Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Во право си, ама не ми ја сфати поентата. Сакам да ти доловам дека колку што не е гаранција Португалската лига, толку не е ни Руската, пошто по мое во глобала лигата е таму поквалитетна, а овде има само 3 клуба (Порто, Бенфика, Спортинг).
А инаку дека повеќе таленти вадат од Португалската лига, тоа е факт.

Види вака ..... гаранција нема никаде.
Но ако ја согледаме ситуацијата во која се наоѓаме , тогаш и те како е ризично да се надеваме во играч кој што спаѓа во групата на играчи за кои не им се знае точната дата на раѓање а богами и местото на истиот чин.

Јасно е ко бел ден дека имаме пари за било кој играч.
Кога би купувале....реално не ни треба Думбиа....него ни треба играч што е за две класи подобар.

Види вака ..... гаранција нема никаде.
Но ако ја согледаме ситуацијата во која се наоѓаме , тогаш и те како е ризично да се надеваме во играч кој што спаѓа во групата на играчи за кои не им се знае точната дата на раѓање а богами и местото на истиот чин.

Јасно е ко бел ден дека имаме пари за било кој играч.
Кога би купувале....реално не ни треба Думбиа....него ни треба играч што е за две класи подобар.

Пак се согласувам, и свесен сум дека имаме пари, АМА кој газда би фрлил уште 40-50 милиони во зимски преоден рок, кога во летниот си фрлил над 100, а резултатите не се како што треба? И мене нема да ми се лоши да го купиме Кавани (не ги давам парите јас од џеб), ама реалноста е таа, дека тешко дека повеќе од 15-20 милиони ќе има Брендан во Јануари.

Затоа зборам дека купување на Думбиа би значело залудно потрошени пари кои подобро би се искористиле за Голман.

А шо фајде од голман ко противничките екипи имаат по 4-5 clear cut шанси на секој натпревар. Џабе е моментално кај нас и двајца Куртоофци да бранат. Требит еден везнјак шо че можи да задржи топка, да повлечи кон напред, да нема страв и еден брз напаѓач. Тие два играчи можат многу да сменат во оваа игра на Ливерпул. Вака имаме играчи од средина на терен шо само подаваат кон одбрана, две крила (Лалана, Маркович, Стерлинг па и Кутињо) кои кога и да добијат топка немаат поддршка во напад па лесно губат топки, и еден Мрзотели кој исто како и да не игра. Малку се истакнува последниве натпревари Чан ама е само 20 години и како и сите други преслаб со самодоверба. Али ова е разликата помеѓу фудбал менаџер и реален фудбал и тоа што искупивме све таленти досега ништо не покажуваат

Алелуја, некој друг да спомне за голман :D

Голман треба да али побитно е да се среди нападов и срединава. Немаме креативност годинава а ни голови.[DOUBLEPOST=1415740821][/DOUBLEPOST]
Гледам си се препознал. Најс. Незнам зошто да ми е мака, кога после еден месец откако ти ме "избрка" станав админ во најпознатата страница на Ливерпул во Македонија, а и гледам откако ме "избрка" страницата ти е во голем подем...по 1 објава во ден имаш.

Гледаш,сум ти помогнал да станеш на најпознатата страна во Република Македонија админ а ти уште плукаш. :)

Голман треба да али побитно е да се среди нападов и срединава. Немаме креативност годинава а ни голови.[DOUBLEPOST=1415740821][/DOUBLEPOST]

Гледаш,сум ти помогнал да станеш на најпознатата страна во Република Македонија админ а ти уште плукаш. :)

Кој рече оти плукам? Плукање и правење на споредба не е исто.

Да се надоврзам за споредбата меѓу Руската и Португалската лига. Смешно е да кажеш дека една лига е појака дека давала поголеми таленти. Руската лига моментално е една од лигите во кои што највеќе се вложува и се популаризира спортот. Резултатите од сегашниот подем ќе се гледаат тек за 5-10 години. Португалија од секогаш го имала фудбалот како број еден спорт ама јебига на цел апенински полустров владее опасна финансиска криза. А во Русија се купуваат млади перспепктивни играчи и ислужени ѕвезди кој што го подигаат квалитетот,гледаноста и интересот за таа лига..

:X3:

rodgo.jpg[DOUBLEPOST=1415743465][/DOUBLEPOST]
Да се надоврзам за споредбата меѓу Руската и Португалската лига. Смешно е да кажеш дека една лига е појака дека давала поголеми таленти. Руската лига моментално е една од лигите во кои што највеќе се вложува и се популаризира спортот. Резултатите од сегашниот подем ќе се гледаат тек за 5-10 години. Португалија од секогаш го имала фудбалот како број еден спорт ама јебига на цел апенински полустров владее опасна финансиска криза. А во Русија се купуваат млади перспепктивни играчи и ислужени ѕвезди кој што го подигаат квалитетот,гледаноста и интересот за таа лига..

Пример Хулк така ,што во Португалија газеше а сега нема ниедна посериозна шпекулација за него одкако е во Русија.
Красич,Хонда,Жо,Жирков па и Аршавин не направија некој посериозен успех кога излегоа од тамо.
Дури им пропаднаа и двајцата кој јас верував до пред некоја година дека можда и ќе направат трансфер надвор(Џагоев,Мамаев)
Па и голманчево ја пројде цела кариера тамо ,Акинфеев

Последно уредено:
:X3:

Прегледај го приврзокот 106742[DOUBLEPOST=1415743465][/DOUBLEPOST]

Пример Хулк така ,што во Португалија газење а сега нема ниедна посериозна шпекулација за него одкако е во Русија.
Красич,Хонда,Жо,Жирков па и Аршавин не направија некој посериозен успех кога излегоа од тамо.
Дури им пропаднаа и двајцата кој јас верував до пред некоја година дека можда и ќе направат трансфер надвор(Џагоев,Мамаев)
Па и голманчево ја пројде цела кариера тамо ,Акинфеев
Не е тоа поентата, играчите што одат таму не одат кога се во врвот на кариерата(со исклучок на Хулк што си го одбра полесниот пат), во Русија одат ислужени ѕвезди како пример Ето,Жо, Аршавин и тако даље. Имаат уште фурни леб да јадат за да привлекуваат играчи во врхунац од светска класа да играат во Руската лига. Тогаш Руската ќе се споредува со Премиер,Ла лига и тако даље...

Смешно е да ги бираме играчиве според лигата. Ако е квалитетен играч, не е битна лигата, ќе го биде. Думбиа не сум го глеал никад, освен ако некад ми прелета некоја руска утакмица на тв, али не ни знам шо играч е (освен шо беше bargain на менаџер пред 2 години :D ). Не верувам ни дека некој од тука којзнае колку го "скаутирал". Па не може да се даваат мислења базирани врз лигата. Сепак, тој не е "проверен" играч, а пошто тој ми е единствениот основ на кој можам да дадам преодна оценка за како трансфер, ќе речам "не". Не напраил ама баш ништо у кариерата, а овој преоден рок за нас единствениот што напраил нешто беше Балотели. Е затоа, зимава треба играчи со минимални такви достигнувања. Оптимални би биле играчите кои биле првотимци во тимовите со кои освоиле нешто сериозно како ЛШ, или Европско или Светско. Некој надежен што лани им давал голови на Лејтон Ориент? - Благодарам за заинтересираноста, но отстапете од овој свет клуб, ѓубре сте.

Голман треба да али побитно е да се среди нападов и срединава. Немаме креативност годинава а ни голови.

Не брат, овој треба да почне да игра, заедно со нов голман.

Ти ебам самопрогласениот командант.

Безпотребно е да се коментира нешто за Рускиот фудбал..незаинтересирани идиоти кои лапаат незаслужени огромни пари и си играат циркуз...фудбалот е повеќе занает од бизнис...колку сакаат пари нека имаат пак ќе се послаби од Португалците и португалското првенство

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom