Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Ne se vika Kutinjo...ili Кутрињо или Куртонињо :):)
можи и курињо :D им го пика на овие од гејчестер ко шо сака... :pos:
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 21:36 ---
Отсега јас ќе го викам Срцињо :P
немој немој. имаше една тема за пешковци, ама ја затворија :pos: ја си знам како. немој пак да се отвори таква тема, оти и ја и дивајдеров папавме перманент бан :D
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 21:37 ---
Извини, ама така да го викаш е малку геј. :icon_lol:
море тро појче :pos:
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 21:39 ---
Мало издвојување. Следно коло минимум 6то, а ако ги тепаме ФК Озил 1во. Со нерешено минимум 5то, максимум 2ро, али нерешено у секој случај не е опција. Мора победа!

Дефинитивно ова ќе биде една од постресните недели за мене, ако го преживеам колоквиумот и овие ако ме држат до 90+ у неизвесност ќе приумрам :D
ПА СЕДИ УЧИ :D остај не нас со дивајдеров, стари коски, рмбачи, немој ко нас да бидиш :pos:

ај малку оф топик :D
за вчера, ќе коментирам само за првото, пошто од второто и не видов многу.
коментарот е-СОВРШЕНСТВО!!! суки и младиЌ растураат! уште кутињо и ќе бидиме екстра!
хендо одличен, конечно на неговата позиција, а ако продолжи да си игра тука, в година ќе имаме ѕвер!
одбраната солидна-шкртелов драпа тро, треба тука да се реагира, а мињоле е ко рамбо месечаро (зоран мицески-првиот репрезентативен голман) шо бранеше во победа од 1992 до 1994 година.
на полусезона, ако се задржиме во топ 4, сигурен сум дека хенри и жена му, ќе одделат некоја фунта да се донеси асолно крило барем и да јуришаме на титула, или на пласман во ЛШ во најмала рака.

Мало издвојување. Следно коло минимум 6то, а ако ги тепаме ФК Озил 1во. Со нерешено минимум 5то, максимум 2ро, али нерешено у секој случај не е опција. Мора победа!

Тотехнем и Евертон играат меѓу себе викендов што значи дека максимум 5-ти би биле ако изгубиме.:)
Иначе со нерешено сум задоволен за следниот викенд пошто на Емирати сме тепале 1 у 10 години..а Бренди не е по дербињата такада X ми е ко 3 бода :)

Лично јас сум задоволен од прикажаните игри, само повеќе голови да даваме во второ, во девет кола три само или така нешто. Не бива.
А за на Емирате, време е да победиме. Само и ако само се одигра на ниво. Најарно би било да одиграме ѕверско прво со многу голови, а потем и да одржиме второ до крај на 94 минута. Да нема картони, да нема идиот судија кој ќе свири идиотски пенал и да нема падавичарења како оние на нафрлени во одбрана.
Штета вчера што Настасиќ одигра како Шкртел во девеестата минута, инаку ќе бевме комотни на второ и сами, со два бода поЌе од Челзиштана.
Нејсе....само напред.

Тотехнем и Евертон играат меѓу себе викендов што значи дека максимум 5-ти би биле ако изгубиме.:)
Иначе со нерешено сум задоволен за следниот викенд пошто на Емирати сме тепале 1 у 10 години..а Бренди не е по дербињата такада X ми е ко 3 бода :)

Лани бевме многу блиску до победа 2-2 на крај.

Сакам победа, нема збор ама ако сме реални, мислам дека Х е сосема ОК!

Абе идеме на победа... па сеа ако заврши нерешено ќе се адаптираме :D

Da ne se uplasi i sega?
Mu ebem zenata ako se uplasi. Sega sme uboiti i nema strav. Falat hrabrost so jakite i odlucnost do kraj. Tuka ne biva daj gol i zatvori se bunker. Tuku davaj golovi i teraj do kraj so igra bez kiksevi.
--- надополнето: 28 октомври 2013 во 13:04 ---
Da ne se uplasi i sega?
Mu ebem zenata ako se uplasi. Sega sme uboiti i nema strav. Falat hrabrost so jakite i odlucnost do kraj. Tuka ne biva daj gol i zatvori se bunker. Tuku davaj golovi i teraj do kraj so igra bez kiksevi.

Чии голови? На Ливерпул - ВБА?
Имаш на фан клуб на фејсбук.
Имаш на тицевка точка ком
Имаш на ЛФЦ тиви...

Брат, не ми ја објаснувај формацијата и играта на ЛФЦ, ја гледав ужасијата. Изигравме добро само последните 5-6 кола од полусезоната во која што го превзема тимот од Хоџсон. Другото се беше ужас, промашени шанси, стативи, пречки...се беше ужас.

Друг ми беше муабетот и не знам зошто го сврте на формација. Кои фудбалери ги погоди Далглиш? Енрике и Суарез, наспроти колонија напатеници. Еднион, најскапиот после 2 години се лечи од кокаин.

Не можеш да викаш дека ќе бил Нгог зошто бил земен за 0, исто како што Туре не е Кригијакос, зошто е земен за 0.

Мада, Сото покажуваше солидни партии, за разлика од Нгог.

П.С. Што имаш видено од Деген конкретно..4 утакмици од кои 3 му беа на позиција десно крило и една како десен бек, која му е природна позиција. Исто и за Ел Жар важи. Тие играчи не добија шанса. Многу веројатно зошто не биле добри...ама не можеш да ги ругаш, зошто не си ги видел како играат.
Да не замараме у ПЛ кога тука би било правото место за ваква дискусија :)

Го свртев на формација пошто знаев дека немаше да се сложиш дека не беа до толку лоши играчите што ги зема, проблем беше како ги играше. Океј, Адам беше убер фејл, тука нема дискусија. Даунинг според мене беше добар. Добар, али преплатен, ко што е сега Ален. Исто и Керол. Керол е добар играч (остај кокаинот), он многу добро би се снашол кога би немало притисок над него. Да ги земавме Даунинг за 10 и Керол за 15 милиони, многу поинаква ќе беше работата. Енрике и Суарез кажа веќе. Хендо еве што бидна од него, талент у кој не се посомневав у ниедне момент. Дони беше одличен и ќе останеше, али ете после се испостави дека имал проблеми со срцето. И Белами. Не го заборави Белами ваљда. Bargain of the year ни беше. Кени купи добри играчи, али ги преплати. Освен Адам, сите беа добри. Али преплатени. И тоа ја донесе деструкцијата. ПЛУС што беше тврдоглав со формацијата... лошата формација.

А за Јованович, немаше врска цената со муабетот што ми беше, сакав да кажам ќе беше дел од тие дрва што се редеа тогаш. Да имаше повеќе пари, Бенитез сигурно немаше да тргне по него. Али мораше нешто да се купува. Па ајде Јованович ќе го зееме за безпари, ваљда ќе го биде. Не... никад немаше да го биде у лигата. И истото за Ел Жар и Деген, истото важи за Јованович. Да ги биваше стварно, мислиш дека немаше да играат? Си ги добиваат они шансите на тренинг, а ако на тренинг не ги користат за да заслужат место у стартен состав, не знам кај би ги заслужиле.

Шо е темава конкретно гледам интересен е моабетот?:)

Ако те цитирам, многу големи се постовите.

На кратко. Суарез и Енрике одлични трансфери на Кени, Хендо солиден, перспективен, со оглед на платената цена (Стив Брус не очекувал повеќе од 6м да извади) е флоп. Покажува игра после 3 години. За тоа не е до толку Хендо крив, колку што е Кени, зошто кога го донесе го играше десно крило:facepalm:
Адам, убаво викаш дека е убер флоп, Фергусон ни го подвали убаво. Керол и Даунинг не пробувај да ги вадиш, те молам. Значи, исто убер флопови како што е Адам.

Белами го заборавив, тука си во право.

Јованович изгина на Европското за Србија ако ти текнува, најдобар играч им беше. Само тој играше во нападот. Јованович беше ѕвер. Да си влагаше од клупа, 20м пред крај и купови, ќе газеше. Само што пак ќе кажам, Хоџсон немаше представа што прави. Исто и Кени.

Што би рекол Скаузерот, тоа на Кени беше проект :)
--- надополнето: 28 октомври 2013 во 22:22 ---
Шо е темава конкретно гледам интересен е моабетот?:)

Влези во темата за ПЛ последниве 2-3 страни и ќе видиш, пролистај, па врати се, вклучи се :)

Јованович изгина на Европското за Србија ако ти текнува, најдобар играч им беше. Само тој играше во нападот. Јованович беше ѕвер. Да си влагаше од клупа, 20м пред крај и купови, ќе газеше. Само што пак ќе кажам, Хоџсон немаше представа што прави. Исто и Кени.

Што би рекол Скаузерот, тоа на Кени беше проект :)
Хоџсон немаше претстава. Кени имаше, али лоша претстава која немаше никад да упали, колку и да делуваше феноменално тоа "Враќање на Кралот". Али океј, ја мислам дека Керол и Даунинг баш комотно би се снашле без притисок од цена, ти не. Исто мислиш дека Јованович би го биднало да го играа, ја не. Тука би била клучната разлика кај што никад нема да се согласиме :)

Ај да ви се убацам:)

И двајцата до негде сте у право тоа прво да кажам .Е сега што спомна Рики дека Кара изјавил дека нема да игра за ниеден друг клуб освен Ливерпул,тогаш зашто го шутна пеналот на неговиот опроштаен натпревар против Евертон?? Затоа што како мал бил фан на Евертон и ете на тој натпревар си направил ќеф и дае гол и за нив.Дали ова значи дека помалце го сака Ливерпул од Евертон??НЕ. Дали нашата љубов како фанови се намали ради тоа кон него? НЕ.
Од друга страна многу е подобро да имаш неколку играчи што ќе го сакаат клубот,како Џерард,Кара,Арда Туран(кој 365123612 има изјавено дека од мал навива на Ливерпул) итн и ќе гинат на терен за него за разлика од играчи како Ибрахимович,Балотели накој парите им се најбитни и ги гајле дали ќе играат за Ливерпул или Вардар ако има тамо пари.Види го Родвел за пример. Во Евертон ќе беше бог и фанс хејворит али сакаше ќеш и можна титула без многу замарање и отиде во Сити..и ете го сега ,гледа утакмици од дома..

Околу трансфериве и флоповиве.

Јованович пред да дојде во Ливерпул беше солиден играч,у Белгија газеше а и за Србија на Европското.
Сигурно дека да останеше Бенитез он ќе добиеше поголема шанса во Ливерпул али со Ходсон и да има човек малце талент он ќе му го уништи.
Е сега околу Кени и неговите трансфери. Адам по мене беше одличен ,човекот беше донесен за 6-7 милиона и на крај на сезона имаше 2-3 гола и 10-тина асистенции. Аспас е донесен за истите пари,Алберто исто,Ален и 2 пати поскап,Борини исто..епа сега ако со 10 асистенции си убер флоп тогаш овие другиве незнам како да ги наречам..
Керол беше платен прескапо но имаа пари па решија одма да направат потег и да ги фрлат парите на 2-ца играчи.50-50 добивме од продажбата на Торес.
Даунинг имаше одлични партии ,местеше доста топки али Керол немоеше да ги погоди..пример топката со Свонси и пречката на Керол..се му беа такви,јебига не е Даунинг крив што неможе да погодат од метро..
Хендо мене ми беше добар и тогаш и сега,и тогаш имаше статистика од 1-2 гола и исто толку асистенции и сега има иста,само може малце е поактивен т.е созреа како играч до некој степен.
Али ко што ги зборите сите дека се флопови тогаш Кени и Кларк па биле премногу зверови за од нив да успеат да извадат 2 финалиња и една титула..

Хоџсон немаше претстава. Кени имаше, али лоша претстава која немаше никад да упали, колку и да делуваше феноменално тоа "Враќање на Кралот". Али океј, ја мислам дека Керол и Даунинг баш комотно би се снашле без притисок од цена, ти не. Исто мислиш дека Јованович би го биднало да го играа, ја не. Тука би била клучната разлика кај што никад нема да се согласиме :)

Тоа што Хоџсон немал претстава а Кени имал али лоша, не го прави во случајот Кени над Хоџсон, напротив :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom