Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Според ЏДМ, ние сме во пол позиција за потписот на Ремзи... до вчера Интер беа најблиску, еве вечерва Марцио пиша дека водиме преговори со играчот. На лето е слободен агент :)

Манџата има дадено голови против Интер, Милан, Наполи и Рома...not bad at all (y)

Mandzukic's eight Serie A goals this season have come against:

Lazio
Parma
Napoli (2)
Milan
SPAL
Inter
Roma[DOUBLEPOST=1545530399][/DOUBLEPOST]
  • Three of Juventus’ best scoring chances in the first half came from Alex Sandro. Yes, Juve’s left back that just extended his contract through 2023 could have scored a goal or two AT LEAST in the first half if not for the job Olsen did in goal
  • Juventus’ other fullback on Saturday, Mattia De Sciglio, was great once again. That through he played to Cristiano Ronaldo that led to Douglas Costa’s VAR-eliminated goal was just perfect. The guy is really taking advantage of the playing time he’s getting with Sandro and Cancelo both dealing with injuries the last couple of months.
  • Rodrigo Bentancur’s day: 91.7 percent pass completion, EIGHT tackles, two clearances. You think he was raring to go after missing out on the Turin derby last weekend? That rest did my son some good.
  • I’ll leave you with this: Juventus’ lead over Napoli is back to eight points. The distance between second-place Napoli and Inter in third is eight points. Juventus is 16 points ahead of Inter and it’s not even January yet. That’s good, right?

20181224_214233.png

Анегри = Мистер Мијаги

AstonishingHauntingDrafthorse-max-1mb.gif

Да те надополнам за Квадрадо само, немало доволно индикации за да се оди на оперативен зафат, односно продолжува само со редовна терапија... и конечно цеер7 ќе одмара, против Аталанта во среда.

Еве ни го повратникот, уште еднаш се покажува у вистинско светло...До кога ќе се трпи ова не знам, за овој ли седи Бенатиа на клупа...срамота.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ќе ја гледам реприза вечер, ама ич не сум изненаден од црвениот за Бентанкур. Време му беше веќе, еден тон жолти картони добива, внимателноста му е нула.

Ќе ја гледам реприза вечер, ама ич не сум изненаден од црвениот за Бентанкур. Време му беше веќе, еден тон жолти картони добива, внимателноста му е нула.
7 жолти има до сега.

Иначе евидентен е проблемот во нападот, иако веќе во 5та минута можевме да водиме 2-0, Бентакур погоди пречка.

Шчесни добар, Де Шиљо одличен, Бонучи потоп, Ќелини стандард, Сандро добар.
Кедира како Кедира, Чан добар, Бентакур не толку лош како што изгледа према статистиката, првиот жолт заслужен, но продолжи да игра невнимателно и уште во прво се гледаше дека ќе го јаде црвениот, но престрого го доби вториот жолт иако имаше елементи на жолт судијата не свирна одма туку откако му се наврте цел тим на Аталанта.

Даглас Коста ништо посебно, Манџукич катастрофа со топка не се состави, грешка на Алегри што со црвен картон го остави на терен и го префрли лево, само ја кочеше играта и никако не продонесе, Дибала исто лош, ништо не покажа.

Пјанич добар, Роналдо одличен.

Евидентно беше колку Аталанта ризикуваа без Роналдо на теренот, но никој од нашите не знаеа да го искористат тоа.

И судијата си има удел во резултатот, премногу лесно делеше жолти за играчите на Јуве, Ќелини и Манџукиќ пожолтеа ради ништо, немаше ни контакт, додека на другата страна поминаа многу полесно, многу стартови му ги прегледа низ прсти и останаа неказнети затоа можеа да играат како што играа 90 минути.

Според Тутоспорт, Рамзи кажал ДА на Јувентус... раководењето на клубот и можноста да игра со Педерот во тимот се причините зошто прифатил да дојде во Јуни во Италија.

Ја би додал и трета причина...10 милиони годишно :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom