Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Da se nadevame top 4 godinava max, sredina -10000 a ako nemash sredina ne odi, toa e toa nishto ne prajme godinava, nov trenjer i sto e najvazno celosen remont na sreden red osven Kieza i ameron, oti so ovaj sreden red Gvardiola, Zidan, Lipi, Kapelo zaedno da bidat nishto ne moze da se napravi. Plus bez napagjac da igrash skoro pola sezona... Ne ne nemam zborovi

Воопшто и нема потреба веќе да се коментира, секоја утакмица е копија на претходната во начинот на "игра" и желбата да се направи нешто конкретно.
Не знам како не им е срам екипи од овој ранг да им играат пресинг во 90та минута и да се борат за победа, а тие да си подаваат назад.
Искрено мислам дека проблемот е и во Пирло и во играчите, потребна е комплетна реконструкција и на играчки кадар а веројатно и на персоналот позади Пирло затоа што се чини дека ништо не се работи на тренинзи за да се подобри играта.

Скудетото го прогласувам за умрено. Стискајте палци за топ 4 сега. Поголеми се шансите дека нема да завршиме во топ 4 од то дека ке освоиме скудето.
И да, не се надевајте дека ќе поминат со Порто. Не знам дали забележавте, ние бевме единствената екипа што играше во гости и што не победи во ЛШ на овие први утакмици и ние ќе бидиме единствената што нема ни да помини понатаму. Реално, и подобро е то ако се случи за две работи, едно не можиме да победиме било кој и да ни падни после тоа, од Баерн, Сити и ПСЖ можиме да јадиме и 7-8 парчиња во двомеч, и втора работа е што ваљда ќе му текни на дегениве дека Пирло треба да го префрлат во У23 тимот, таму и каде што беше планиран првично.

Ајде враќај го Алегри, доста му беше на Пирло... Додуша и да се врати Морбидниот, незнам што ќе направи со играчи како Бентанкур, Рабио, Ремзи, Мората, Бернардески и сега за сега мртвиот Алекс Сандро.

Многу мртва средина, помртва и од онаа со Сисоко и Полсен пред 12 години. На лето итен ремонт на средниот ред, сите да ги нема.

Сега алиби ќе се повредите. Со гла гарантирам.
Факт е дека и те како влијаат на текот на сезоната. Види ја клупата денес и ќе ти стане јасно за што зборам. Пирло немаше ништо на клупа со што може да менува, само Мекени и Буфон се играчи од прв тим, другото све од у23.
Премногу повреди ни се случија во најбитниот дел од сезоната односно во период кога ни требаше сите да се здрави. 3 натпревар по ред се мачи да извади 11 комплетно професионални играчи на терен. Плус на тоа кога ќе се додаде ваков збиен распоред и кој ама ич не ни иде у прилог. Играчите се преморени, а има уште многу за играње.
Ова не е шампионска екипа, не ова шампионски тренер и шампионски менталитет. Овој тим е составен да ја преброди оваа сезона со што помалце трошоци, со што поефтини играчи и тренер. Класичен damage control на Ањели.
Пишав уште пред неколку месеци дека Јувентус оваа година се бори за 3то место или влез во ЛШ така да 3-4 место е реално и за очекување.

Факт е дека и те како влијаат на текот на сезоната. Види ја клупата денес и ќе ти стане јасно за што зборам. Пирло немаше ништо на клупа со што може да менува, само Мекени и Буфон се играчи од прв тим, другото све од у23.
Премногу повреди ни се случија во најбитниот дел од сезоната односно во период кога ни требаше сите да се здрави. 3 натпревар по ред се мачи да извади 11 комплетно професионални играчи на терен. Плус на тоа кога ќе се додаде ваков збиен распоред и кој ама ич не ни иде у прилог. Играчите се преморени, а има уште многу за играње.
Ова не е шампионска екипа, не ова шампионски тренер и шампионски менталитет. Овој тим е составен да ја преброди оваа сезона со што помалце трошоци, со што поефтини играчи и тренер. Класичен damage control на Ањели.
Пишав уште пред неколку месеци дека Јувентус оваа година се бори за 3то место или влез во ЛШ така да 3-4 место е реално и за очекување.
Да, има многу повреди, и со така мора да играат подобро и подобро да ги комбинира. Еве на овај натпревар можеше место Бернардески да го игра Драгушин. Сандро ќе играше на крилен бек, Драгушин штопер. Ако сака да ги ротира играчите и да го користи Бернардески Кротоне минатата утакмица беше моментот, тогаш нека игра 90 минути, тој со Наполи и со Верона го клава. Последиците ги гледаме сите.

Andrea Pirlo blamed a lack of experience for Juventus fumbling the lead in a 1-1 draw with Hellas Verona. ‘They press you all over the pitch.’

:pos: Ај само овие така да ни изиграј разбирам...... Шо очекуваше дека ќе ги слечат гаќите ?

Pirlo: “ I asked Cristiano and Alex Sandro to speak to them and make their voices heard, but it wasn’t enough.” [dazn]

Доста е, сериозно дури е Пирло тренер не ги гледам ни се трудам нити имам волја.Знаев декаова сезона е курбан уште од почеток и дека ќе пробват да градат нешто се откажав од скудето итн ама ова е срање невидено мислам во ред е не е ни Пирло крив за 30% од работите ама .... не е можен поќе бе...

неможам да заборам дека и за Божиќ рече играчите беа дефокусирани дека Божиќ:pos:. Сега помош од Роналдо и САНДРО барал в соблекувална аууу.

Ало плавушо, Паратичи дали се слушаме ?

Бентанкур, Рабио, Ремзи, Мората, Бернардески...:semolam:

According to a report, Juventus are set to make an official announcement on 2nd of March. It's unknown at the moment what will be announced. #juvelive

Јас типувам на - Си оди Роналдо или нов спонзор

According to a report, Juventus are set to make an official announcement on 2nd of March. It's unknown at the moment what will be announced. #juvelive

Јас типувам на - Си оди Роналдо или нов спонзор
Јас мислам дека ќе остане Роналдо уште една сезона. Секако, очекувам позитивна вест. Оваа сезона ќе ја истуркат, но другата верувам дека пак ќе се вратат на победничките патеки.

Јуве отсекогаш бил озбилен тим, имало и поголеми срања од ова моментално и пак успевале да го вратат тимот каде што припаѓа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom