Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Маркизио треквартиста игра 0.о

Хернанес не беше лош, Лихт е ужас ..

Колку само се приметува дека е појака срединава со Маркизио и Стураро отколку со Хернанез и Пјанич...

Играме поофанзивен фудбал, поотворен, со повеќе слободни движења на играчите, можеби се припремаат за таква игра.

Мене не ми се свиѓат, повеќе сакам дефанзивна но то е.

хахааххахахаха леле Квадрадо со Џакерини дуелот каков ownage му направи Квадрадово абе ка шило е му ебам тоа периката на глава

Наполитанкиве со 3 асистенции :pos: Ќеифски, со нивен играч потопени. Пак нека организираат погреби низ селото нивно мафијашко.

До излегувањето на Хернанес, Маркизио играше треквартиста одма зад Игуаин и Манџукиќ. Хернанес уопште не беше лош освен онаа една грешка па заслужено си доби овации, Стураро мора поќе да игра како само ги бркаше и затварање а и со топка се поднаучил гледам :).

Со 442 игравме поофанзивно од ко влезе Маркизио ептен офанзивни до измената на Хернанес како да беше на врвот на 442 дијамант.

Алегри одлично ја прилагоди тактиката во второто. Заслужена победа не им дадовме да мрднат оваа 442 мора да се задржи и конечно изгледаме како Јувентус.

Сандро мен оф д Меч..
Лихштајнер мора да биде продаден во Јануари...
Маркизио фала богу што се врати...

од второ полувреме доста подобро од кога влезе Куадрадо , си газат со Алескандро

Сандро е ѕверотиња !!

Маркизио е класа играч како си ги исфрлаше со потег па и како се гради браво..

Куадрадо и Сандро одлични, пријатно изненадва Куадрадо.

Сандро МоМ[DOUBLEPOST=1477776603][/DOUBLEPOST]Max Allegri complimented Napoli for “playing very good football,” but insisted the Juventus victory was “not decisive” for the Scudetto race.

“It is an important result, but is still not a decisive one,” the Coach told Sky Sport Italia after a 2-1 success.

“This match was hard-fought, intense and quite balanced, as in the second half we ran a few risks with one-against-one situations. On the (Faouzi) Ghoulam error we took the lead.

“The game was a little bland in terms of tempo at first, but the intensity stepped up. There were few scoring opportunities, as is natural in these big top of the table matches.

“Jose Callejon always makes that movement round the back of the defenders and we should’ve see him coming, but were caught napping.

Alex Sandro was like an extra full-back, so we basically played with four when out of possession. We lifted the tempo, Napoli lost intensity and we compliment Napoli for playing very good football. It was certainly a better performance from them than last season.”

Miralem Pjanic was substituted by Claudio Marchisio and the difference was immediately clear.

“Pjanic worked very hard when defending and I think he was a bit short on fuel, so he was fatigued and has been playing a lot lately.

He had a good pass for Gonzalo Higuain in the first half, he has different characteristics to a classic midfielder, but can improve when he’s sharper and less tired.”

Naturally, Higuain scored the winning goal in his first meeting with former Napoli teammates. He refused to celebrate, but did Pipita let it all out in the locker room?

“Gonzalo has extraordinary qualities and above all works hard for the team. He was very happy, naturally this was a special game for him.

“He made a choice to come here and absolutely should not feel like a traitor. Instead, he made a courageous decision.”

=====================

[DOUBLEPOST=1477777131][/DOUBLEPOST]
14915252_790259147779041_4574032629156360963_n.jpg
[DOUBLEPOST=1477777556][/DOUBLEPOST]Sarri said he’d greet Higuain like a son who had made his father angry and they shared a warm embrace before kick-off.

“He is a phenomenon, a loose ball at Gonzalo’s feet means certain death for defenders. If Gonzalo wins something in Europe, I am happy for him. Less so for Juve, but I’ll be happy for him.”

Последно уредено:
Сакам буцкото да им даде еден гол, и тоа победнички, онака да цркнат од мака :LOL:

Aааwwww, ме послуша дебелкото :X3:
Пјаниќ е дефинитивно надвор од форма, и освен амф на нитуедна друга позиција не би го играл...ептен ме разочара со настапите.
Алекс Сандро е ѕверотиња од играч, како само ора на терен, аууу сФака част :cuc:. Евра ако е задоволен со улогата на замена нека седи ондак, али ако бара прва постава покрај еден ваков Сандро, епа нека си ебе мајката, нека фаќа патот накај Франција.
Маркизио ЦАРУВА на средината од теренот, тоа што 6 месеци беше надвор од терените само дополнително го мотивирало да дава уште подобри партии за црно-белиот дрес... Шампион и господин во секоја смисла на зборот.

Незнам што очекувате од Лихт...34 години има и ова мислам дека му е првпат да е во стартниот тим по месец дена, според мене очекувано е што изигра ваква бледа партија.

За Квадрадо да НЕ чујам лош збор... Искина сезонава, секоја шанса што му се пружи максимално ја искористи

Идеме даље со Лион :)

Aааwwww, ме послуша дебелкото :X3:
Пјаниќ е дефинитивно надвор од форма, и освен амф на нитуедна друга позиција не би го играл...ептен ме разочара со настапите.
Алекс Сандро е ѕверотиња од играч, како само ора на терен, аууу сФака част :cuc:. Евра ако е задоволен со улогата на замена нека седи ондак, али ако бара прва постава покрај еден ваков Сандро, епа нека си ебе мајката, нека фаќа патот накај Франција.
Маркизио ЦАРУВА на средината од теренот, тоа што 6 месеци беше надвор од терените само дополнително го мотивирало да дава уште подобри партии за црно-белиот дрес... Шампион и господин во секоја смисла на зборот.

Незнам што очекувате од Лихт...34 години има и ова мислам дека му е првпат да е во стартниот тим по месец дена, според мене очекувано е што изигра ваква бледа партија.

За Квадрадо да НЕ чујам лош збор... Искина сезонава, секоја шанса што му се пружи максимално ја искористи

Идеме даље со Лион :)
Ете го и Алегри кажа дека бил Пјанич преморен, неможи да оди чоекот поќе, треба да го седни 2-3 натпревари. Ми се бендиса како со Стураро добивме на мускул и снага на средина како само ги туркаше а гледам и со топка научил брзо се ослободба трча напред двојни додавања научил а назад простор не му остај душа му вадеше ко на батерии не застана :D

Ете го и Алегри кажа дека бил Пјанич преморен, неможи да оди чоекот поќе, треба да го седни 2-3 натпревари. Ми се бендиса како со Стураро добивме на мускул и снага на средина како само ги туркаше а гледам и со топка научил брзо се ослободба трча напред двојни додавања научил а назад простор не му остај душа му вадеше ко на батерии не застана :D

Би сакал Стураро да почне со Лион, чисто онака да видиме како ќе се покаже, и дали е сеуште зелен во тоа црпката негова :)

Би сакал Стураро да почне со Лион, чисто онака да видиме како ќе се покаже, и дали е сеуште зелен во тоа црпката негова :)
И јас исто, кај Стураро обожавам онаа карактеристика нема страв ни почит спрема ништо, како му одлепи само на Рамос дрско а уште никој не го знаеше кој е не дека го знат али ајде. Увек во дефанзива бил ѕвер и трчање покривање напред да видиме шо научил ако научил ако не супер ќе ни се најди како DM класичен во дијамант или не знам некоја формација :)

До излегувањето на Хернанес, Маркизио играше треквартиста одма зад Игуаин и Манџукиќ. Хернанес уопште не беше лош освен онаа една грешка па заслужено си доби овации, Стураро мора поќе да игра како само ги бркаше и затварање а и со топка се поднаучил гледам :).

Со 442 игравме поофанзивно од ко влезе Маркизио ептен офанзивни до измената на Хернанес како да беше на врвот на 442 дијамант.

Алегри одлично ја прилагоди тактиката во второто. Заслужена победа не им дадовме да мрднат оваа 442 мора да се задржи и конечно изгледаме како Јувентус.
Грешка си . На стрим гледав, па колку што можеше да се види и чуе , го исвиркаа Хернанес :facepalm: .. а он бурно реагираше... викаше и мафташе со рацете... Можеби не заслужи орден за заслуги.. но свирежи пак најмалку... на Јуве Арена публиката е малку шашава на моменти....

Грешка си . На стрим гледав, па колку што можеше да се види и чуе , го исвиркаа Хернанес :facepalm: .. а он бурно реагираше... викаше и мафташе со рацете... Можеби не заслужи орден за заслуги.. но свирежи пак најмалку... на Јуве Арена публиката е малку шашава на моменти....
Јас на Арена гледав и имаше овации, гледам и овие на Juventuz пишат дека добил овации, ти да не си грешка :D ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom