Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Дечки јас ја разбирам фрустрираноста ваша но не е во ред да плукате на играчите, да стварно имаа лош ден од прв до последен (со исклучок на Спиринг) но не е во ред да ги плукате истите кои на пример по 10тина дена ке победат и одма ситуацијата е спротивна.....Пепе направи катастрофална грешка за првиот гол но и тоа се случува, многу различен тек ке имаше утакмицата ако Даунинг на пример погодеше а голот на Агуеро беше чиста срека, многу фино игравме во поле но ни фалеше оштрина,брзина во нападот, некој кој ке може да отвори да влета во празно како што тоа го правеше Суарез уште веднаш се гледа дека ни недостасува во играта и заради тоа велам оти ни треба уште еден напагач, Даунинг е прилично опасен од која и страна да игра само што и него му фали самодоверба и на крај сакам да прокоментирам за судиските одлуки-прво мислам оти Бери не требаше да добие втор жолт бидејки нити стартот беше груб, нити запре некоја опасна контра, а исто така и немаше шанса тоа да биде пенал врз Туре......
Ајде не се предавајте само на 3 бода сме од 4то место а сега имаме 3 навидум лесни утакмици плус имаме полуфинале во карлинг куп што би било добра можност да се прекини постот без трофеј, а истовремено ке бидат и многу возбудливи тој двомеч со Сити
YNWA

Абе не дека плукаме ама срамота е ова.
Кајт сезонава е изгубен Холанѓанец. Во просторот,времето и не знам во што уште. Ако вака продолжи до на лето ќе мора да му се заблагодариме за се досега и да го пратиме назад во Холандија.
Аурелио исто на лето да си оди.
Макси на лето исто така можи да се пакува. Нека поигра уште малку и толку е и од него. Истрошен е со него титула нема.
Дони и Џонс исто така да си одат.Да се донеси некој квалитетен млад голман и тоа е тоа. Ова се играчите што горедолу можат да се спремаат за напуштање на Енфилд. Сите би требало да си одат освен Кајт кој ете сакам да се врати во форма ама тешко. На нивно место други подобри. Тоа е со трансферите зимава и летото.
А со моменталниве ни играчи...........
Реина е ок ама МОРА значи МОРА секоја сезона да направи по некои 2-3 одлични кикса да не речам дури и комични кои не коштаат бодови.
Глен и Енрике. Ок сето тоа ама да не се знаело да се центрира па да му ебам мајката професионалци се. Ајде Глен има некакви влезови и дриблинг ама Енрике ништо нема. Ништо апсолутно ништо за во напад. Тотално бескорисен е напред. А за назад си е ок.
Агер,Шкртел одлични. Карагер за резерва си е ок. Коатес допрва очекувам да покажи зошто е сметан за перспективен дефанзивец.
Лукас - одличен кога играше и би требало да остани таков
Спиринг - дечкото е ок се труди трча и така натаму. Не е светска класа ама ни се наоѓа и си ја брка работата.
Џерард - нема потреба од објаснување
Хендерсон - се подобрува ама некако не е доволно добар. Мора да биди похрабар и да игра со поголема самодоверба. Шутот му е лош. За талент кој го плативме толку пари мора да испалува бомби. Џерард на негови години атомски бомби маваше.
Адам - почна да се губи. Мора да се подобри инаку клупата.
Шелви - млад ќелавко можи и да има иднина само треба да добива шанса. Сега потешко ама в иднина ќе ја има.
Даунинг - се се ама шутот му е катастрофа. Да не се знаело да се шутни е срамота за професионалец како него.
Белами - како за безпари земен е одличен.
Суарез - се се ама реализацијата :facepalm:
Керол - многу пати анализирано - мора да добива топки напред.
Накратко тоа е тоа.Некое засилување добро би ни дошло. А на лето мини чистка. И Кени малце да се замисли. Не барам да си оди - сеуште. Лани со Хоџо имав трпение ќе имам и со Кени. Ама вака не можи. Мора малку поостро и построго со овие

Одприлика се согласувам со сите што имате напишано....да не цитирам и да ги надополнувам мислењата....али морам да издвојам две работи со кои што крајно не се согласувам, а тие се следниве:
- Кени да се мења - НИКАКО
- Керол не го бива - ГРЕШКА...го бива, кажа стормспикер, не е играч што сам влага во шанса....не е играч од кој што треба да очекуваме магија...!!

П.С. За тие што не знаат...Кени во прв тим не ги стави Стиви и Белами, не затоа што така сакаше тој, туку затоа што Стиви не е 100% фит...а Белами се пожалил на повреда...и доколку немаше да има потреба од негово влагање, воопшто немаше ни да влезе...(мислам на тоа, доколку имаше позитивен резултат)

Уште нешто, што ќе го заборавев........Кени треба да направи огромни срања, за да ја изгуби мојата доверба..!!!

Одприлика се согласувам со сите што имате напишано....да не цитирам и да ги надополнувам мислењата....али морам да издвојам две работи со кои што крајно не се согласувам, а тие се следниве:
- Кени да се мења - НИКАКО
- Керол не го бива - ГРЕШКА...го бива, кажа стормспикер, не е играч што сам влага во шанса....не е играч од кој што треба да очекуваме магија...!!

П.С. За тие што не знаат...Кени во прв тим не ги стави Стиви и Белами, не затоа што така сакаше тој, туку затоа што Стиви не е 100% фит...а Белами се пожалил на повреда...и доколку немаше да има потреба од негово влагање, воопшто немаше ни да влезе...(мислам на тоа, доколку имаше позитивен резултат)

Уште нешто, што ќе го заборавев........Кени треба да направи огромни срања, за да ја изгуби мојата доверба..!!!
Играч и тренер се сосема различни работи. Како играч може да и најпочитуван и најдобар, ама како тренер ( зборам за од предходната сезона) треба прво да се докаже и стекне некоја доверба па после да ја изгуби. Искрено кај мене нема никаква доверба затоа што најчесто не се слагам со неговиот стартен состав и со одлуката на 1-1 на домашен терен да се внесува Керол во 80 минута. Значи не викам дека е лош тренер, ама не е убаво да се гледа на него како некој страшен стратег.

вака на хартија гледано и шампиони сме

и грешката на реина за првиот гол е 68.2% на кајт кој си играше к**от пред шеснаесетник и скапо го кошташе реина , секако и дождот има голема кривица

да небеа со јунајтед изедначени бодовно можеби ќе се нервирав али вака ми дава утеха дека на мечот не влегоа со големи амбиции како против другите конкуренти за 4 место кога ги играве мечевите

Кени треба да направи огромни срања, за да ја изгуби мојата доверба..!!!

Истото важи и за мене. Ама факт е дека да беше било кој друг на негово место, до сега ќе се бараше неговата глава.

Кени е легенда и ќе остане тоа, засекогаш.

Играч и тренер се сосема различни работи. Како играч може да и најпочитуван и најдобар, ама како тренер ( зборам за од предходната сезона) треба прво да се докаже и стекне некоја доверба па после да ја изгуби. Искрено кај мене нема никаква доверба затоа што најчесто не се слагам со неговиот стартен состав и со одлуката на 1-1 на домашен терен да се внесува Керол во 80 минута. Значи не викам дека е лош тренер, ама не е убаво да се гледа на него како некој страшен стратег.

Во целост те сфаќам што сакаш да кажеш....само што очигледно имаме различни ставови, што не е воопшто лошо, нели? :)

Абе не дека плукаме ама срамота е ова.
Кајт сезонава е изгубен Холанѓанец. Во просторот,времето и не знам во што уште. Ако вака продолжи до на лето ќе мора да му се заблагодариме за се досега и да го пратиме назад во Холандија.
Аурелио исто на лето да си оди.
Макси на лето исто така можи да се пакува. Нека поигра уште малку и толку е и од него. Истрошен е со него титула нема.
Дони и Џонс исто така да си одат.Да се донеси некој квалитетен млад голман и тоа е тоа. Ова се играчите што горедолу можат да се спремаат за напуштање на Енфилд. Сите би требало да си одат освен Кајт кој ете сакам да се врати во форма ама тешко. На нивно место други подобри. Тоа е со трансферите зимава и летото.
А со моменталниве ни играчи...........
Реина е ок ама МОРА значи МОРА секоја сезона да направи по некои 2-3 одлични кикса да не речам дури и комични кои не коштаат бодови.
Глен и Енрике. Ок сето тоа ама да не се знаело да се центрира па да му ебам мајката професионалци се. Ајде Глен има некакви влезови и дриблинг ама Енрике ништо нема. Ништо апсолутно ништо за во напад. Тотално бескорисен е напред. А за назад си е ок.
Агер,Шкртел одлични. Карагер за резерва си е ок. Коатес допрва очекувам да покажи зошто е сметан за перспективен дефанзивец.
Лукас - одличен кога играше и би требало да остани таков
Спиринг - дечкото е ок се труди трча и така натаму. Не е светска класа ама ни се наоѓа и си ја брка работата.
Џерард - нема потреба од објаснување
Хендерсон - се подобрува ама некако не е доволно добар. Мора да биди похрабар и да игра со поголема самодоверба. Шутот му е лош. За талент кој го плативме толку пари мора да испалува бомби. Џерард на негови години атомски бомби маваше.
Адам - почна да се губи. Мора да се подобри инаку клупата.
Шелви - млад ќелавко можи и да има иднина само треба да добива шанса. Сега потешко ама в иднина ќе ја има.
Даунинг - се се ама шутот му е катастрофа. Да не се знаело да се шутни е срамота за професионалец како него.
Белами - како за безпари земен е одличен.
Суарез - се се ама реализацијата :facepalm:
Керол - многу пати анализирано - мора да добива топки напред.
Накратко тоа е тоа.Некое засилување добро би ни дошло. А на лето мини чистка. И Кени малце да се замисли. Не барам да си оди - сеуште. Лани со Хоџо имав трпение ќе имам и со Кени. Ама вака не можи. Мора малку поостро и построго со овие
Немој вака да пишуваш оти овие од ФА ке те казнат со 8 утакмици неиграње како што се тргнати за се и сешто казнуваат :D
До негде се согласувам со тебе ама луге мора да сватите оти лани имавме просечна екипа а годинава сме се подобри и подобри, значи до негде моите очекувања се остварија оти ке се бориме за 4то место и се надевав оти ке можиме да земиме некој трофеј од куповите, се согласува со тебе за тоа што треба да се ослободиме од некои играчи ама во нив не спагаат Дони и Макси бидејки двајцата се одлични бек-ап играчи а никако не се играчи за прв тим, Џеј од утакмица во утакмица станува се подобар и подобар дечкото за мене е одличен и му претстои светла иднина секако ако добива шанса да игра

Transfer period is comeing, just sit back and enjoy!:гик:

Инаку мислев да пишам еден прилично голем пост во кој сакав да ги ставам предностите а богами и грешките од синокашниот натпревар...... НО коа ги видов постовите од синока па до сеа... се разочарав!:facepalm:

Него колку да не останам дужен...... сликичка!:vozbud:

5bcf5c68feb1a846ae6a1874850ced71.png

Извинете малце офф топик.. дали има некој од администраторите на macedonian reds да го прашам нешто во врска со уплатницата.

Извинете малце офф топик.. дали има некој од администраторите на macedonian reds да го прашам нешто во врска со уплатницата.

Јас не сум администратор, али го основав здружението, така да слободно прашај.... :)

Ројс во дортмунд пречкртајте една желба како крило за зимово

(n) Ние по Де Јонг и по Бент сме тргнати по се изгледа. Абе крило нека земат не напаѓач
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 19:43 ---
Немој вака да пишуваш оти овие од ФА ке те казнат со 8 утакмици неиграње како што се тргнати за се и сешто казнуваат :D
До негде се согласувам со тебе ама луге мора да сватите оти лани имавме просечна екипа а годинава сме се подобри и подобри, значи до негде моите очекувања се остварија оти ке се бориме за 4то место и се надевав оти ке можиме да земиме некој трофеј од куповите, се согласува со тебе за тоа што треба да се ослободиме од некои играчи ама во нив не спагаат Дони и Макси бидејки двајцата се одлични бек-ап играчи а никако не се играчи за прв тим, Џеј од утакмица во утакмица станува се подобар и подобар дечкото за мене е одличен и му претстои светла иднина секако ако добива шанса да игра
Море да си одат. Макси е веќе стар така да можи да почни како Кајт да забушава па ни за бекап да не го бидува. На лето треба да му се заблагодариме за досега направеното и да го пуштиме да си оди дома. За резерва да се купи некој друг добар играч.
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 19:45 ---
Transfer period is comeing, just sit back and enjoy!:гик:

Инаку мислев да пишам еден прилично голем пост во кој сакав да ги ставам предностите а богами и грешките од синокашниот натпревар...... НО коа ги видов постовите од синока па до сеа... се разочарав!:facepalm:

Него колку да не останам дужен...... сликичка!:vozbud:

5bcf5c68feb1a846ae6a1874850ced71.png
Пиши де не се срами. А ова со сликава е глупост. Дрн дрн јариња си играл курот некој. Сити точно е на врвот ама другово е комедии

Бент , Јелевиќ , Јонг .... едни за Бент е пред потпис другиве 12,5 за Јонг ( глупости според мене ) ... двајца напаѓачи нема шанси да купат ...
сега дали тоа ќе биде некој од Јонг или Бент или ќе се префрлат на младиов “талентиран“ ( колку незнам , зашо секој втор денес е “ талент “ у мало ) незнам ....
Де Јонг го немам гледано и нема да зборам само ми е смонително момче , дан се изгуби па да незнае кај тера
Бент на некој начин е докажан знае да заврши акциа и сл. али 24 м фунти ? пфф... не ги давам јас парите али многу ми се за Бент ,а у принцип англичаниве се преценети .

Бент , Јелевиќ , Јонг .... едни за Бент е пред потпис другиве 12,5 за Јонг ( глупости според мене ) ... двајца напаѓачи нема шанси да купат ...
сега дали тоа ќе биде некој од Јонг или Бент или ќе се префрлат на младиов “талентиран“ ( колку незнам , зашо секој втор денес е “ талент “ у мало ) незнам ....
Де Јонг го немам гледано и нема да зборам само ми е смонително момче , дан се изгуби па да незнае кај тера
Бент на некој начин е докажан знае да заврши акциа и сл. али 24 м фунти ? пфф... не ги давам јас парите али многу ми се за Бент ,а у принцип англичаниве се преценети .
Јелавич - Ќелавич бриши. Таков изгубен играч не ни треба.
Бент е ок ама реков и претходно 24 се премногу за него. За 28 годишен играч 24 милиони фунти се премногу. За помалку нека дојди само реков и погоре сакам крило а не напаѓач. Е сега ако Кени сака напаѓач - тоа и ќе го земи.
Де Јонг - некаков си талент само и мене ми е сомнителен. 1.88 - значи висок така да ме влечи након Керол а не кон РВП. Едно време Руиз беше главен и најдобар таму а сега игра во Фулам па не знам дали овој е доволно добар за кај нас. Е сега млад е можи напредувал и ќе напредува. Тоа Кени си знај ( или не си знај ) - ќе видиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom