МЗТ Скопје заслужено шампион и честитке до сви њини фанови!
Океј, заврши сезона како смо се надали добро смо прошли (ако такој идеше тај реченица).
Сга кратко ќе даду малу анализу сс неколко тачке само за овој финале, а за целу сезону ќе правимо муабети натамо.
1. МЗТ Скопје убедљиво најдобар тим у Македонију сс ростер на играчи кои имав искуство и квалитет, да не збору дека су 10 душе у ротацију. За буџет и услови више не ни збору.
2. Немамо центри, у 3 утакнице МЗТ ни направи некои 40 офанзивни повише од наши тим, имамо ги Штерјов, Јаневски и Џекиќ кои скокачки су ептен немоќни, освен топке ако не ги паднев у руке али и тој ретко.
3. Страшо, убаво си кажа коментатор на на крај Куманово можеби има потенцијал, ама му треба поквалитетно тренерско име или нешто слично. Дај бе не ме јеби, после свак тајм-аут очекуеш да се одигра некоја нацртана акција, договорена акција оно се дешава увек да гу губимо топку и да примамо поени, да не збору дека човек нема осет да повика тајм-аут у прав момент тој ти е ОЧАЈ! Не знае да ротира играчи, не смее да ги вади од игру, не смее да викне на судие (и по цену да добие техничку)... ебем ти таквога тренера
4. МЗТ Скопје бидна си првак овуј годину само ради едн њин добар потег, вратисва га Пипана на тренерско место и човек ги повржа работе за крај на сезону бш како треба.
5. Дефинитивно имамо проблем сс МЗТ како тим, еве веќ 5 године ми само едн пут ги имамо тепано.
За крај надам се дека следеќу сезону ќе имамо па квалитетан тим и ќе правимо па проблеми на сви тимови у лигу и да га повторимо овј успех.
још да спомну дека Самарџиски докажа дека е човек, џабе га оцрнуете дечка он си е стварно поштен и поштено си ги печали паре (кој би признаја дека е аут од њега у сред финале) на крај и поштено на свакога му честита, за разлику од некои фаце како онога Симоновскога или Димчевски разлика е голема, преголема...[DOUBLEPOST=1433275397][/DOUBLEPOST]
http://www.balkanleague.net/en/news.php?id=17836
и сга га виде овој, некако ми делуе дека ќе извисимо за следеќу сезону