Зашто мислам дека годинава ни е најдобрата шанса да земеме.
Еве неколку причини а да не се тоа стрелци,голови итн туку работи од втор план кој може а и немора да значат ништо али мене ми паѓаат во очи .
1.Брендан Роџерс
-Ново лице,добар мотиватор,говорник(глуматара малце али добро

),млад и амбициозен кој носи нешто ново на Островот-нов стил на игра.Човек без прошлост,без дамки.
2.Судии
-Годинава за чудо судиите освен она со Сити друго и да немаат свирнато против нас.Со Манчестер 3 пенала и тоа на Олд Трафорд(алоооо

)
Со Вест Хем 2 пенали кај што се мачевме да дадеме гол од игра.
Со Сити,Суарез не беше исклучен а можеше да биде реално.
Пенали во клучни моменти,против Вила,Стоук,Њукасл,ФУЛАМ(намерно е со големи)
3.Признавањето,извинувањето на Камерон околу Хилсброу. Мене ми беше многу многу зачудувачки тоа да се признае јавно.
4.Англиска репрезентација.
-Сведоци сме како огромен дел од нашите играчи се дел од репрезентацијата на Англија. Стерлинг,Хендо,Стариџ,Џонсон,Џерард и тоа битни играчи костур на репрезентацијата.
5.Медиумите
-Цела сезона сме без дамка,дури ликови како Гери Невил не подржуваат и не фалат за начинот на игра итн итн.
Пример. На МОТД со Сити,за дајвот на Суарез викаат дека не е дајв туку дека било фаул.Па до лани немаше шанси да го бранат, туку до сега ќе имаше истрага и ќе беше може санкциониран за глумење.
6.Хилсброу
-Цела лига даде почит што не се десило до сега вака официјално и јавно. Тимови како Јунајтед,Сити даваат подршка и прават чест со нивните банери.
7.Јунајтед
- Човече како едвај да чекаа да отиде Фергусон и маме им ебаа.Одма ги избација од ЛШ.Си ја бутнаа сликата како бренд што Фергусон им ја изгради 20 години со банерот и авионот кој го порачаат да пролета над Олд Трафорд.
Нашата слика која ја оставаме на теренот а и надвор од него можеби е доволно за Ф.А да си најде нов миленик со ново лице и конечно да ми се насмејат.
А зашто мислам дека Сити не би биле тие кој ќе продолжат да ги собираат титулите во Манчестер?
Затоа што се арапи.Језда е политичка причина али кралицата си ја утепаа ради тоа па сега арап ќе им владее у ПЛ? Мало сутра.Имаа премногу квалитетен тим за да земат во последна секунда титула а и годинава се премногу квалитетни па пак неможат лагано да дојдат до неа. Еднаш може Ф.А да се смилува(да не боде очи) али не за увек.