Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ругани и Ховедес (појма немам точно како се пишва) десно Шиљо јбг (против Барца).
Бенатија очекувам да се повреди на тренинг ама немам гајле Сту е тука за ЦБ а Манџо ДМ.

Ругани и Ховедес (појма немам точно како се пишва) десно Шиљо јбг.
Бенатија очекувам да се повреди на тренинг ама немам гале Сту е тука за ЦБ а Манџо ДМ.

Јас сум 1000% сигурен дека Лихт ќе игра CB коќе треба (недај боже). Барзаљи оваа година ќе го гледаме само од клупа :). Оваа година најпоќе мислам ќе изменандат Хеведес и малиот Бентанкур.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јас сум 1000% сигурен дека Лихт ќе игра CB коќе треба (недај боже). Барзаљи оваа година ќе го гледаме само од клупа :). Оваа година најпоќе мислам ќе изменандат Хеведес и малиот Бентанкур.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па кај и да е и Бенатија ќе се повреди од страв. (ете ти го Лихт ЦБ)
Хеведес мислам дека е ОК (малку го имам гелдано) а Бента е тас - таман.
Берна и Матуиди мислам се the real deal.

На 12ти јаки дуели ќе гледаме Де Шиљо vs. Дембеле :pos:

Среќа го купивме Хеоведес, инаку ќе го јадевме стапот со тројца централни дефанзивци, Барѕаљи дедо (али квалитетен), Бенатија стаклен, Ругани сеуште неискусен... А Алегри ако искочи на Камп Ноу против Барса со Де Шиљо у прва постава, подобро уште сега нека ја спрема ќерка му за, кхм... :vrtioci:

Жално за Спинаѕола,да не си му во кожата.Не се способни свој играч да вратат од позајмица,а кога некој од кај нас сака да си оди го пуштаат за кило компири у дестинација по негова желба.Го оставија таму на милост и немилост некој си третокласни играчи да го вреѓаат

Колку и да сакав да дојде Спинацола, сепак играчот ептен глупо постапи кон Аталанта... бетер од Дембеле и Кутињо за трансфериве. Мислам ОК виде дека Јувентус сака да те врати назад, виде дека прават напори да го доведат назад во Торино, немораше толку да ги напнува и овие од Аталанта да го пуштат побрзо...само го навлече нивниот гнев последниве 2 недели. Сега може за казна да го остават цела сезона на клупа, па ќе изгуби и кондиција, форма, штотијасзнам и на крај на 30 години ќе направи трансфер во Киево како надежен младинец.
Можеше да побара трансфер во Јувентус, и додека да средат да продолжи да игра за Аталанта, нешто слично ко што направија Марез и Мбапе... побараа трансфери, али продолжија како професионалци да играат за клубовите, овој нашиов ептен глупо постапи, па уште и статуси пишуваше по социјалните мрежи:facepalm:

Сума сумарум... Да ви кажам искрено, само класа десен бек ни фали во стартниов тим.. Другото е петка.. За првиот тим давам оценка 9,5 од 10.. Значи убеден сум дека ќе догураме минимум полуфинале.. Е сега само да се крстиме во одбраната.. Јбг, јас признавам дека ќе фали Бонучи.. Ама затоа нападот ни е ферари, можеме на кого сакаме и кога сакаме гол да дадеме.. Нема да се крстиме во прасето ако има лош ден.. Ја би го седнал на клупа а у шпицот Манџата би го ставил.. Злато вреден играч.. Многу е голем борец, многу е потценет играч.. Многу го сакам.. Е друга работа ова повредиве на дефанзивциве болат.. Треба да се крстиме во Ругани и она телено Де шиљо.. Ајде да му дадеме шанса да не брзаме, ама што да даваме ебаго.. Бенатиа, Барзаљи веќе ми се отпишани.. За на клупа играчи.. Едниот склон на повреди, другиот бастун да му дадеш.. ај ваљда дедово ќе биде супер за сериа А.. да се крстиме само носоњата да не биде склон на повреди, па да крпи таму дупките со Ховедес и Ругани.. Јас убеден сум дека швабава ќе се вклопи во одбраната.. Треба време да се уиграат.. Ама ако, додека дојде нокаут фазата мислам дека Алегри ќе среди работа.. Пцуете што сакате кажете, ама мене Макс > Конте во секој поглед освен во мотивацијата.. Тактички поткован тренер, знае што сака и може да извлече максимум од секој играч.. Јас би изиграл исто како управата, го задржувам Макс а би го избркал Бони.. Во секое време, место и пари, секс и жени..

Мене ми е 7 и нешто. Еве гратис 0.25 за да тргне. Значи 7.25

Минуси:
Требаше да лапеме барем 5-10 милиони од ПСЖ за Алвеш, имаат пари и не штедат но ајде... можеби нешто договор имаше за продажба на Матуиди ?
Бонучи да беше продаден за истата сума но + Де Шиљо.
Аса, Лихт и Квадрадо продадени, на нивно место Спина и Кеита.
Шик...

Пљусови:
Берна, толку.
Бентакур е супер проспекат.
Коста ми е сумлив маме му ебем но на пријателските и копа италија некако ме предомисли.
Матуиди не е толку скап, добро ќе се вклопи.
Шчезни за кило семки го зедовме (по би Донурама ама скапо)
Ховедес е ОК, башка кило семки.
Продажба/позајмица на дрвата Лемина и Рикон.

Мора да ги игра Матуиди (место Кедира) и Берна и Коста крила, остај Манџата нека одмори или да го одмара Пиги а Квадрадо продавај во Јануари.

Кин на позајмица - ова ни пљус ни минус.[DOUBLEPOST=1504275001][/DOUBLEPOST]
Пцуете што сакате кажете, ама мене Макс > Конте во секој поглед освен во мотивацијата.. Тактички поткован тренер, знае што сака и може да извлече максимум од секој играч.. Јас би изиграл исто како управата, го задржувам Макс а би го избркал Бони.. Во секое време, место и пари, секс и жени..

И јас би играл така.

Последно уредено:
Среќа го купивме Хеоведес, инаку ќе го јадевме стапот со тројца централни дефанзивци, Барѕаљи дедо (али квалитетен), Бенатија стаклен, Ругани сеуште неискусен... А Алегри ако искочи на Камп Ноу против Барса со Де Шиљо у прва постава, подобро уште сега нека ја спрема ќерка му за, кхм... :vrtioci:

Колку и да сакав да дојде Спинацола, сепак играчот ептен глупо постапи кон Аталанта... бетер од Дембеле и Кутињо за трансфериве. Мислам ОК виде дека Јувентус сака да те врати назад, виде дека прават напори да го доведат назад во Торино, немораше толку да ги напнува и овие од Аталанта да го пуштат побрзо...само го навлече нивниот гнев последниве 2 недели. Сега може за казна да го остават цела сезона на клупа, па ќе изгуби и кондиција, форма, штотијасзнам и на крај на 30 години ќе направи трансфер во Киево како надежен младинец.
Можеше да побара трансфер во Јувентус, и додека да средат да продолжи да игра за Аталанта, нешто слично ко што направија Марез и Мбапе... побараа трансфери, али продолжија како професионалци да играат за клубовите, овој нашиов ептен глупо постапи, па уште и статуси пишуваше по социјалните мрежи:facepalm:
Лихт не е на листата за ЛШ така да спремај се за Валето

DIpoLxnXUAEfUey.jpg

Lichtsteiner is left out once again, the Swiss fullback was left off of last year’s initial squad list before being re-added in January.

Marko Pjaca also is omitted as he recovers from his ACL tear suffered last season while on international duty.

Жално за Спинаѕола,да не си му во кожата.Не се способни свој играч да вратат од позајмица,а кога некој од кај нас сака да си оди го пуштаат за кило компири у дестинација по негова желба.Го оставија таму на милост и немилост некој си третокласни играчи да го вреѓаат.Нека тргаат Јееp и нека турат Уницеф за дресот.
Се надевам дека нема да му замини возот со ова и дека ќе добие шанса догодина, и исто дека нема годинава да го „скршат“ во Аталанта туку дека ќе испадни појак.

Алегри тактички поткован тренер кој знае што сака и може да го извлече максимумот од секој играч? Сладолед дали си сигурен дека не го опишуваш Конте?

Додека Конте максимумот го вади од (пот)просеци како Пепе, Вучинич и Матри додека беше кај нас, од Мозес и Алонсо во Челзи, Алегри кога му заминаа Видал и Погба 2015 првите 10 кола додека да се вратат играчите од прв состав беше 13то место, имаше скор како за испаѓање. Се вратија играчите од повреди и тргна возот. Баш покажа тогаш колку може да извади од просеци.

И никогаш нема да ми стане јасно како медиумите го тргнаа настрана Алегри после ланското фијаско во финалето. Точно е дека играчите се посраа, ама не видов една статија, една критика да праша барем каде бил тренерот да спречи такви глупости да му се издешаваат во соблекувалната. И овде немаше баш такво нешто, како да немаме тренер на клупата.

Што му згрешил Лихт на Алегри што овој толку го мрази? Па пичка му материна, како мислиш да играш на десната бековска позиција во ЛШ, со половен играч и играч олдтајмер? Понекогаш се прашувам дали тренеров наш воопшто размислува кога прави нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom