Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Пола од овие што пишуваат Роџерс аут мислат дека Клоп автоматски доаѓа. Сериозно ли Клоп би го водел Ливерпул пред Баерн? Јас се мислам дека чека Пеп да се искара со управата на Баерн и да преземе таму.

Пред некоја недела Клоп имаше изјава дека следниот клуб кој ќе го води, не мора да значи дека ќе е топ клуб. Или во превод, нема шанса да го води Ливерпул, бидејќи (нормално) Ливерпул е најголемиот клуб на светот. :P

Искрено се надевам ќе ги превземе, настрана што ми е ептен симпатичен лик кој би сакал некој ден да го видам во Челзи туку сериозно мислам дека он е единствениот моментално кој може да го среди Ливерпул тактички, кондиционо и да ги мотивира да гризат на терен. Реално не се толку лоши колку што вадат лоши резултати и игра, и со правилен менаџер да се стимулираат има да гризат на терен, немаат ништо полоша екипа од Арсенал или Тотенхем.

Пред да почни сезонава, откако ги купивме играчите реков, а и уште стојам зад тоа дека во случај ако Ливерпул доживее неуспех сезонава, вината ќе биде само и само на Брендан Роџерс. Екипата си е супер останува уште тој да ја вклопи како што треба и Ливерпул може да лапне трофеј а и да заврши во топ 4 во Англија.

Пред некоја недела Клоп имаше изјава дека следниот клуб кој ќе го води, не мора да значи дека ќе е топ клуб. Или во превод, нема шанса да го води Ливерпул, бидејќи (нормално) Ливерпул е најголемиот клуб на светот. :P
Значи Челзи ќе го води откако Мурињо ќе добие клоца

Пред да почни сезонава, откако ги купивме играчите реков, а и уште стојам зад тоа дека во случај ако Ливерпул доживее неуспех сезонава, вината ќе биде само и само на Брендан Роџерс. Екипата си е супер останува уште тој да ја вклопи како што треба и Ливерпул може да лапне трофеј а и да заврши во топ 4 во Англија.
Дефинитивно се изгуби БР, и ја ова го баш искоментирав само не знам у која тема ама е очигледно според тоа како се мачи Ливерпул со игра и воопшто делуваат изгубено на терен како никој да нема точна инструкција и задача. Премногу млаки се во пристап, попичкарски пристап дури и од Арсенал имаат, не изгледаат мотивирано, ова никако не е вина на играчи, ова е вина на стручен штаб, а реално БР доби и повеќе отколку што заслужи кредити.
За трофеј што знам, не се слагам, премногу карики ви фалат у тимот за да сте сериозен конкурент за ПЛ додека ФА Куп и Капитал се сосема реални опции како и Лига Европа и искрено не знам зошто Ливерпул не се сконцентрира на нив.

Дефинитивно се изгуби БР, и ја ова го баш искоментирав само не знам у која тема ама е очигледно според тоа како се мачи Ливерпул со игра и воопшто делуваат изгубено на терен како никој да нема точна инструкција и задача. Премногу млаки се во пристап, попичкарски пристап дури и од Арсенал имаат, не изгледаат мотивирано, ова никако не е вина на играчи, ова е вина на стручен штаб, а реално БР доби и повеќе отколку што заслужи кредити.
За трофеј што знам, не се слагам, премногу карики ви фалат у тимот за да сте сериозен конкурент за ПЛ додека ФА Куп и Капитал се сосема реални опции како и Лига Европа и искрено не знам зошто Ливерпул не се сконцентрира на нив.

До негде се сложувам. Најмногу се сложувам со тоа дека (не)мотивираноста на играчи е 99% вина на Брендан. Роџерс низ годиниве ме убедил дека е тактички гуру (па кој што сака нека постира нема да ме разубеди во спротивно), но и дека е ужасно лош мотиватор.
Околу титулите, еве лани да речиме бевме поприлично близу до титула. во Карлинг загубивме од вас во полуфинале и тоа по продолженија, а во ФА купо испаднавме од Вила, бидејќи мотивираноста на играчите беше иста (ако не и полоша) од сега што е.

Да, знам. Затоа викам дека е време за промена веќе сите кредити ми ојдоа у Дунав и некои работи се едноставно..преочигледни.

Не се баш премногу. Прво ние треба да видиме што уствари фали во тимов. Тоа ќе се види доколку од овие се извади максиум. Треба прво некој (Роџерс или некој друг) да извади максиум од овие играчи па да видиме каде чкрипи. Вака изгледа како да ни треба целосно нов тим што секако е далеку од вистината. Иако според мене фали еден среден класа играч и можеби еден стопер. И секако малку искуство. А за куп натпреварување не знам колку е кадарен Роџерс, а и тимов нема искуство. Се испосраа двапати во ЕЛ и еднаш во ЛШ. Исто и во домашните купови. Само пак ќе речам мора прво да се види колкав е капацитетот на тимов па после за друго да зборуваме

Не се баш премногу. Прво ние треба да видиме што уствари фали во тимов. Тоа ќе се види доколку од овие се извади максиум. Треба прво некој (Роџерс или некој друг) да извади максиум од овие играчи па да видиме каде чкрипи. Вака изгледа како да ни треба целосно нов тим што секако е далеку од вистината. Иако според мене фали еден среден класа играч и можеби еден стопер. И секако малку искуство. А за куп натпреварување не знам колку е кадарен Роџерс, а и тимов нема искуство. Се испосраа двапати во ЕЛ и еднаш во ЛШ. Исто и во домашните купови. Само пак ќе речам мора прво да се види колкав е капацитетот на тимов па после за друго да зборуваме
Како не се баш? Како што ви фали?
Еве што ви фали. Комплет нова одбрана од која би го оставил само Клајн, сите другиве што ви играат не ги рачунам за играчи кадарни за ПЛ титула. Морено повеќе ќе пружи да го стави формациски пофанзивно отколку како лев бек затоа што очигледно дефанзивно е дупе. Нешто како Јанг или Валенсија што играат у Јунајтед, крило, средина или кој курац и да се враќаат да помагаат. Другиве све у канта.
Мињоле ми е енигма што знам, никад не сум имал мислење за него така да ќе го оставам на страна ајде пошто е голман, иако е сепак далеку од Куртоа или ДДГ, Чех.
За средина се слагаме, ви треба класа деструктивец Emre fucking Can ain't gonna cut it. Мора некој црнец со мотор у гз и сила како херкулес да игра позади Хендерсон и да го покрива дефанзивно. Напаѓачиве ви се ок, Бентеке ми е прав тенк и ако се организира игра на него ќе биде итекако корисен и опасен, Стариџ тури му кур, тој нема да заигра фудбал саглам никад у кариера, хронични повреди има. Ингс, шта речи а не заплакати, не дај боже он да ви крпи за Бентеке кога ќе фали или факинг Ориџи.
Далеку сте од ПЛ, далеку.

Како не се баш? Како што ви фали?
Еве што ви фали. Комплет нова одбрана од која би го оставил само Клајн, сите другиве што ви играат не ги рачунам за играчи кадарни за ПЛ титула. Морено повеќе ќе пружи да го стави формациски пофанзивно отколку како лев бек затоа што очигледно дефанзивно е дупе. Нешто како Јанг или Валенсија што играат у Јунајтед, крило, средина или кој курац и да се враќаат да помагаат. Другиве све у канта.
Мињоле ми е енигма што знам, никад не сум имал мислење за него така да ќе го оставам на страна ајде пошто е голман, иако е сепак далеку од Куртоа или ДДГ, Чех.
За средина се слагаме, ви треба класа деструктивец Emre fucking Can ain't gonna cut it. Мора некој црнец со мотор у гз и сила како херкулес да игра позади Хендерсон и да го покрива дефанзивно. Напаѓачиве ви се ок, Бентеке ми е прав тенк и ако се организира игра на него ќе биде итекако корисен и опасен, Стариџ тури му кур, тој нема да заигра фудбал саглам никад у кариера, хронични повреди има. Ингс, шта речи а не заплакати, не дај боже он да ви крпи за Бентеке кога ќе фали или факинг Ориџи.
Далеку сте од ПЛ, далеку.
Таман си е Морено, само малку да се среди во дефанзива. Јебига офанзивен бек е, ама далеку од непотребен. Нека гази како вчера и од него друго не барам. Стоперите, па веќе реков еден стопер. Не го отфрлај Сако. Јас во одбраната би додал само еден стопер ништо друго. Факт е дека Роџерс не го бива за одбрана и нема извадено максиум. Еве веќе 4та сезона како одбраната е смешна, а реално можат многу подобро. Мињоле линиски е одличен. Проблем му се нафрлувањата, нешто што малку го има потсредено ама треба уште да поработи на тоа. Јас не би го менувал. А и со добра и сигурна одбрана и тој би бил подобар. Средина се слагаме. За Стариџ ќе видиме ќе кажи времето. Ингс си е таман за резерва. Кој сакаш да биди резерва? Агуеро?
Тоа е тоа, 2 играчи и тоа класа играчи. И сегашниве да стекнат искуство пошто нема многу играчи кои освоиле некаков трофеј. Хендерсон, Морено, Сако, Туре, Милнер, Стариџ се играчи кои освоиле некаков каков таков трофер во кариерата. И Џан, ако се рачунаат тие неколку утакмици за Баерн кога лапнаа тројна круна :D

Таман си е Морено, само малку да се среди во дефанзива. Јебига офанзивен бек е, ама далеку од непотребен. Нека гази како вчера и од него друго не барам. Стоперите, па веќе реков еден стопер. Не го отфрлај Сако. Јас во одбраната би додал само еден стопер ништо друго. Факт е дека Роџерс не го бива за одбрана и нема извадено максиум. Еве веќе 4та сезона како одбраната е смешна, а реално можат многу подобро. Мињоле линиски е одличен. Проблем му се нафрлувањата, нешто што малку го има потсредено ама треба уште да поработи на тоа. Јас не би го менувал. А и со добра и сигурна одбрана и тој би бил подобар. Средина се слагаме. За Стариџ ќе видиме ќе кажи времето. Ингс си е таман за резерва. Кој сакаш да биди резерва? Агуеро?
Фалкао побогу, само земете го.
:D
Се заебавам, шо знам, мрзам играчи недефининирано како Ингс, нити е сидраш, нити е Агуеро, нешто измеѓу у некој тежок просек спаѓа ама како што рече, грешка е што го спомнувам со оглед дека е трета опциај :D

GK
Клајн - CB - Сако - Морено
DM
Џан - Хендерсон
RAM - Кутињо - LAM
ST

Вака некако треба да се засилиме за на сите позиции да имаме кадарни играчи кои би ни помогнале кон сериозен поход. Реално, освен овие никој друг од нашиот тим досега не покажал дека е способен за сериозни работи. Клајн е стабилен бек, Сако е цврст штопер, Морено е на граница но проаѓа поради некои индивидуални партии во кои бил стварно квалитетен и покажал дека малце му фали да се развиев во топ бек, Џан исто како Морено, Хендо ни е моторот, Кутињо засега единствената ѕвезда. Барем јас би рекол дека ова се единствените „сериозни“ играчи во тимот моментално.

Нормален голман, стабилен партнер за Сако (нормално дај боже Ловрен да стане тоа), ДМ играч како Матуиди од ПСЖ, двајца докажани странични играчи кои најтешко би можеле да се најдат, но доколку се најдат ќе знаеш дека во секој натпревар можеш да се потпреш на нив и еден напаѓач кој нема да има потреба да се објаснува зашто е добар со милијарда реченици и триста статистики, туку кога ќе го видиш едноставно ќе знаеш дека тоа е тоа.

И менаџер.

Фалкао побогу, само земете го.
:D
Се заебавам, шо знам, мрзам играчи недефининирано како Ингс, нити е сидраш, нити е Агуеро, нешто измеѓу у некој тежок просек спаѓа ама како што рече, грешка е што го спомнувам со оглед дека е трета опциај :D
Таман е Ингс. Вчера, а и претходно кога доби шанса ораше. Уште е млад можи да биди играч од него. Доста борбен играч. Побрзо тој ќе се вклопи во начинот на игра (читај начинот кој би требало да го играме) на Роџерс неголи Бентеке. Како и да е, како што реков прво треба да с ескоцкаат па после да правиме муабет што фали. Вака се добива чуство дека фали нов голман, целосно нова одбрана, целосно нова средина и целосно нов напад. Накратко целосно нов тим. Што секако е далеку од реалноста. И нормално, потребно е искуство. Нека лапнат некое трофејче сезонава, нека дојдат два класа играчи на лето, па веќе ќе правиме муабет за борба за ПЛ.

Јас би ја сменил комплетна одбрана , ни Сако , Морено и Клајн. Фирмино , Лукас , Милнер аут .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom