Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
И јас ич не го сакам , ама денес реално што да правеше за головите. Тоа е , му ги свирнаа коа не затвараат добро тие пред него.
Цела одбранбена линија е крива, Мињоле е стандарден. 5 шута во рамки на гол, 4 гола а ниту еден од шутевите не беше буквално неодбранлив. Го тргаме пеналот на страна, мада паненката беше на негова страна. Петата на 30цм од него, шутот од 22 метри, мислиш во агол му ја забил и она на Нејсмит од страна, под рака да ти помине, сфака част. Ма нема, неодбранливи, сите удари во горен десен или лев агол, тројца голмани не ги бранеа.

И јас ич не го сакам , ама денес реално што да правеше за головите. Тоа е , му ги свирнаа коа не затвараат добро тие пред него.
Тие пред негo не пoстoјaт стaндaрд. И oн не пoстoи стaндaрд. Кaртa у еден прaвец зa нaшиoт врaтaр у дестинaцијa пo негoв избoр зaшo реaлнo јa претерa..требa дa се кaже Дoстa је билo зa пoвеќе игрaчи..:)

Голот на Нејсмит беше најодбранлив од останатите. Првиот гол не ја виде топката , тоа неандарталецот сФака част како изреагира. А на последниот гол кујзнае и дали ја виде топката , пред него стоеја нашиве со курот у раце , па пробај фрли се , нешто слично како у хокеј :D ..

Не знам стварно бе зошто му продолжија договорот :mad:

Голот на Нејсмит беше најодбранлив од останатите. Првиот гол не ја виде топката , тоа неандарталецот сФака част како изреагира. А на последниот гол кујзнае и дали ја виде топката , пред него стоеја нашиве со курот у раце , па пробај фрли се , нешто слично како у хокеј :D ..

Не знам стварно бе зошто му продолжија договорот :mad:

Веројатно му го продолжија заради тоа што тешко е да најдиш квалитетен голман. Ливерпул може ќе најде голман поквалитетен од Мињоле, ама разликата нема да е многу голема. И да бидиме реални, Ливерпул во моментов има поголеми дупки за крпење од голманската (барем стартната). А ако Клоп се одлучеше за обратно, да пазари голман како Тер Штеген да речиме, кој е класа подобар од Мињо, ќе му заминеше пола буџет на лето и наредна сезона пак ќе се чудевме зошто средината ни е толку слаба и стоперите се за никаде. :)

katastrofa sme i koga pobeduvame 4 gola primame cista srekja sto dadoja 5 vo 95 nemame odbrana luge toa e fakt a najmnogu nemame golman za golot so peta so ni go bapnaja topkata tri pati ja izbivaja do 16 i nakraj krkavme golce minjole na sekoja visoka topka pliva jas podobro gi cenam od nego stoperi svajcarsko sirenje nz ne klop sv petar neznam dali ke ne opraj ,ovoj benteke treba da go prodademe ako igra slabo mozat da i vratat 80 % od parite alen sako lalana isto ni treba stoperi dva i napagjac obavezno uste eden igrac za vrska so poveke kreativnost od segasnive da ne pram pojke muabet ne mi se zboruva posle porazot od ovoj mancester so ne znae kaj tera

Веројатно му го продолжија заради тоа што тешко е да најдиш квалитетен голман. Ливерпул може ќе најде голман поквалитетен од Мињоле, ама разликата нема да е многу голема. И да бидиме реални, Ливерпул во моментов има поголеми дупки за крпење од голманската (барем стартната). А ако Клоп се одлучеше за обратно, да пазари голман како Тер Штеген да речиме, кој е класа подобар од Мињо, ќе му заминеше пола буџет на лето и наредна сезона пак ќе се чудевме зошто средината ни е толку слаба и стоперите се за никаде. :)

Имаш куќа од која ти дува промаја зошто вратите ти се стари и не ти дихтуваат а од доле ти се крева влагата нагоре. Прво заменуваш врати или ја санираш влагата? Нормално дека влагата! Е, Симон е влагата во случајов. Како можеш да кажеш дека покрај Симон, Ливерпул има побитна опција за покривање. Смени Тиаго Силва и Шкртел, пак Мињоле ќе биде дупка. Смени ги Де Геа и Мињоле, пак Шкртел ќе биде дупка ама се знае во која ситуација Ливерпул ќе биде посериозен противник.

Имаш куќа од која ти дува промаја зошто вратите ти се стари и не ти дихтуваат а од доле ти се крева влагата нагоре. Прво заменуваш врати или ја санираш влагата? Нормално дека влагата! Е, Симон е влагата во случајов. Како можеш да кажеш дека покрај Симон, Ливерпул има побитна опција за покривање. Смени Тиаго Силва и Шкртел, пак Мињоле ќе биде дупка. Смени ги Де Геа и Мињоле, пак Шкртел ќе биде дупка ама се знае во која ситуација Ливерпул ќе биде посериозен противник.
Oд тукa прoизлегувa..пoгoвoркaтa дa јa нaречaм "oдличен гoлмaн вреди пoлa екипa" :icon_lol:

Oд тукa прoизлегувa..пoгoвoркaтa дa јa нaречaм "oдличен гoлмaн вреди пoлa екипa" :icon_lol:
Па вреди пола екипа бе Ека. Направи само замена, земи го Де Геа кај нас и дај им го Мињоле нив, па ќе видиме до кај ќе бидат они со Блинд, Смолинг, Јанг и Дармиан.

Оди пиши го ова во ПЛ темата да ти се нафрлат (ќе користев друг збор ама ај :D)[DOUBLEPOST=1453594050][/DOUBLEPOST]

Шо е дихтување? :D
Пеџо, ти во последно не можиш да ме разбериш шо сакам да кажам и затоа цело време сме во некој конфлкт. :D Барем јас сметам дека на Ливерпул на лето му е побитно да купи стопер и цм, него ли голман. Е сега ако имаат пари јас воопшто немам проблем да го купиме Тер Штеген на пример.

Шо е дихтување? :D
Пеџо, ти во последно не можиш да ме разбериш шо сакам да кажам и затоа цело време сме во некој конфлкт. :D Барем јас сметам дека на Ливерпул на лето му е побитно да купи стопер и цм, него ли голман. Е сега ако имаат пари јас воопшто немам проблем да го купиме Тер Штеген на пример.

Одбери го најдобриот голман на планетава и најдобриот штопер на планетава.
Во една ситуација, остави ги Ловрен и Сако како најдобри наши штопери со најдобриот голман на планетава, во друга ситуација извади еден наш штопер, стави го најдобриот на планетата и остави го Симон на гол.
Кој Ливерпул ќе биде постабилен во одбрана? :)

Одбери го најдобриот голман на планетава и најдобриот штопер на планетава.
Во една ситуација, остави ги Ловрен и Сако како најдобри наши штопери со најдобриот голман на планетава, во друга ситуација извади еден наш штопер, стави го најдобриот на планетата и остави го Симон на гол.
Кој Ливерпул ќе биде постабилен во одбрана? :)
Со Мињоле на гол ама два стабилни стопери кои нема да ја дозволат оваа калакурница и паника која настанува после секоја можна долга топка/центаршут кој лета кон нашиот шеснаесетник.
И не ми одговори на прашањето.

Со Мињоле на гол ама два стабилни стопери кои нема да ја дозволат оваа калакурница и паника која настанува после секоја можна долга топка/центаршут кој лета кон нашиот шеснаесетник.
И не ми одговори на прашањето.
Абе кои два, збориме за еден играч. Првата или втората опција?

http://www.makedonski.info/show/дихтува/св. и несв

Па втората, нека ни е голман Мињоле ама да имаме еден врвен стопер, плус Ловрен и Сако.
Јас би го одбрал Ноер/ДеГеа на гол со непродуктивниве како штопери, место да го имам пример Тиаго Силва како штопер, кој е перфектен, кога другиот штопер пак ќе биде мизерија, па ќе треба да покрива за двајцата а овој на гол е дупка поголема од од шупакот на Аса Акира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom