Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Дали може линк реприза да ја гледам утакмицата, или барем линк со убав хајлајтс онака 15-20 мин да трае :D

Не ми се исполни желбата да постигнеме повеќе голови.. Дибала можеше уште 1-2 , а и Погбињо не требаше да шутира пенал.. Убаво изигравме неможе да им се замери нит на Алегри нит на играчите, потребно е да се продолжи исто темпо против Сасуоло, и ќе се дојде до нови три бода...

Погба до десетката на дресот имаше додадено +5, нешто е со посвета или изиграва бесни глисти ?

Гледав само прво полувреме, се гледа дека 4-3-1-2 е многу поофанзивна формација и повеќе се прават шанси со таа.

Го разбирам Алегри зошто смени на 3-5-2, за да се консолидира најбитниот дел, одбраната, ама без играчи како Пирло и Тевез, многу тешко може да се игра таа, дури и со нив беше многу тешко, едноставно е премногу летаргична во напад, треба буквално сите 7 играчи во поле(освен тројцата дефанзивци) да се невидени техничари, едноставно таква е формацијата.

Сега веќе кога е се во ред со дефанзивата, мислам дека може полека да си се врати на 4-3-1-2 и да испробува различни варијанти на 4-3-3.

Дибала одличен, се гледа дека полека се пронаѓа самиот себеси и како дел од овој тим, денеска клучен. :bravobe:

Погба исто прво полувреме имаше едно 5-6 клучни пасови(само Манџучиќ е теле невидено, две чисти шанси промаши), гледам и одличен пас дал за Дибала кај вториот гол.

Манџучиќ се воздржувам да не го пцујам, значи има реакции помртви и на тие на Љоренте, ама ајде, да му дадеме време, мислам дека и има некое око за гол на битни утакмици и утакмици каде што тешко можеме да разбиеме, ќе видиме.

Переира се виде дека треба да игра прва постава, жал ми е многу што се повреди. Кои се прогнозите, сериозно е?

Погба до десетката на дресот имаше додадено +5, нешто е со посвета или изиграва бесни глисти ?
Бесни глисти, Спортмедиасет појасни као тоа било (1+0 )+5 = 6 бројката која ја носеше до оваа сезона....

Што бидна со Переира беше заменет негде прво полувреме во еден спринт? Мислам дека беше задна ложа :/

Pogba's message for Pele
By Football Italia staff

It’s reported Paul Pogba’s scribble on his Juventus jersey was in fact a message for Pele.

The midfielder was spotted with something scrawled next to his number on the back of his shirt during the 2-0 win over Atalanta.

It was originally thought to read ‘+5’ changing the 10 to a different number, as he has been feeling the pressure of wearing that iconic figure.

However, he told reporters from Ansa news agency that it actually read ‘75’ and was wishing Brazil legend Pele a happy 75th birthday.

O Rei turned 75 on Friday.

Pogba's message for Pele
By Football Italia staff

It’s reported Paul Pogba’s scribble on his Juventus jersey was in fact a message for Pele.

The midfielder was spotted with something scrawled next to his number on the back of his shirt during the 2-0 win over Atalanta.

It was originally thought to read ‘+5’ changing the 10 to a different number, as he has been feeling the pressure of wearing that iconic figure.

However, he told reporters from Ansa news agency that it actually read ‘75’ and was wishing Brazil legend Pele a happy 75th birthday.

O Rei turned 75 on Friday.
Јас мислам дека некој го има нашамарено во соблекувална да почни да ја почитува бројката и да смисли изговор.

Овој Берарди ги фатил на зуб Милан,цел живот ги јебе, нема утакмица а гол да не им даде хахаха:pos::pos:

Juventus captain Gigi Buffon says they are ‘under construction’ and targets continuing to play until 2018.

The 37-year-old is an ever-present for club and country, and believes the Old Lady will return to winning ways ‘very soon’.

Despite a 2-0 win against Atalanta on Sunday, the Bianconeri find themselves in 12th place after nine rounds due to a slow start in Serie A.

“We are a team under construction that is finding and perfecting the right balance, that will bring results very soon,” he said on Rai programme ‘Che tempo che fa’.

“I don’t know if we will bring ourselves back to win in Italy, but we will certainly be protagonists again.

“The record of minutes played? They’re a lot and I'm happy about it, but I think I still have something to give.

“An objective and a dream is to keep playing until 2018, although after the age of 32 or 33 the years count as seven times more, like with dogs!

“Since I was a child the thing that has moved me is an uncontrollable passion for football.

“Growing up, you realise that what excites you the most is the challenge.

“I still enjoy playing in matches. I still haven’t thought about what I'll do after, I’ve had no brainwaves."

Dybala: ‘Staying calm at Juventus’
By Football Italia staff

Paulo Dybala admits “I definitely feel the change” having swapped Palermo for Juventus.

The striker joined the Bianconeri this summer for a fee of up to €40m, but has been left out by Coach Massimiliano Allegri for some high-profile encounters.

The Argentinian international returned to the starting XI for the win over Sassuolo yesterday, scoring once and providing an assist.

“I’m going through this period very calmly,” Dybala assured Premium Sport.

“I always think about working in peace and doing my best. I definitely feel the change, but like Allegri said, when there’s too much pressure you make mistakes and it can weigh on you.

“You just have to play calmly, staying close to your friends and teammates. I’m definitely raring to go, I like being on the pitch, but the Coach has to choose his 11.”

Интересно во овој збуткан период од мечеви ќе биде да се видат маневрите со формацијата и со составот. Од една страна не може да се каже дека веќе имаме добитна комбинација, но од друга страна дефинитивно се забележа дека 4-3-1-2 изгледа подобро. Тоа сепак не значи дека Квадрадо ќе остане зацементиран на клупа или дека пак Падоин ќе се изнаигра, со оглед на тоа што нема други бекови.

Инаку никој никаде не кажа нешто за Переира, сериозно е или обично истегнување? Бидејќи според тоа како се повреди мене ми се виде дека не му бегаат 2-3 месеци аут.

Асамоа - 20 дена аут.
Переира - 40 дена аут.

Асамоа како што тргна ќе биде Пепе втор дел. Можеби подобро ќе биде да се продаде.

Асамоа - 20 дена аут.
Переира - 40 дена аут.

Асамоа како што тргна ќе биде Пепе втор дел. Можеби подобро ќе биде да се продаде.
Не ми е јасно како се повредил Асамоа.. го доигра натпреварот... у купатило да не се лизнал? Ебате малерот од играч...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom