- Член од
- 6 март 2008
- Мислења
- 1.645
- Поени од реакции
- 424
Ќе се рва Боки Харден немај гајле
сс ниску петорку и добру ротацију можемо до победу
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај ми линк чисто да гу погледну статистику интересирав ме некои работе, а неможу да гу најду
Според мене Вукашин Вуле Мандиќ најдобар поединац на утакницу, добри асистенцие, украдене топке, важни кошеви и не превише трошење на топке, можда овој му беше најдобро рационално одиграна утакница у Куманово.
Боки Дивљак Трајковски одигра добро, ама голем потрошувач е и највише што не ми се свиѓа куде њега е тој што треба малце повише да обрати пажњу дека кд ќе му појдев двоица да удвојуев едн наш играч увек, ама бш увек се сам и без проблем може и МОРА да се проигра, свак тренер сс њега си е имаја и ќе си има проблеми.
Други у тим сасвим солидни, освен Курчо кој изгледа ми изгубен у простор можда не знам зашто, у онија утакнице барем нешто пробуеше да одигра одбрану, а на овуј утакницу едно да не претерам 20-25 поена ни дадесва преко њега, а посебно беше ми интересно оној куцање на американца нешто остана позади њега едно 2-3 метра и како теле гледа
Eдн штраф на одбрану кд не функционира едноставо цела екипа се распадне, данска Курчо не се ни трудеше у одбрану и туј се примисва много поени, ако искочеше некој од рекет или од страну да покрие улаз тој његово останување на 4-5 метра увек следуеше или вадење надвор топка или асистенција под кош што у 80% случаи беше поен.
Од Мишановиќа ја овој и га очекуеше, некој поен, некој скок, една блокада и 2-3 пут затвори солидну у рекетАли факт е дека нема муда да појде агресивно, ама едноставно тој неможе да му се смени
![]()
Не верују дека ќе ги соберев сви играчи, ќе има интересна off season овуј годину посебно за нас.http://ekipa.mk/rabotnichki-ke-go-bara-mestoto-koe-mu-pripaga-na-kosharkarskoto-nebo/
Овија ќе ни га крадев цел ростер, Војка Дебељак се бореше за 5 странци и у овој момент Куманово искочи најмакедонски тим у лигуСга овија ќе сакав да ги земев овија наши играчи
![]()
Абе реално од нигери много среќа нема они да су добри ке су останале тамо или негде у Европу ке се снајдев куде нас доваѓав тапа играчи претежно сс искључак на онога 4ку мислу играше у МЗТ пред неколко године и Харис што мрда од мртву точку мање више ресто не е никој ништо посебан плус бариера на разбирање у тим и губење време за дообјаснување што сака да се каже, менталитет и све остало тешко е да ги уклопиш у наш систем различна култура смо различан начин на размислување, они кд дојдев треба ги пола година да се приспособив и тмн се приспособив идев си дома за нову годину и некои не се ни вративИма ли некој у овј тим сс договор и за следеќу сезону? (освен тренер)
У Куманово црнци ретко просперирав, плус ако Србиновски остане (а има договор) најверојатно нема да се реши за црнци него за некои срби како што беше случај у претходне године куде и да беше тренер немаше ни едн амер у екипу![]()