Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Сс Дреновца најбитни играчи.

Иначе,не е време за смену на тренери ама управа треба да земе у обзир да не отиде у реку све овој уложено још малко да се уложи да се доведе стручњак у позадину да помогне на Страшу да гу средив екипу пошто реално никад не смо имале поголему шансу за нешто поголемо.
Ја не верују дека можемо нешто поголемо затој што мислу дека Страшо нема знање, потврдуе се тој што га зборесмо дека ништо посебно не играв, буквално ништо посебно акцие ау тапа. Да не знаеш што да ги кажеш на тајм аут, ПА КАЖА ВИ ДА ИГРАТЕ ОРГАНИЗИРАНО не е решење ало. Не знам ја сам страшно разочаран од овј куп ваљда затој што имаше големи очекувања барем у финале да дојдесмо а ми ни до тамо не стигнасмо, само не ми е јасно до толко ли нема добар тренер да се најде за да га води тим сс овија играчи перфектно види се фрустрација и на њини лица затој што не су они криви треба некој да ги посочи ако они не одиграв тга на њима ке ги собирамо и одзимамо све по списак ама сга не смее да се посочи прст на њима затој што изиграсва дечки а тој што не су спремни од претходно тој е друг проблем.

Нема што да се кривив играчи, овј пораз е на Страшу. И ја сам максимално разочаран, сга ни беше шанса за титулу бар у куп. Овакој сумњам и за финале у првенство.

Нема што да се кривив играчи, овј пораз е на Страшу. И ја сам максимално разочаран, сга ни беше шанса за титулу бар у куп. Овакој сумњам и за финале у првенство.
Иначе дојде време Соколи да се жалив од судие хаха чудан му бија критериум на тренера на Соколи. Шта речи а не заплакати. Остљнуе да си гу испратимо сезону натамо надам се дека ке се средив ствари ама куде нас ствари средуемо 3 године и никако да ги средимо :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Иначе дојде време Соколи да се жалив од судие хаха чудан му бија критериум на тренера на Соколи. Шта речи а не заплакати. Остљнуе да си гу испратимо сезону натамо надам се дека ке се средив ствари ама куде нас ствари средуемо 3 године и никако да ги средимо :D

Жали се на слободни дека МЗТ повише имаја од њима. Исти беше однос на слободни против нас, само у њину корист, тга не га чу дека кажа нешто. Нити па ми кажасмо јер и немасмо што да кажемо, чисто си гу изгубисмо. Амо научени да плачев, тој е тој.

Што се однаса до нас, очигледно дека на свите им е јасно кој е разлог за пораз. Ја кд би одлучуваја, одма би довеја трењера. Има још пуно да се игра до плеј оф, такој да има време да гу уигра екипу. Овакој не гу бива. Трењер да каже дека га изненадила одбрана над играча??? Па што очекуе дека ќе га пуштив такој да си шутира? Еве га и овј на соколи трењер кажа си дека пред утакмицу посебно ги скаутирале само Трајковскога, Ракочевиќа и Курчу. Нека каже наш “трењер“ кога ми скаутирасмо?
Дај нека доведев некога саглам, имамо супер екипу, само трењер треба и има да ги пегламо свите по ред...

Тој Матиќ е добар тренер, само што има некоја особина типична балканска, сите се криви освен ние. Па не може бе после секој пораз судиите да се криви, а веќе ако сака толку судиски одлуки ајде нека се погледне касетата, имаше минимум два фаула во напад на Шепа недосудени, две одлуки донесени контра МЗТ после реагирање на главен судија (значи одлука донесена првично за МЗТ, па после тоа сменета). Дуле Кнежевиќ веќе имам пишано од пред неколку години на форумов, нема судиска одлука во која се нема побунето, значи асполутна ниедна.

Што се однесува до Куманово, не сакав да пишувам пред време, ама со играч како што е Бојан Трајковски и знаејќи го каков карактер е, овој пласман е очекуван. Курчо и Караџа заедно 19 шута, Бојан 18 :D

Нели е Марко Луковиќ МВП ?
Иначе една ретроспектива до сви онија што на почетак на сезону викасва дека Марко не е добар и дека Вукашин Мандиќ е подобар на туј позицију еве ви сга другари. Наша управа му се ценкаше за ситно и МЗТ ни га зима, по пут изгубисмо га Луковиќа постарога, и они сга га носив тим куде њима страшно ..
Марко зема награда за најконстантен играч на турнирот а Кнежевиќ за во финале ) Марко е опасен играч,има желба за победа,крвник е,ми се допаѓа, за разлика од Урош,кој освен висината,и раце шпагети,нема ништо кошаркарско според мене.За цела утакмица само еднаш се дрзна да изигра центарски против Кнежевиќ и се усра.:facepalm:Истото мислење го имав и кога играше за Кумканово.
Според мене проблемот на ККК е тоа што играчите се поавторитетни од тренерот,и имам впешаток дека не секогаш го слушаат.Особено Мандич и Трајковски. Додека Костоски е играч момент,ако му тргне и ако му фати шутот ОК,а ако не нема достоинство да ја спушти главата и да работи на тимот да разиграва и асистира,туку шутира како воле некое,додека не погоди.
Јас би го трејдал Израелецот од Соколи за Мијатовиќ у МЗТ.Мислам дека би било полн погодок.Што мислиш @Институт ?? )))

Жали се на слободни дека МЗТ повише имаја од њима. Исти беше однос на слободни против нас, само у њину корист, тга не га чу дека кажа нешто. Нити па ми кажасмо јер и немасмо што да кажемо, чисто си гу изгубисмо. Амо научени да плачев, тој е тој.

Што се однаса до нас, очигледно дека на свите им е јасно кој е разлог за пораз. Ја кд би одлучуваја, одма би довеја трењера. Има још пуно да се игра до плеј оф, такој да има време да гу уигра екипу. Овакој не гу бива. Трењер да каже дека га изненадила одбрана над играча??? Па што очекуе дека ќе га пуштив такој да си шутира? Еве га и овј на соколи трењер кажа си дека пред утакмицу посебно ги скаутирале само Трајковскога, Ракочевиќа и Курчу. Нека каже наш “трењер“ кога ми скаутирасмо?
Дај нека доведев некога саглам, имамо супер екипу, само трењер треба и има да ги пегламо свите по ред...

Тој забрави да пишу :) Мене тој ме дополнително разочара и тачно се гледа какв трењер е Страшо кд вика дека одбрана над Костоскога га изненадила. Што има да те изненади, од њега се највише очекуе! Он ти е најбољи играч! Замисли да каже Стив Кер, абе изненадива ме сс одбрану над Карита, мислеше дека нема да га чував :D Смешке. Сс туј изјаву си ги закопа сви очекувања куде мене, али викам па, не знам колко е добро за хемију и тим да се мења сга. А и не знам колко добар трењер може да се најде сга у втор дел од сезону.

Naslovot na sportmedia na Matic za sudenjeto e malku preostar za toa sto go kazal vo izjavata. Ne place tolku za sudenjeto samo kazuva, fakt, podatok, MZT sutarale poveke slobodni i toa e toa.
Jas licno nemam zabeleska na sudenjeto, odlicno sudenje imavme, MZT e podobra ekipa od nas vo momentov iako mozese da bide malku drugacite zasto na 1:10 do kraj bese pola kos za niv, a nie bevme vo napad koga Petrovic mu dade pas u noze na crnecot.

MZT e ubedlivo najkvalitetna ekipa, cudo bi bilo nekoj drug da go iznenadi i da mu go zeme skalpot za titula. Bitka ke vodat 2 ekipi koj da bide drugiot finalist.

Za tia sto ne znaele, Roman Lisec mu bil "gostin" na Ivica vo Gvg. Koj saka da si zaraboti neka si stavi suski vo petok, toa e vec dogovorena rabota :D.

Komsike fala za cestitku :)

Не га слушав тренера? Па што ќе слушав играјте акцију или организирано ај одјеби би му кажаја. Управа да е паметна да га замоли Игора да му помогне на Страшу да гу среди екипу топ,

Треба ни познато трењерско име, сас искуство и сас авторитет. Карактери на играчи са такви какви што са, ако е трењер лабав онадак тој ќе отиде у погрешну насоку. Ако е трењер сас авторитет и искуство ќе уме тој карактер на наши играчи у победничку комбинацију. Работи се за 3 месеца само, можев да најдев паре за толко. Сигуран сам дека може да се најде нешто ако се сака. Тамн има време до плеј оф да се наштима све фино лепо...

Кажа ја дека имамо много тешки карактери у екипу имав натпреварувачки дух ама тешки карактери су сви. Игора га сакам како тренера и га поштују ама у овуј екипу никој нема да га слуша барем ја мислу такој. Треба некој авторитетан ама треба и Мандало у аут

И кд имасмо тренера сс авторитет како Луковиќа па и Диме у некоју руку, тј њин "авторитет" га искажуесва на Мачкита :icon_lol:

У екипу имаш 5 типци сс гомно карактер што ни мајка ги дома не ги сака. Прво чича Мандиќ пропалица прокелава, после брат му Курча звани 2 лесни партии, Бојан шутер Трајковски што при свак контакт сака да се тепа, лопужа Караџа сс блгарски паспорт :D
И за на крај паразит теча што цел живот ништо не е работаја само цицаја од јасле на Цица. Гомно човек.

Фала воздра

:kuracc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom