Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Манџукич не е уигран со тимов....

Дибала класа

Погба уште кога ја бришеше потта од лицето ко се затрчваше за пеналот ко некое детенце коќе го станат за испитвање од нигде никаде беше во фацата, знаев дека ќе го љуфни.

Никогаш не сум го ценел правилото демек оној над кој ќе биде направен пеналот, да не го шутира. Дибала покажа дека знае да изведува пенали и тој кога е во игра мора да ги изведува. Кога не е, тогаш нека се најде алтернатива.

Добра игра во второ, али има место уште за напредок. Сепак не е сега време за славење, имаме меч во среда кој мора да се добие и уште еден во сабота исто. Девет бода ни се неопходни од овие три меча за седум дена.

Со 4-3-1-2 изгледаме далеку побалансирани без Куадрадо не знам зошто т.е. знам не одат сите напади само преку него, а и Погба беше далеку подобар иако играше како треквартиста.

Дибала искина денес, само да не го величиме многу дека сепак играше против Аталанта... детето треба маса да изгради, слаб е во дуел играта а и не сум го видел како се снаоѓа кога ќе го дуплираат противничките играчи.

Сега со Сасуоло мора да победиме, па да ни тргне конечно некако сезонава :coffee:

Ја заборајвме клучната карика, се врати во тимот и одма газиме
Simone+Padoin+Omapu7AHSeem.jpg

6п зад интер, од овие утакмици 'лесните' мора да извадиме од можни 15 барем 12 поени.

6п зад интер, од овие утакмици 'лесните' мора да извадиме од можни 15 барем 12 поени.
Ако е нешто добро во оваа мизерија сезонава, тогаш сигурно е фактот дека лигата е „изедначена“.
Барем по освоени поени. Првите 15 екипи се во опсег од 8 поени така да ко не го искористија хаосов на Јувентус сами си се криви.

6-8 поени не се за фрлање ама мислам дека до крај на декември има време да стопиме нешто од нив.
упс 11 ќе се ако тепа фиорентина со рома али поарно фиорентина на +11 отколку рома на +8 :)

Инаку Дибала. Мислам дека добро влијаеше клупата на него. (пред да ме убиете да си кажам)
Од почеток многу ми наликуваше на Џовинко, често паѓаше и некако се губеше. Ако продолжеше во онаа бледотија на тимот да игра така само негативно ќе влијаеше на него. Сите притисоци за неуспесите ќе паднеа на него., и весниците ќе беа полни со наслови од типот фрлени 40м, и слично.
Последниве неколку меча и во тие 10-20 минути а и овај веќе се гледа дека има шо да пружи. Ќе се воздржам од прекумерно фалење ама нека продолжи вака и имаме играчиште. Можеби Алегри намерно го темпира да се покажи кога ќе има некаков ефект од него.

9 ќе биде ако победи Фиорентина бе, не 11.

Ако е нешто добро во оваа мизерија сезонава, тогаш сигурно е фактот дека лигата е „изедначена“.
Барем по освоени поени. Првите 15 екипи се во опсег од 8 поени така да ко не го искористија хаосов на Јувентус сами си се криви.

6-8 поени не се за фрлање ама мислам дека до крај на декември има време да стопиме нешто од нив.
упс 11 ќе се ако тепа фиорентина со рома али поарно фиорентина на +11 отколку рома на +8 :)

Инаку Дибала. Мислам дека добро влијаеше клупата на него. (пред да ме убиете да си кажам)
Од почеток многу ми наликуваше на Џовинко, често паѓаше и некако се губеше. Ако продолжеше во онаа бледотија на тимот да игра така само негативно ќе влијаеше на него. Сите притисоци за неуспесите ќе паднеа на него., и весниците ќе беа полни со наслови од типот фрлени 40м, и слично.
Последниве неколку меча и во тие 10-20 минути а и овај веќе се гледа дека има шо да пружи. Ќе се воздржам од прекумерно фалење ама нека продолжи вака и имаме играчиште. Можеби Алегри намерно го темпира да се покажи кога ќе има некаков ефект од него.
Алегри 6000 пати повтори дека го прави истото како со Мората, полека полека.

Лигата е изедначена дека сме/бевме во мал хаос не поради нешто друго барем според мене.

Allegri: 'Dybala must grow'
By Football Italia staff

Max Allegri is pleased about Juventus winning 2-0 against Atalanta, but says 'Paulo Dybala must grow physically, he still can't take contrasts'.

The Bianconeri got back on the right track against La Dea, but it appears the Argentine's goal was not sufficient to fully convince the Coach.

“The lads played a good game,” Allegri told Mediaset. “We took no goals, we showed some good football at times and had some good chances to score.

“I'm quite satisfied, even though we shouldn't have lost so many balls and we should have saved our energy towards the end, when they were reduced to ten men.

“Missing a penalty is not a problem,” he said, in reference to Paul Pogba's missed opportunity. “The only ones who don't miss penalties are those who don't take them.

“Pogba is developing, but he can still improve.

“I believe in what I'm doing. As for handling youth, you can say anything about me, that I get my formations wrong or whatever, but not that I can't handle young players.

“I liked Dybala's position, and Pereyra's too. Dybala will have to play between the lines.

“With all due respect for [President Maurizio] Zamparini, but the lad only just came from Palermo and we can't give him too many responsibilities.

“He must develop physically and improve. He's only 21 years old and the balls he plays here are not like those in Palermo.

“He used to play one or two balls per minute, here he gets one or two every 15 seconds. He must improve in terms of character too.

“He still has trouble with physical contrasts. But he's good at passing, he has a great shot and he can find his space.

“Nobody criticises his quality, he always played. The fact he played changes nothing, but my mind was made up after the game against Manchester [City].

“In the championship there are highs and lows. If he can develop technically, tactically and physically, he'll become a champion.

“As for the defence, if we work as a group then we can cause our adversaries trouble and not take goals.”

Рома и Наполи треба да ги пратиме, Интер колку ни бега моментално е небитно :D
Се сложвам. Во интер се дури се со манчио немаме гајле. Ако ништо друго барем нема да се константни. Рома и Наполи ме интересира дали и какви падови ќе имаат понатаму. Она на почеток можи им беше само мала криза. Исто и Фиорентина ме интересира колку ќе има снага да држи константност.[DOUBLEPOST=1445793635][/DOUBLEPOST]
9 ќе биде ако победи Фиорентина бе, не 11.
Извини одамна учев математика.
Малку се збунив мислев +8 се без мечов со Рома.

Деви, не е можно само ја и ти да сфаќаме зошто Дибала не е стартер секоја утакмица.

Dybala: 'Juve are strong, I'm not'
By Football Italia staff

Paulo Dybala is self-critical in spite of scoring in the 2-0 win over Atalanta: 'It's the only way I'll ever improve'.

The Argentine is trying his utmost to fill in the giant shoes left by Carlos Tevez, and it seems things are beginning to turn his way as he was decisive in beating La Dea.

“I'm only half-satisfied, I was able to score a goal but I also missed a lot,” he told Mediaset after the game.

“I am self-critical because this is the only way I will improve.

“Today I went into the pitch linking up play, which isn't easy for me because I used to be a poacher and I had greater freedom. Besides, [Franco] Vazquez used to help me a lot.

“Pressure? No, I don't read all the things that are written in the papers and the team does a good job of shielding me.

“Juventus are among the competitors for the Scudetto.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom