Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Ја ги пратам муабетиве и пак не сфаќам зашто Скаузерот толку се наклони према Роџерс :D

Инаку Борини ту стеј! Бориини! Бориини! Мора бе да го биде, мора!

Еве официјално ќе го замолам Пеџа во првото слободно време на фб да ми објасни шо е муабетот, и се извинувам патем. :)

Причата беше што Игор(го знаеш нели ?) тврдеше дека во Ливерпул нема проект..и сите случувања се ради стручноста на Брендан..Додека јас тврдев дека проектот е почнат по превземањето на новите газди односно доаѓањето на Кени па до ден денес нормално со варијации,нијанси.
Он се смееше кога ќе спомнев дека све е ова проект за вчера Брендан да излезе и да каже дека дека не е готов со проектот но дека напредува во тоа што сака да го постигне.У кратки црти тоа би било.
Али после темате се рашири за тоа кој се нијансите на од времето на Кени со времето на Брендан итн итн знаеш како идат тие работи.Почињаш од едно завршуваш на 10-то.

Мора да го реактивираме на форум, да се врзува добра дискусија. Вака го напаѓаш, не може да се брани. :D Еве ќе го пингам...а ќе му пишам да се пушти.
@TvrdokorenMajkoebac

Мора да го реактивираме на форум, да се врзува добра дискусија. Вака го напаѓаш, не може да се брани. :D Еве ќе го пингам...а ќе му пишам да се пушти.
@TvrdokorenMajkoebac

Не го напаѓам само го прераскажувам муабетот:).
А он најдобро знае да ги изврти муабетите не за џабе е Латас:D[DOUBLEPOST=1394243915][/DOUBLEPOST]Иначе и тука може да се продолжи темава, еве Коп и Рики може да се изјаснат по тој муабет.

Не го напаѓам само го прераскажувам муабетот:).
А он најдобро знае да ги изврти муабетите не за џабе е Латас:D[DOUBLEPOST=1394243915][/DOUBLEPOST]Иначе и тука може да се продолжи темава, еве Коп и Рики може да се изјаснат по тој муабет.

Јас мислам дека целиот муабет беше за проектот со сениорскиот тим.
Твојот став е дека Кени имал проект, кој за воља на вистината беше и те како неуспешен :D
Сериозно, не ми текнува дека сте збореле за младинската школа. Еве, ќе се пушти и ќе пише :)

Иначе, Д_Коп го знае Игор. Па во кафана бевме заедно пред месец дена :)

Јас мислам дека целиот муабет беше за проектот со сениорскиот тим.
Твојот став е дека Кени имал проект, кој за воља на вистината беше и те како неуспешен :D
Сериозно, не ми текнува дека сте збореле за младинската школа. Еве, ќе се пушти и ќе пише :)

У Орхидеја почна муабетов и мислам дека беше за се, младинци,сениори итн.
Нели се фативме кој ги донел младите. Он викаше дека Роџерс ѓи пркнал младинците а сите позначајни таленти дојдоа во време на Кени(освен Стерлинг).[DOUBLEPOST=1394244619][/DOUBLEPOST]Иначе да, од Кени газдите и сите ние очекувавме многу пошто тоа лето се случија драстични промени али работата не излезе ко што сакаа сите,па затоа го сменија почнаа посторо да ги тераат работите,без да летаат со големи суми итн. Затоа дојде Брендан кој го има истото размислување.

Али мислам дека да завршеше и оваа година 6-7 ќе го отпуштеа и него,Америте бар за тоа немаат душа.Ќе го средеа и око немаше да им трепне.Среќа е во борба за титула.

У Орхидеја почна муабетов и мислам дека беше за се, младинци,сениори итн.
Нели се фативме кој ги донел младите. Он викаше дека Роџерс ѓи пркнал младинците а сите позначајни таленти дојдоа во време на Кени(освен Стерлинг).[DOUBLEPOST=1394244619][/DOUBLEPOST]Иначе да, од Кени газдите и сите ние очекувавме многу пошто тоа лето се случија драстични промени али работата не излезе ко што сакаа сите,па затоа го сменија почнаа посторо да ги тераат работите,без да летаат со големи суми итн. Затоа дојде Брендан кој го има истото размислување.

Али мислам дека да завршеше и оваа година 6-7 ќе го отпуштеа и него,Америте бар за тоа немаат душа.Ќе го средеа и око немаше да им трепне.Среќа е во борба за титула.

По изјавата на Америте, третата година планирал да влезе во ЛШ. Така да, тешко дека ќе лета и оваа ако не успее.

Го знам бе Игор, како не :)

Инаку, за проектов,Роџерс уште во првото интервју кажа како тоа тој има проект од 180 страни како да го врати Ливерпул на старите патеки. И Кени имаше проект нормално. На крај у краева сите почнуваат со некоја цел/идеја никој не почнува од нигде никаде да води ваков клуб.

Во 180те страни, тој им презентирал на америте начин на кој што сака да работи со клубот. Податоци, ставови и гледања на тоа, како еден фудбалски клуб треба да функционира, кој ги собирал низ цела негова тренерска кариера. Баш денес имаше интервју за тоа, ако го најдам, ќе го пуштам.

Во 180те страни, тој им презентирал на америте начин на кој што сака да работи со клубот. Податоци, ставови и гледања на тоа, како еден фудбалски клуб треба да функционира, кој ги собирал низ цела негова тренерска кариера. Баш денес имаше интервју за тоа, ако го најдам, ќе го пуштам.
Па ете де, погоре јас го постирав :)

Го знам бе Игор, како не :)

Инаку, за проектов,Роџерс уште во првото интервју кажа како тоа тој има проект од 180 страни како да го врати Ливерпул на старите патеки. И Кени имаше проект нормално. На крај у краева сите почнуваат со некоја цел/идеја никој не почнува од нигде никаде да води ваков клуб.

Така де нормално. Само јас викам дека Америте и Кени почнале со таков тип на работа,намалување на плати,форсирање на млади играчи,играње по земја,академија итн. А со доаѓањето на Роџерс тоа е само усовршено и надоградено.
Концептот е ист, Кени играше по земја,Роџо игра по земја. Кени ги донесе Коатес,Техеира,Ибе.Роџо ги донесе,Алберто,Илори. Кени праѓаше на позајмица младинци, Роџо праќа. Кени намалување плати со позајмици на Кол,Аквилани(пошто никој неќеше да ги купи.) со продажба на дедвуд, Роџо прави исто. Формацијата нормално дека трпи промени али тоа не значи дека целиот концепт е различен.

Така де нормално. Само јас викам дека Америте и Кени почнале со таков тип на работа,намалување на плати,форсирање на млади играчи,играње по земја,академија итн. А со доаѓањето на Роџерс тоа е само усовршено и надоградено.
Концептот е ист, Кени играше по земја,Роџо игра по земја. Кени ги донесе Коатес,Техеира,Ибе.Роџо ги донесе,Алберто,Илори. Кени праѓаше на позајмица младинци, Роџо праќа. Кени намалување плати со позајмици на Кол,Аквилани(пошто никој неќеше да ги купи.) со продажба на дедвуд, Роџо прави исто. Формацијата нормално дека трпи промени али тоа не значи дека целиот концепт е различен.

Концептот не е различен, ама е :).

Има разлика во работата на Роџерс. Прво намалувањето на платите. Финансиски гледано Кени го "оштети" Роџерс па овој сега заради неговите неколку "бунари" од трансфери неможе да потроши толку колку што треба. Во глобала земено Кени потроши барем дупло од Роџерс (плати, трансфери, и тн.).
Со младите играчи тука се негде, ако се земе во предвид дека Кени беше тој којшто му даде деби шанса на Стерлинг, Флано, Робинсон, Роџерс тоа го направи со Сусо, Тешеира, Морган и слични.
Стилот на игра му е различен. Кени сакаше да игра пас игра, ама огромен број од нашите акции завршуваа со некој глупав и безидеен центаршут (сети се на центаршутите на Енрике кои стигнуваа до првиот одбранбен играч).

И како голем плус кој го има Роџерс во однос на Кени е тоа што тој извади максимум од играчите од Кени неможеше: Енрике, Суарез, Хендерсон, а многу напреднаа под негово водство Флано, Стерлинг, Сусо.....

Неќам да го споредувам Роџерс со Кени, ама сакам да кажам дека во година и пол Роџерс направи феноменална работа со овој Ливерпул, Ливерпул со кој ни на сон пред 10 месеци не верував дека ќе се случи ваква ренесанса.

Јас комплетно се слагам со трибинава над мене.

Има разлика во работата на Роџерс. Прво намалувањето на платите. Финансиски гледано Кени го "оштети" Роџерс па овој сега заради неговите неколку "бунари" од трансфери неможе да потроши толку колку што треба. Во глобала земено Кени потроши барем дупло од Роџерс (плати, трансфери, и тн.).
.

Не сум ти презентирал тебе такада ќе ти простам за ова што го напиша околу трансферите:D

Не сум ти презентирал тебе такада ќе ти простам за ова што го напиша околу трансферите:D

Слушам си носел лаптоп за да ја претставиш самоодбраната на Кени :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom