Partizanen banditen
Психијатриски случај
- Член од
- 24 август 2016
- Мислења
- 6.136
- Поени од реакции
- 18.894
Ја мислу дек е најпаметно да не ни идемо у Кавадарци, ем ке се избегнев трошкови, ем ке се избегне бламирање
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Орце Камчев (Систина) и Свето Пивара (Тиквеш) давав паре у Кожув заедно сс Стевчета (општина Карпош) кд ќе погледнеш тој су ти доста добри спонзори, а туј сигурно има барем још 4-5 фирме што давав паре.За наши си 100% у праву, тотално неспособни + боли ги стојко и за град и за кошарку.
Од другу страну, паре се тешко наваѓав и тој е реалност. И за жал тај реалност е повржана па сас политику. Земи ги соколи за пример, кој нормалан приватњак би уложија паре у клуб кој има 100 душе публику? Никој од љубав не дава паре, очекуе да му се вратив. Ако ги е печалија сас муку и сас труд, никој нема да уложи ако не очекуе дека паре ќе се вратив на некој начин (пример куде нас рецмо Манас и онј друг, нема проблем ја спонзор али затој дозволе за градење, па авта од куде мене и сл). Ако па са ги спечалиле партиски преко тендери, е ондак туј е друга прича, туја мора да давав.
Општински спонзорства са мање више ок ако е тој у разумни границе и ако ете има публика, амо па од другу страну кд погледаш дека град ни се распада, а да се фрљав паре на играчи и тој не иде.
Спонзорства од државни фирме са ван сваку логику и тој не би смејало да се деси, амо ете дешава се, јер по коју логику рецимо МЕПСО/ЕЛЕМ и слични би ги спонзорирале рецимо МЗТ а не Гостивар на пример?
Соколи са много добар пример. У сваку нормалну државу или град никој не би уложија паре у тим кој има 100 душе публику. Не ги знам извори на финансирања, амо ете ако се давав од општинску касу ондак па у некоју нормалну државу тј што решија да даде ишја би одма у ќорку затој што много паре са у прашање, амо стварно много. Ако па е од приватни спонзори, ондак тија са морале да дадев.
Не га оспорују факт дека моментално имав сасвим солидан тим за наши услови, пет пут бољи од наш, амо и минумум 10 пут поскуп од наш.
Такој да остануе ни само да се надамо дека или СДС ќе гу преземев власт у државу па тга и ми ќе лапнемо од ЕЛЕМ или од Кожувчанку паре за тим, или па ВМРО ќе остане на власт плус да добиев у Куманово па тга Т Мобиле и Систина да фрљив и накуде нас некое евро...
Орце Камчев (Систина) и Свето Пивара (Тиквеш) давав паре у Кожув заедно сс Стевчета (општина Карпош) кд ќе погледнеш тој су ти доста добри спонзори, а туј сигурно има барем још 4-5 фирме што давав паре.
Ја искрено не гледам некоју голему разлику помеѓу Карпош Соколи и екипе на Цедевиту и Крку, плус тој Соколи играв у доста голему салу и изгледав како да имав по 100 човека на утакницу, ама сигуран сам дека не е бш такој и дека су погледани од Крку па можда и од Цедевиту
Што се однаса за куп утакницу сс Раднички, па тој беше очекувано барем за мене дека они или Фени ќе ни се паднев... гледам Марин жали се на повреде Диме, Мираковски и Владо повредени, без њима у ростер мислу дека имамо шансе да ги тепамо