Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Куде бесва челници од МКФ на финале? Куде беше "легенда" Наумовски да дојде у Куманово на финале на првенство у кое он е прв човек у федерацију? Ја не га виде нити у Скопје на прву утакмицу...
Можда онија претходно бесва никакви, амо овија са бетер и од тој.[DOUBLEPOST=1433413236][/DOUBLEPOST]Абе све забрављам да прашам, знае ли некој што беше тај гужва сас коментатора на МТВ и Цигу на утакмицу у Куманово?

Последно уредено:
Само едно можу да кажу, спонзори и бизнис заедница + клуб имав катастрофалан менаџерски филинг , зашто, замислите играмо у финале после 13 год. на никога од дотични не му текна да исштампа маице с,с грб на КК Куманово па да се тој пред утакмицу продаде за некоју симболичну суму од 100 ден. ја мислу дека свак кој е улегнаја или барем 80% ке су купиле , ем амбиент ке е како у НБА ем некоја паричка плус за клуб како награда од публику . Погледнета ги финалиња у НБА цела сала е у клубску боју , наши стручњаци не умеасва т,ј момент да се искористи а мислу од мои прорачуни дека посетеност овуј сезону просек 2500 људи по утакмицу е одлична бројка за да се нешто слично такво успешно сработи ниедн шал, капа, дрес или како што кажа најефтина варијанта е маица.
Жално е тој што овој финале не га направисмо још поеуфорично и поатрактивно мислу на спонзори и управу.
Серу се на нба и њину атмосферу.

Куде бесва челници од МКФ на финале? Куде беше "легенда" Наумовски да дојде у Куманово на финале на првенство у кое он е прв човек у федерацију? Ја не га виде нити у Скопје на прву утакмицу...
Можда онија претходно бесва никакви, амо овија са бетер и од тој.[DOUBLEPOST=1433413236][/DOUBLEPOST]Абе све забрављам да прашам, знае ли некој што беше тај гужва сас коментатора на МТВ и Цигу на утакмицу у Куманово?

DD1_8957.jpg

Се согласувам дека треба да оди на натпреварите, а на сите дерби натпревари да биде присутен.
Иначе вашиве го замаваа коментаторот затоа што рече дека кошот на Марко е регуларен :pos:

Да му ебе све не коментира него навива.

Шо навива, регуларен беше кошот. Башка што на тв ептен ве испофали :D

Ke si pazi sto zbori naredan put, do negde i milo mi e sto se vrati stara atmosfera u salu kako sto e bila za vreme na najslavni godine na ovj klub, kude sto se urla za klub zivi se i prifakja se samo kumanovo i nisto drugo. Welcome :D

@imnot40, цитирај ме куде ја спомна ККК09 да живи од карте, тој е просто кажано покачување на стандард. Прост пример, све што е ново...ќе си тражи одржување и континуирано вртење на голему суму на паре. Никој од њима не га сака клуб како клуб, освен навивачи. Нигде у свет нема газда на клуб, приФатњак или какв било..кој уложуе а не тражи ништо заузврат. (има али много ретко ) Реалност... Много тражимо, а много малко може да добиемо. - Збору за нову салу, да се направи. А некој спомна може да се договори сс концесионера, може да ама голема сила и кеш би играле туја. А за тија како што ни е наша управа, we can only dream for it. Зашто поготово на њима " клуб = $$$ " ништо повише не значи. Љубав спрема клуб треба, барем малко али искрено. Поздрав...

Браќа од карте може да се послуе убаво...барем да се обезбеди треќина од буџет.

Еве Звезда објави колко е у плус од карте за овуј сезону а тој е 1,28 милиона евра.

Тој не су много утакмице 13 у АБА и 12 у Евролигу около 25 уткамице...просек у 13 утакмице у абу им е 3700 што не е много(па и ми имамо толко овуј сезону у просек на домашан терен) , у евролигу 14483 ама заради тој што играсва некои утакмице у Арену.Кд играв у пионир просек им е около 6000 гледача у евролиу...значи ако карте не идев у свакави ојлевци дојлевци ми можемо сасвим солидни паре да земемо од карте.

Сс тија паре ми би си могале да си приуштимо да платимо да кажемо Вајлд-карду за Аба-лигу и увек би играле пред 6000-6500 гледача и плус тг карта ке е 100че а не како сг 50че.

Ама кумановски менталитет еј брат дај да улегну бе памтиш ли ме ја сам на Јоцета пекара чичин па од ујну му на зета му брат...само да не даде 50че за карту.

Дај боже да функционирамо некад овакој у будуќност...све би било боље.

Чупески: Кош за нашите! (ало бре, кои наши нели смо сви една држава? навивај си ти за кога сакаш, ама работу си гу заврши професионално)

Ја сакам пред све клупе да ги сменив минимална инвестиција.
Па после закрпи га кров и заваро ги кошево барем ...

Ја сакам пред све клупе да ги сменив минимална инвестиција.
Па после закрпи га кров и заваро ги кошево барем ...
сга да не лжу, али сигурно пред повише од годину дна (можда и две) дојде до информацију дека проценка да се реновира сала, барем најосновно било преко 100 000 евра... преубав објект, а пропада од дн у дн :/

сга да не лжу, али сигурно пред повише од годину дна (можда и две) дојде до информацију дека проценка да се реновира сала, барем најосновно било преко 100 000 евра... преубав објект, а пропада од дн у дн :/
Абе гледај, 100000 евра са много паре, амо па кд погледаш за какви глупости у овуј државу се трошив паре, плус кд слушам овија партије како се оптужуев меѓусебе кој колко украја, у ствари гледаш и дека не са много.
По мене мислу дека 100000 е малко, само вентилација да се направи на толик објект би ги земала пола од тија паре, пошто буквално све што има у салу е дотрајано, амо не е ни толко битна сума, битно е што нема воља. Плус партиски препуцувања, плус оставштина од Далаверу и другара му љубчо кои дадесва ги салу и соколану на концесије, а све тој е градено од паре на кумановски народ. Соколана пропада, сала пропада, ќе се врти тој клупче на докажување на кога е и чиво е, кој на кога дужи, кој не платија сметке, на кога са сметке у недоглед. А објекти ќе си пропадав. Погледнете гу соколану од надвор и ќе видите у какво стање е, унутра још пожалосно. Сала исто такој. За стадион и да не збору.
Циц и компанија грдни паре фрљав на кафане и глупости, влада за коњи и бароци миљони евра фрљав. Колко играљишта за кошарку има у град? Град смо од 100000 житеља а два коша нема да можев деца сга летоске да искочив и да фрљав у кош. Куде да се учив деца да играв? У клубови ли приватни куде 2 пута недељно трењирав и за тој плус и паре мора да давав по 500, 600, 800 денара? Како може да искочи кошаркар сас два-три тренинга недељно? Или зимуске играв у сале у кои грејање е мисловна именка, у сале у кои пола прозори са скршени, у сале у кои паркет е катастрофа и представља голему опасност од повреде?
И после некој од политичари ќе искочи на телевизор и ќе каже дека се грижив за омладину. Грижив се они свите само за свој џеб и ништо повише. Пред неколко године беше у Истанбул, и тамо у едн како блок зграде, пуно зграде, да кажемо како наш трговски, па само по туј улицу едну што оди виде најмалко 20 играљишта сас кошеви преубави, до кошеви одма играчке за деца мали клацкалке љуљашке и такви работе, и све тој убаво меѓу дрва у сенку, милина.
Идеја за маице исто такој одлична, замисли цела сала у исти маице плус наше навивање, амо на кога да му текне, а и да му текне тамо на некога од управу ќе забрави после кафану, а и нема да му се малтретира да се заебава сас тој.
А не сам гледаја на тв, стварно ли тј кажаја кош за нашите? Па после кажи не се фаворизирав некои екипе...

Све овој убаво пишано, свак сс свое гледиште на ствари, али една работа се поклапа - сви смо согласни дека кафана и трошење на глупости су им побитни :D Иначе, 100-150000 евра ја би уложија па дури и под услов туј годину да имамо за толко скратен буџет. Нека биде што биде една сезона, барем ќе имамо саглам место за играње. Паркет треба да се мења сваку годину. Али па ќе кажу 100-200к не су малце паре, ама не су ни много. Нека најдев бе инвеститора\спонзора за тија паре, нека му понудив нешто, нека му давав неколко године пола од карте. Може да се изнајде решење. На крај краева, ајде некој Кумановац локал патриот како што се правив пуно нека уложив материјал или паре у салу - ипак нели за Куманово е. Ама не, битно е да се вози Пасат и да се пие кафе по центар...

@imnot40 делу га 99% мислење сс тебе, ја не викам дека су тој големи паре за њима :) сами знаемо на што све се оделуев много поголеми цифре, ама нели сала е под концесију е сга не знам дали од град или од државу, иста тај концесија сигурно има некој договор куде би требало да пишуе што треба да направи концесионер док е под њега сала, а верују дека у тј договор сигурно стои одржување

е сга, одржување не знам, ако сменети 5 сијалице подразбира тј договор океј. шала на страну, сигуран сам дека кој и да гу е даја салу под концесију има законско право у овј момент ист тј договор да га поништи зашто очигледно е дека не е испоштуван како треба

сга не знам дали тој пишуе у тј договор, али не верују дека постои договор за концесију у свет, а да се нема спомнато одржување :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom