Кајганеро
Немој не ме радуј!
- Член од
- 3 јули 2010
- Мислења
- 2.905
- Поени од реакции
- 2.853
Само на оваа тема ќе ме читате, на нитуедна друга...
Роналдо а?
Не верувам дека ќе се деси, а и вчера Моџи пиша нешто во стилот "Роналдо-Јувентус? Убава лага во која сите веруваат..." А и сите медиуми што ја пренесоа веста ми се онака дно од извори, освен Марка, па и Ди Марцио синоќа го читав, пиша дека Јувентус само го испитувале теренот за ЕВЕНТУАЛЕН трансфер на играчот, значи немало контакти нит со Роналдно, нит со Реал.
Ај да бидеме реални малце, таа плата што се шпекулира низ медиумиве од 30 милиони годишно абе нема теоретски шанси да ја платиме... Каде бе еден Дибала и Игуаин ти земаат 7 милиони годишно, а Роналдо да ти зема 30, инстант несогласување во соблекувалната ова ќе биде. Ај остајте настрана платата, Роналдо е таков егоист и нарцис, што дополнително ќе ги компликува работите во соблекувалната а и на терен... И самите знаете дека играта во Реал во поголемиот дел се базираше врз Кристијано, ако тоа се деси и во Јуве, значи еве незнам... да не зборам дека со неговото доаѓање автоматски еден од Берна, Коста, Квадрадо ќе седи на клупа.
Позитивната страна на тоа ако го земеме педерот е што пред се и на 34 годишна возраст е играчиште. Докажан победник, кој секогаш прави разлика на теренот. Маркентишки клубот ќе се дигне 100 нивоа погоре, дресовите ќе се продаваат како алва, а знаеме колку ванаби фанови пратат фудбал само ради Педеров, така да Јувентус на неговото име може само уште повеќе да се изрекламира низ светов. Тимовите во Италија ќе незнаат кого побрзо да чуваат, дали Роналдо, дали Дибала или Коста, а неговото искуство во Европа ќе биде огромен + за клубот. И против Беневентовци, Кротоновци и Киеовци стадионот ќе биде фул, а не полупразен. Башка како што пиша некој поназад, со овој трансфер ќе бидеме рамо до рамо со Јунајтед, Реал, ПСЖ, Баерн во трошење, клуб кој може да фрли 100 милиони без ич око да му трепне.
Каков Дибала бе, прв на пик е Игуаин во Челзи, и онака веќе од Мај кружат информации дека сакаат да се отарасат од него. Сари дрка на него, така да за 50 до 60 милиони нека фаќа патот за Лондон. Лошото е што овие и за Ругани се интересираат, а и неговиот агент ги потврди овие шпекулации, а несакам детото да оди
Манџукиќ беше готов за продавање, али ако веќе решиле да го џитнат Игуаин, можно е усташов да остане уште една година кај нас, и ќе игра како класичен шпиц а позади него ќе бидат Коста, Дибала и Роналдо (?)
Покрај сите овие шпекулации за Роналдо, заборавивте да пишете дека вчера Калдара беше на медицински прегледи... Спинацола нигде го нема. А кога сме веќе кај левиве бекови, вчера Ди Марцио пиша дека Сандро пак го тртел газот кај Јунајтед. Да сум Марота му давам недела дена да одлучи дали ќе остане во клубот, или ќе фаќа патот, му ебам тоа бразилското ѓубре, одличен играч али 0 од карактер.
100 милиони за трансфер + 120 милиони плата за 4 години...
![]()
На крај ќе ни го ували РоЛандо од Олимпик Марсеј![]()
Спинацола повреден до октомври е затоа го нема нигде