Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Пак, никој не вика безглаво да ги нападневме, него и ние да пробавме да играме. Во второ се отворивме и видовме што бидна.
Те сваќам ама муабетот мие ова е ЛШ неможи така да се тргни и Баерн беше претпазлив, не забележа после 1иот гол почна да му жежи газето. Се си беше на место можевме малце подрско али тоа можеше и мн поќе да не чини. Не правеа толку пресинг тие колку што ние комбиниравме лошо на средина и на крила.

Деви, имаш бе материјал од прес да читнам нешто или да се тупосам в кревет?

Allegri: 'Juve lacked confidence'
By Football Italia staff

Max Allegri felt Juventus were lacking “confidence in our own abilities” before they fought back with Bayern Munich.

The Bianconeri were totally dominated in the first half, but fought back from 2-0 down for a 2-2 draw and threatened to win at the end.

“In order to qualify we have to win and now we have to do it there,” the Coach told Mediaset Premium.

“The team played well and we have to build on the second half performance more than the errors of the first half. We should’ve done better playing our way out of defence, but still created some interesting opportunities.

“We improved in the second half and above all gained confidence, so we were rewarded for that. It proves that in the Champions League you need more belief and courage.

“Of course we believe in our chances, absolutely, and the fightback gives us more confidence. Right now have to focus on Serie A though.”

Allegri’s choices coming off the bench were surprising, but inspired, as Hernanes did well when replacing injured Claudio Marchisio, while Alvaro Morata provided an assist and Stefano Sturaro scored.

“The substitutions went well, I am happy for Hernanes, as he was often criticised by the fans. I introduced Sturaro because we needed someone to run in from midfield and Sami Khedira was flagging. Sturaro brought sharpness.”

Was allowing Bayern Munich 70 per cent possession in the first half part of the plan?

“Bayern’s last man was often Arturo Vidal and we should not have allowed them that much space. As long as Bayern maintained a certain tempo, it was not easy for us. Fortunately they lost intensity and we came out.

“We need to have more confidence in our own abilities and not sit so deep. We can do it and I’m happy to have certain players back from injury.”

Juventus have gone through in each of the last six European knockout rounds in which they started with a home draw.
[DOUBLEPOST=1456268318][/DOUBLEPOST]
Знае некој дали ќе бидат спремни Киелини , Азамоа и Алекс Сандро за втората утакмица или нема информација ?
Асамоа беше спремен и за оваа и за со Болоња ама не го ризикуваат. Киелини имаше шанса да играа и оваа но не го повикаа[DOUBLEPOST=1456268381][/DOUBLEPOST]
Pogba: 'You can win at Juve'
By Football Italia staff

Paul Pogba wanted a penalty against Bayern Munich and discussed his future. “I don’t forget what Juventus have done for me.”

The midfielder had spot-kick appeals in tonight’s 2-2 Champions League drawafter his cross struck Arturo Vidal’s hand.

“I thought it was a penalty, but the referee said his hand was too close to his body,” Pogba told Mediaset Premium.

“It was not easy tonight, but we never gave in. We believed in the comeback and 2-2 is not a result to be thrown away.”

This week Pogba praised Pep Guardiola, so does that mean he’s interested in joining the manager at Manchester City next season?

“I don’t forget what Juventus have done for me. As long as I am here, I will give everything to help this wonderful family to win.

“You can win at Juventus, even when certain players leave.

Знае некој дали ќе бидат спремни Киелини , Азамоа и Алекс Сандро за втората утакмица или нема информација ?
За Киелини изброј 20тина дена од последната негова утакмица и види до кога треба да е аут. Сандро би требало најкасно за полуфиналето со Интер да се врати (а зошто да не и лигашката со нив), а Азамоа е мистерија.

А пресингот? Вториот нивни гол што дојде по контра? За тоа ништо?
И во второ ни правеа пресинг, мада Хернанес го имавме место Маркизио.

Конкретно за вториот Бонучи е крив, сакаше фаул да изнуди или да напраи, он си знае, па падна и се отвори голем простор... А друга контра ко што памтам немаа.

“Bayern’s last man was often Arturo Vidal and we should not have allowed them that much space. - Алегри.

Тоа и ја кажав, пикнати до крај на своја половина, не може така

Sturaro brought sharpness

ssssssssss.jpg

Ете ја таа острина :duel::D

Иначе овај Погба да го овтави сиот „накит“ што го носи на себе па и егоизмот, џупштизмот и филмот што го мота низ глава дека вреди вреќа злато, со малку повеќе залагање на терен и со тие копитата што ги има.... страшно играчиште ќе биде. Вака има една мува во црпката и го ебава.

Не ме чуди, се движи како напаѓач со топка, има одличен пас за дефанзивец искрено одамна знаев дека ќе има ваква изјава.

Гвардиола бара дефанзивец со такви карактеристики и да знае да нагази на топка т.е. да игра со топката.

Со Киелини и со Сандро ќе си го прашам мојов дали така ќе влага Робен :гомце:
И да Манџукич е злато!:cuc:

Шта је бре мишеви, шта сте се усрали? :pistoldz:

Е ова сакав да ги прашам играчите на полувремето. Што се усравте бе, Господ да не слегна на теренот да игра против вас? Јас имам огромна почит за квалитетните екипи како Барса и Баерн оти играат неверојатен фудбал, ама играта во првото полувреме и првите 15 минути од второто полувреме ни беше криминал. Па вака лошо Фросиноне и Карпи не играат против нас бе. Маркизио и Кедира немаа појма, Квадрадо галопираше без врска. Манџукич не се состави со топката, а пак приемот на Дибала му беше катастрофа. По овие 60 минути фудбал се гледа токму сегментот во кој овој Јуве има најмногу простор за напредок. А тоа е пристапот кон играта, техничко унапредување на контролата на топката под притисок и градењето акции од почеток особено против поквалитетни тимови. Не велам дека ние треба да ги доминираме Баерн, ама ако се повлечеш во сопствениот шеснаесетник освен пораз друг исход не може да има. А ако излезеш за да загубиш, поарно ич не излегувај на теренот.

Алегри направи одлични измени денеска, секоја чест. Виде што му фалеше на тимот и го уфрли тоа иако со голема доза на ризик. Хернанес капа долу човеку, досега се што фати усра, ама во овие 45 минути барем малку си го врати достоинството. Дибала :cuc: за голчето, знам дека беше обичен гол еден на еден ама вака млад играч, прва сезона во Јуве ги заслужува сите пофалби што остана мирен и го реши Ноер без никаков страв. Сигурен сум дека доста би затрепериле во таа позиција. Замената Стураро-Кедира беше очекувана, ама одлична се покажа и замислата да се уфрли Мората кој мислам дека треба да стартува на реваншот. Ги растрча, ги размрда одлично, некако ни ја забрза играта од кога влезе. Како го помина Видал кон 90та минута кога овој направи фаул и бидејќи беше претрчан и немаше друга опција за да го запре. Штета што тој прекин не го искористивме подобро. Само да додадам дека Квадрадо иако во поле играше солидно, подобро отколку што очекував, сепак со шансата што ја промаши покажа зошто е тоа што е. Па ваква шанса против Баерн Минхен не смее да се промаши, а особено не на начинот на кој ја шутираше директно во Ноер кој е висок голман и кој високите топки ги јаде за ужинка. Па шутни ја таа топка долу, а ако сака и покрај голот нека оди, ама не дозволувај интервенција на голманот која е 99% сигурна.

Се на се ми остана, а верувам и на сите други она глупаво чувство дека можевме да направиме подобро некои работи. Особено да смогнеме сили да нападнеме порано, бидејќи очигледно беше уште во прва минута дека Баерн е ранлив позади. Тоа скапо го плативме со два гола во нашата мрежа, а можеа лесно и повеќе да бидат. Реакцијата не беше задоцнета, али сепак против вакви тимови без игра 95 минути на врвно ниво нема позитивен резултат. Од психолошки аспект добро е што го избегнавме поразот, ама реално шансите за пролаз понатаму се мали. Алианц Арена е претешка за играње, а особено ако играме како во првиот саат од денешниот меч. Знам дека е поризично и дека може да ни се удри од глава, ама не може против тим кој доминира како Баерн да се браниме 90 минути, а во исто време да сме свесни дека ако нападнеме може да ги искористиме нивните слабости. Со стоење пред шеснаесетникот и околу него и без никаква иницијатива, неизбежно ќе не наполнат. Се надевам Киелини ќе биде спремен за реваншот бидејќи колку и да има грешено, сепак по друго е кога тој е тука.

Глава горе сепак, очекувам да ги искршиме Интер викендов :busi:

Сите весници во Италија пишуваат дека Судијата не победил O.o и дека двата гола биле нерегуларни

Сите весници во Италија пишуваат дека Судијата не победил o_O и дека двата гола биле нерегуларни
Весниците може што сакаат да пишуваат, ама не сакам да видам некој функционер на Јуве или играч да изјави нешто слично. Не за друго, цел живот најмногу мразам тимови кои обвинуваат судии за сопствени неуспеси без да си ги погледнат грешките во својот двор, па така и ние бадијала е за нешто да го обвинуваме судијата кога одигравме очајна партија првото полувреме и почетокот од второто. Не сакам и Јуве да се претвори во такво нешто.

Весниците може што сакаат да пишуваат, ама не сакам да видам некој функционер на Јуве или играч да изјави нешто слично. Не за друго, цел живот најмногу мразам тимови кои обвинуваат судии за сопствени неуспеси без да си ги погледнат грешките во својот двор, па така и ние бадијала е за нешто да го обвинуваме судијата кога одигравме очајна партија првото полувреме и почетокот од второто. Не сакам и Јуве да се претвори во такво нешто.
И ти си во право, муабетот мие дека се обединети кога е во прашање ЛШ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom