Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Легенда вика дека Страшо сг потражија тајмаут. А утакмица заврши још у недељу.
На страну свите глупсти, сами смо криви и си заслужуемо кур у руке, таква недисциплина, неписменост на терен и још повише од Обрадовиќа на клупу, квантна физика е и овј успех. Никад нема да не бидне клуб ради овија.

и сга гледајте, заврши сезона за нас и прату гу доста ситуацију по европу сви клубови кои завршисва сс шампионати веќ објавуев на кои играчи ги се завршуе договор и нема да се продужи, на кои ќе се продужи договор и веќ се објавуев нови имиња кои ќе играв следеќу сезону :)

а ми? изгледа чекамо да пројде драфт, па тија што ќе останев не драфтувани да бирамо :D

и сга гледајте, заврши сезона за нас и прату гу доста ситуацију по европу сви клубови кои завршисва сс шампионати веќ објавуев на кои играчи ги се завршуе договор и нема да се продужи, на кои ќе се продужи договор и веќ се објавуев нови имиња кои ќе играв следеќу сезону :)

а ми? изгледа чекамо да пројде драфт, па тија што ќе останев не драфтувани да бирамо :D
Tragicno e sto sastavljamo tim ss igraci sto ostanev na transfer pazar .. i da moze nesto da se najde mi ke ga izgubimo pa posle sto ostane toj :D

И ја израчуна дека смо од продадени карте на утакмицу против МЗТ заработале минимум 4000 евра,притом немамо расходи,што значи дека ми само од 7-8 домашне утакмице јаке и Библ лигу вадимо ги плате за играчи.
Рачунам на атрактивни противници Мзт,Раднички,Кожув,Фени + од БИБЛ Пеја,Рилски,Приштина итн куде што сала увек крца.

И ја израчуна дека смо од продадени карте на утакмицу против МЗТ заработале минимум 4000 евра,притом немамо расходи,што значи дека ми само од 7-8 домашне утакмице јаке и Библ лигу вадимо ги плате за играчи.
Рачунам на атрактивни противници Мзт,Раднички,Кожув,Фени + од БИБЛ Пеја,Рилски,Приштина итн куде што сала увек крца.
Плус паре од други утакмице и спонзори .. нека плаќав изнајмување на салу и све остало ама нека не не правив будале дека се немав паре за да се купи нов семафор и још едно мало на другу страну за да можев и други да гледав колко е резултат(не е неопходно) и немој да кажев дека се немав паре да се инвестира у кров,паркет средување на вц-а у салу има се работа и сг неможев да кажев дека немав финансие затој што завршисмо втори ке има премија, нека иде тај скроз за играчи не е проблем, ама ке има и спонзори сг би требало и да ни следуе нешто од тв права сума сумарум. Има се за све другари само не се работи домаќински како што треба него се трпа у џеб.

Здраво, другари... После некое време враќам се, и сакам да кажу нешто.

Нека му е лсна земја, на дете. Нека почива у мир.
Предобра сезона за наш тим, кој што сака нека збори ...Не га слушајте спидита, теорија на заговор од страну на кумановци е увек постојала, а сами гледате дека још постои. Мерило на овој што постигнасмо, и што беше очекувано е тој. Воља и мотивавија сс малко среќу која не донесе у финале. Тој су работе, без кои Куманово немаше да стигне до куде што стигнасмо. Сс ветар кој ретко кој тим га има, Кумани и публика...Играчи на ниво, капацитет испунет, максимум даден на завидно ниво, па можда и повише од очекувано. Следеќа сезона и ростер да оставимо на време, да смо живи и здрави.

Да се надовржу и на ККК 09, за салу и буџет. Сала е под концесију, и општина и спонзори неможев да уложуев у њума. Знаете и сами на кога е сала. ККК 09 е на термин. :D (тој е исто, како ја да зему да си граду куќу у твој двор, а ти си ме викнаја на кафе.) Нема туј што да се збори. Ако сакате да смо озбиљан клуб, и да имамо своју салу. Треба да си направимо салуу, хаха... А ќе се гради сала односно приватна само ако клуб га земе некој приФатњак бизнисмен, или јака фирма...подржана сс јаки спонзори. Која ќе инкасира повише средства, и ќе е спремна да ангажира стручну управу, после тој кадар, подмладак, тим, и др. услови ехеее... Зборимо за милионски суме улог, а фидбек у куманово ќе биде непознат. Фидбек ќе е пресудан и предвидување и улог у све овој е несигуран. Односно колко туј народ е финансиски спреман да дава подршку, у тип на навивање. Карте ќе се ставив 200че и тако даље. Да не бидемо некој приватан клуб без публику ... Опширно е знаете ... Много фактори има, и много е лсно да кажемо ајде да направимо ...

Поздрав и,

Само Куманово !!!

Последно уредено:
Не постои клуб у свет кој опстануе од продажбу на карте. Мора да има спонзори. А свите знаемо у Македонију колко спознори сакав да уложуев у спорт. И не можеш да ги обвинуеш приватњаци кои нејќев да уложуев јер ништо за узврат не можев да добиев од рекламе, едино ако нешто се договорив сас градоначалника па овј за узврат да ги даде некое одобрење за градбу, некое атрактивно земјиште или нешто слично. Затој и тимови са ни спонзорирани од општине, и евентуално по некој спонзор кој ќе даде нешто ситно. Другачије е само МЗТ, тамо спонзори морасва да давав.
Исто важи и за Куманово. Од карте и Куманово не може да живи, иако нели има убедљиво највише публику. И 100 денара да е карта, па и тга не би могало да се собирав довољно паре за да се покрие месечан буџет за играчи, за трењери, за смештај на играчи, за исхрану на играчи, за доктори, за путовања, за судије, за делегата, казне од федерацију, котизација, кафана на управу, и кој ти знае колко све други трошкови кои ми не ги ни знаемо.
Што се тиче за салу, тамо е комплицирана ситуација, дадена е на концесију (на банета), па после од владу пробано да се врати на општину амо комплет сасве неплатени сметке, општина нејќе да гу земе јер концесионери не плаќале сметке за струју, кирију, воду, и туј све е мутивода на крај, сга нити се знае чива е, по судови се влечев.
Нова сала да се изгради нема шансе. Или треба да си будала да градиш нову салу, или да имаш мал миљон бизнис врске сас владу како што има Самсоненко, или Куманово да биде главан град па да изградимо овдека едну Борис Трајковски (или ми можемо нашу да си гу крстимо Др. Зоран Дамјановски - ЦИЦ).
Може и овај стара да се реновира до ниво да биде за нормалну употребу, ало тој би коштало сигурно едно 200-300 иљаде евра, ако не и повише. Кој ќе ги даде тија паре? Едино или Општина или Влада. А знаете ли сас толко паре колко софре можев да се истерав или колко рекламе за преродбу можев да се направив???

Само едно можу да кажу, спонзори и бизнис заедница + клуб имав катастрофалан менаџерски филинг , зашто, замислите играмо у финале после 13 год. на никога од дотични не му текна да исштампа маице с,с грб на КК Куманово па да се тој пред утакмицу продаде за некоју симболичну суму од 100 ден. ја мислу дека свак кој е улегнаја или барем 80% ке су купиле , ем амбиент ке е како у НБА ем некоја паричка плус за клуб како награда од публику . Погледнета ги финалиња у НБА цела сала е у клубску боју , наши стручњаци не умеасва т,ј момент да се искористи а мислу од мои прорачуни дека посетеност овуј сезону просек 2500 људи по утакмицу е одлична бројка за да се нешто слично такво успешно сработи ниедн шал, капа, дрес или како што кажа најефтина варијанта е маица.
Жално е тој што овој финале не га направисмо још поеуфорично и поатрактивно мислу на спонзори и управу.

Сигуран сам дека може да се договорив сс концесионера за реновирање, ама како што се пиша и претходно, сс тија паре може много кафане да се истерав. Ја се надам сваку сезону дека барем паркет ќе се смени и вц-а да се направив. Тој би коштало помалко али ни тој нема да се направи...

Значи држава треба да даде од џеб паре а испичутуре кумановски да пиев и едев по кафане , само едно , не сакам да контрирам сакам реално и мое мислење да си га кажу-
колко домаќинства има у куманово с,с ел. броила ја мислу дека негде около 20 000 значи лупам цифру која помножена с,с 4 особе доваѓамо до 80 000 житела .
Значи математика вика 20 000 x 180 ден. такса за улично осветлење =3 600 000 ден. или 60 000 еу месечно додадете дека свак дуќан или фирма плаќа по 280 ден. а имамо негде около 2000 дуќана у куманово + 10 000 еу доваѓа се до суму од 70 000 еу месечно.
10% општина да одвојуе и да санира мислу дека после 5-6 месеца ке нема што да се санира у салу, и најголема грешка е што се дава под концесију кур га боли да уложуе а само зима да не ги спомну кирие од Ташка и Окца и плус 2-3 магацина кои су издадени 3 000 еу сигурни у џеб месечно , тешка мафија која га еде град веќ 20 године не можемо да мрднемо од дно а општина од 120 000 житела .
Ништо чудно ако Ст. Нагоричане изгради салу тамо да се игра за некоју годину , јер нашу ако не гу средимо ке гу суспендирав .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom