам оти ќе потрча 10 тина метри и од следниот противнички играч шо ќе се појави пред него ќе се одбие како од ѕид. Никаква креативност никаков памет, посебно играчиве шо играат по крилниве позиции. Доста беше оправдување и толерирање, едноставно Џонсон, Енрике па и Даунинг не знаат фудбал да играт, се чудам и воопшто како станале фудбалери. Не можи да очекуваш победа кога Џонсон( го земам за пример не дека нешто се поарни другиве) најмалку 30 пати кога ќе тргни во пробив топката ја води директно накај нозете на противничкиот играч, не му текнува некако да ја сврти лево десно......страшна работа.
Вчера бековите беа најбедни кај нас (заедно со Агер), ама Енрике и Џонсон не памтам да изиграле полоша утакмица....
Да во право си за крилата, ама тука морам да признам дека за слабата игра од страните делумно кумува Роџерс, пошто го пушти Шелви (Хендо) крило а не почна со Стерлинг, Даунинг беше добар вчера ама џабе е, требаат многу играчи....Ливерпул има квалитетен прв тим, ама има канта резерви (еве Стариџ фалеше вчера и одма се виде неговото отсуство), а на пример ако имаме замена за него (пр. Бентеке, Сием Де Јонг) нема толку да се сети отсуството негово....е во тоа е Ливерпул послаб од водечките екипи......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 18:41 ---
И вие критичарите на Роџерс, што мислите ако не беше Роџерс кој ќе се нафатеше да го води овај Ливерпул? Гвардиола? Мурињо? Сите сме свесни оти тешко некој ќе се нафатеше да го води овај Ливерпул со овој тим и со овој сезонски буџет...
Бенитез. Да Бенитез МОЖИ ќе беше подобар избор, ама еве гледаме до кај е со Челси, што направи со Интер, се плашам оти тоа пак ќе беше една бајка (како со Кени) која неуспешно можеше да заврши....газдите еднаш ги послушаа навивачите (толку озлогласените копајти) да го стават Кени и погрешија.....

За мене Реина воопшто не е лош голман туку баш напротив мислам дека е одличен.
Нормално знае да направи кикс али ретко може да се најде голман со мозок ,кој комуницира со одбрамбените ,кој ја разбира играта( кога да додаде,каде да додаде итн) башка што има неверојатен пас т.е дегажман за голман ,човекот не ја рога у небо туку додава до играч и тоа прецизно.
Проблемот со него може да е само мотивацијата. Гледа дека тимот нема абер од мрдање напред па и неговата игра личи на нивото на клубот.
Не сум за мењање на Пепе, освен ако не дојде некој од Германцине.. али за Ворм,Бегович и остала багра никако.

Прашајте фан од друга екипа дали го сака Реина во неговиот тим па увидете колку тој е квалититен.
Ужас е...
Се надевам дека Барса некако ќе се излажат и ќе пратат понуда да го земат за да не го гледам повеќе на голот.

Абе сите зборите Реина знаел со нозе да игра, знаел да комуницира, знаел кога да подаде, не знам ти што таму. Е убаво ако знае тоа, али што фајде ни е од тоа ако не знае да си ја прави ГЛАВНАТА функција која еден голман треба да ја поседува, а тоа е ДА БРАНИ! А искрено... Реина не брани. Ај ако не ќе го стаиме Карагер на гол. Нека си комуницира со играчите, нека подава ко што знае, нека игра со нозе. Според тоа што викате, тогаш која разлика би ја имало дали брани Кара или Реина ја стварно не знам. Со Реина ја не се осеќам сигурно на голот, ко што кажа некој, одма чим видам дека одбраната е на колена, знам дека Реина ништо нема да направи. Да не збориме за пенали... Еден пенал фати против Кардиф у финалето? Тие ботовите 2 пати го утнаа голот, дури и таму не беше заслужен за трофејот ебате.

Едит: Сеа видов пак... Кардиф две стативи, два гола и последниот Ентони Џерард го утна голот. Значи Реина ни у финалето не фати пенал. Браво :facepalm:

Абе сите зборите Реина знаел со нозе да игра, знаел да комуницира, знаел кога да подаде, не знам ти што таму. Е убаво ако знае тоа, али што фајде ни е од тоа ако не знае да си ја прави ГЛАВНАТА функција која еден голман треба да ја поседува, а тоа е ДА БРАНИ! А искрено... Реина не брани. Ај ако не ќе го стаиме Карагер на гол. Нека си комуницира со играчите, нека подава ко што знае, нека игра со нозе. Според тоа што викате, тогаш која разлика би ја имало дали брани Кара или Реина ја стварно не знам. Со Реина ја не се осеќам сигурно на голот, ко што кажа некој, одма чим видам дека одбраната е на колена, знам дека Реина ништо нема да направи. Да не збориме за пенали... Еден пенал фати против Кардиф у финалето? Тие ботовите 2 пати го утнаа голот, дури и таму не беше заслужен за трофејот ебате.

Едит: Сеа видов пак... Кардиф две стативи, два гола и последниот Ентони Џерард го утна голот. Значи Реина ни у финалето не фати пенал. Браво :facepalm:
Не треси зелени, барем за пенали Реина е добар, памтам пред почеток на сезонава имаше 1/3 од пеналите во Ливерпул одбрането негде беше 13/39 што не е лошо...

Не треси зелени, барем за пенали Реина е добар, памтам пред почеток на сезонава имаше 1/3 од пеналите во Ливерпул одбрането негде беше 13/39 што не е лошо...
Кога последен пат Реина фатил пенал, памтиш? Ја стварно, најискрено не можам да се сетам на последниот фатен пенал од негова страна...

Кога последен пат Реина фатил пенал, памтиш? Ја стварно, најискрено не можам да се сетам на последниот фатен пенал од негова страна...
Против ВБА, во прво коло

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom