Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Bonucci.Pogba.2019.20.750x450.jpg

Се жалиме за нашава одбрана дека примаме голови, али сега гледам таблица, всушност имаме најдобра одбрана во Сериа А со примени 9 гола (ја делиме оваа позиција со верувале или не - Верона)

Се жалиме за нашава одбрана дека примаме голови, али сега гледам таблица, всушност имаме најдобра одбрана во Сериа А со примени 9 гола (ја делиме оваа позиција со верувале или не - Верона)
Не примаме премногу (освен од Наполи) ама слабо clean sheets...

At this stage, in their first seasons at Juventus:

Conte in 2011 had 25 points
Allegri in 2014 had 28 points
Sarri in 2019 has 29 points

Sarri qualified for the Champions League last 16 with 2 games to spare, something that hasn't happened at Juve since 2008. [GdS] https://t.co/RcJGLb3Cim

Gazzetta go on to report on how Sarri's Juve plays higher up the pitch, recovers the ball higher and has, on average, more shots on goal than during Allegri's tenure.
Автоматски споено мислење:

On this day 21 years ago, Alessandro Del Piero suffered the injury that would ultimately change the course of his career.
:place:

Последно уредено:
Значи на папир Сари е прав потег и има екстра резултат досега... а кога ги гледаме на терен е друга прича... мачење и очобол најчесто... незнам стварно е прерано да судиме и да споредуваме ... јас мислам дека на добро се промени стилот на игра, тоа што сите ние сакавме да се деси, да се игра поотворен фудбал, да не се криеме на 1-0 .... тоа го прави Сари .. но еве засега имаме и контраподуктивност на начинот на игра , примаме почесто први гол... правиме доста киксеви у одбрана( Де Лигт рацете у џеб јебем ти матер ) . У секој случај фали многу носоња позади , ќе имавме каде каде постабилна одбрана... вака останува да се надеваме дека ќе се консолидираме со враќањето на дУглас Коста и дека ќе почнеме да реализираме поголем број од шансите кој ги ствараме.. бидејќи со др.Глобил на клупа не упатувавме ни приближно толку шутеви на гол во просек ....

Милан барал за Kessie 35m. Не е лоша опција замена за Матуиди на пример

Каков црн Кеси, доста ни се такви технички ограничени играчи

Не заебавај каков Кеси :D
EJCEMY6XYAEcqx9.jpg:large
Абе од Матуиди е поарен и подобар технички.

Бентанкур полека полека му ја зеде позицијата на Кедира одличен напредок има малиот годинава.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Добро до кога Сари со Матуиди и Бернардески? Нема смисла ова. Секој меч играме во различен тим, па после нема никој да е во форма. Епа нема..

Не знам колку е паметно Коста, Дибала и Ремзи сите на клупа.

Некако не ме грее и средината, не ми се компатибилни играчиве. Во секој случај, гледано однадвор чуден избор на Сари.

Ремзи уште не е спремен за цел фудбал кажа и Сари дека дури не е спремен ќе игра како замена дури да е match fit :), истото важи и за Коста.

Бентанкур дефинитивно му ја кради позицијата на Кедира.
Автоматски споено мислење:

Оти сме поставени за стил на контри против Милан? Со Интер не бевме така оти со Милан баш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom